Elon Musk'ın Mars'ta yaşam projesi: Uçuşlar başlıyor

Elon Musk, SpaceX'in ilk mürettebatsız Starship'lerini 2 yıl içinde Mars'a fırlatmayı planladığını açıkladı. İnişlerin başarılı olması durumunda, 4 yıl içinde mürettebatlı uçuşların yapılması hedefleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2024 06:44 GÜNCELLEME 08.09.2024 08:24 DÜNYA
Elon Musk'ın Mars'ta yaşam projesi: Uçuşlar başlıyor
Elon Musk'ın Mars'ta yaşam projesi: Uçuşlar başlıyor

Musk, 20 yıl içinde ise Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurmayı amaçlıyor.

SpaceX'in sahibi Elon Musk, Cumartesi günü sosyal medya platformu X'te yaptığı bir paylaşımda, SpaceX'in ilk mürettebatsız "Starship" uzay gemilerini 2 yıl içinde bir sonraki Dünya-Mars transfer penceresi açıldığında Mars'a fırlatacağını söyledi.

İLK MÜRETTEBATLI UÇUŞLAR 4 YIL İÇİNDE

Mars'a sağlam inişin güvenilirliğini test etmek için mürettebatsız olacağını belirten Musk, bu inişlerin iyi gitmesi halinde uzay şirketinin 4 yıl içinde Mars'a ilk mürettebatlı uçuşlarını başlatacağını sözlerine ekledi.

ŞEHİR İNŞA ETME HEDEFİ 

Milyarder, "Uçuş oranı bundan sonra katlanarak artacak ve yaklaşık 20 yıl içinde kendi kendini idame ettirebilen bir şehir inşa etme hedefi olacak" dedi.

2002 yılında SpaceX'i kuran Musk, Nisan ayında Mars'a inecek ilk mürettebatsız geminin beş yıl içinde Starship olacağını ve insanların yedi yıl içinde ilk kez Mars'a ineceğini söylemişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 69 TÜMÜ
  • Batikan 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu mümkün değil. Bir hayalin peşinde milyarlarini harcıyorlar.
    Cevapla
  • Ally 1 hafta önce Şikayet Et
    Yok be zaten yaşam vardi ben yaptım dicek
    Cevapla
  • Ass 1 hafta önce Şikayet Et
    Eyyy Musk bunlara yalandan uğraşacağına duyguları ve tüm yaşadıklarını unutmadan sınırsız yaşayabileceğin insan ömrüne uğraş yiyorsa
    Cevapla
  • Arif 1 hafta önce Şikayet Et
    Hiç boşuna uğraşmayın, ne marsta ne de başka yerde yasayamayacaksiniz .tabiki araştırın ama dünya harici bir yerde yaşam yok insan için.
    Cevapla
  • CAMBAZA BAK 1 hafta önce Şikayet Et
    Kendileri Dünyada....Tarım Toprağı, Su Kaynakları, Enerji Yolları, Maden, Tohumlara el koyarken!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR