Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer tehdit

Kuzey Kore, ABD'nin revize edilen nükleer strateji planını eleştirerek, nükleer kapasitesini daha da güçlendireceği uyarısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2024 11:24 GÜNCELLEME 25.08.2024 13:57 DÜNYA
Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer tehdit
Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer tehdit

Kuzey Kore, ABD'nin revize edilen nükleer strateji planını eleştirerek, nükleer kapasitesini daha da güçlendireceği uyarısında bulundu.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Washington, Güney Kore ve Japonya da dahil Asya-Pasifik bölgesindeki "uydu ülkeleriyle" ittifak yapısını nükleer tabanlı bir askeri bloğa dönüştürmekle suçlandı.

Açıklamada, Kuzey Kore'nin "ABD'nin tehlikeli nükleer duruşunu yeniden düzenlemesinden kaynaklanabilecek her türlü güvenlik sorununu kontrol etmek ve ortadan kaldırmak için stratejik gücünü her zaman olduğu gibi her şekilde güçlendireceği ve her türlü nükleer tehdide kararlılıkla karşı koyacağı" belirtildi.

Kuzey Kore'nin nükleer gücünü geliştirmeye devam edeceğine işaret edilen açıklamada, "Bu, bölgesel barış ve güvenliği sağlamak ve kendini korumak için meşru müdafaa hakkının en temel ve meşru uygulamasıdır." ifadelerine yer verildi.

New York Times gazetesinin haberinde, ABD Başkanı Joe Biden'ın martta Amerikan ordusuna ABD'nin nükleer caydırıcılık stratejisini ilk kez özellikle Çin'in nükleer teknolojileri ve silahlarına karşı hızla genişletmesine odaklanacak şekilde yeniden düzenleme talimatı verdiği iddia edilmişti.

Beyaz Saray'ın Biden'ın bu kararını açıklamadığına dikkatin çekildiği haberde, "Nükleer Görevlendirme Kılavuzu" adlı stratejide Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara karşı hazırlanma planları bulunduğu öne sürülmüştü.

Biden'dan nükleer çatışmaya hazırlanma emriBiden'dan nükleer çatışmaya hazırlanma emri

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • kızan 1 hafta önce Şikayet Et
    Kim tutar seni Kimyong. Arkadaşlar biraz gaz verin bu adama ki abd yi yerle bir etsin. Ah bu adam Japon vatandaşı olup Japonyanın başında olucaktı ki hiroşimanın intikamı diye bir gazlican bunu öf tadından yenmezdi.
    Cevapla
  • Kamil 3 hafta önce Şikayet Et
    Rusya'nın nükleer güç kullanması ile Kuzey Kore'nin kullanması arasında bir fark görmüyorlar . Rusya müdahil olmasa bile , Kuzey Kore'nin edeceği halt'tan Rusya'yı bilir , sorumlu tutarlar .
    Cevapla
  • İpek 3 hafta önce Şikayet Et
    Kimcik yine atıyor..Arada bir kendini hatırlatmak için yalandan ABD'ye güç gösterisi yapıyor..Hehe tamam kimcik abi ABD çok korktu..:))
    Cevapla
  • alpi 3 hafta önce Şikayet Et
    bazı heyecanlı arkadaşlar bu tombik yada diğer komünist ülkelerin israile karşı olduğu gibi gerçek olmayan bir hisse kapılmışlar. Bu rejimlerin kitabını yazanlarda siyonist yahudiler unutmayın. unutursan unutulursun ...
    Cevapla
  • Zebani biden 3 hafta önce Şikayet Et
    ABD başkanına bak zebani gibi çirkin bunu bence cennete asla almazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR