Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlattığını duyurdu

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin, Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne kısa menzilli balistik füze fırlattığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2024 10:58 GÜNCELLEME 12.09.2024 11:08 DÜNYA
Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlattığını duyurdu
Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlattığını duyurdu

Yonhap ajansının Güney Kore Genelkurmay Başkanlığının açıklamasına dayandırdığı haberine göre, Kuzey Kore füze denemeleri yaptı.

Yapılan açıklamada başkent Pyongyang yakınlarından yerel saatle 07.10'da fırlatılan füzelerin yaklaşık 360 kilometre mesafe katettikten sonra Japon Denizi'ne düştüğü aktarıldı.

Güney Kore ve ABD, ortak tatbikat yaptıGüney Kore ve ABD, ortak tatbikat yaptı

'KIŞKIRTICI HAMLE'

"Kışkırtıcı hamle" olarak değerlendirilen füze denemelerinin Kore Yarımadası'nın istikrarını tehdit ettiği kaydedildi.

Açıklamada "Güney Kore ve ABD arasındaki sıkı ortak savunma duruşu altında Kuzey Kore'nin faaliyetlerini yakından izlerken bir provokasyona yanıt vermek için ezici kabiliyetlerimizi ve duruşumuzu sürdüreceğiz" ifadesi kullanıldı.

'BMGK KARARLARINI İHLAL EDİYOR'

Japonya Savunma Bakanlığının açıklamasında, füzelerin Japon ulusal münhasır ekonomik bölge dışına düştüğünün tahmin edildiği bildirildi.

Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo, basına yaptığı açıklamada, "tamamıyla kabul edilemez" şeklinde nitelediği denemelerin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğini belirtti.

'PROTESTO NOTASI'

Tokyo hükümetinin denemelere yönelik Pyongyang yönetimine protesto notası gönderdiğini kaydeden Kişi, füzelerin düştüğü bölgede seyreden hava ve deniz unsurlarının hasar görmediğini ifade etti.

Denemelerin, Pyongyang yönetiminin, "Güney Kore ve ABD'nin son dönem ortak tatbikatları nedeniyle ağır bir bedel ödemek zorunda kalacakları" uyarısı sonrası yapılması dikkati çekti.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Hasan dede 5 gün önce Şikayet Et
    Kendiniz yapınca Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ihlal edilmiyor ama Kuzey Kore yapınca ihlal ediliyor Ulan ne iki yüzlüsünüz siz Japonya güney Kore
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR