Lukaşenko: "Belarus'a yapılacak saldırı Üçüncü Dünya Savaşı olur"

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, "Belarus topraklarına yapılacak saldırının Üçüncü Dünya Savaşı olacağını" söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2024 02:59 GÜNCELLEME 18.09.2024 09:26 DÜNYA
Lukaşenko: "Belarus'a yapılacak saldırı Üçüncü Dünya Savaşı olur"
Lukaşenko: "Belarus'a yapılacak saldırı Üçüncü Dünya Savaşı olur"

Lukaşenko, Ulusal Birlik Günü nedeniyle düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Belarus’un barışın destekçisi olduğunu ve olmaya devam ettiğini belirtti.

Çok kutupluluk ve çeşitlilik düşüncesini savunmayı sürdürdüklerini kaydeden Lukaşenko, "Çok kutupluluğa kimin karşı olduğunu biliyorsunuz. Ancak bu artık önlenemez. Bu çok kutupluluk sadece kapıyı çalmıyor, artık önümüze geldi. Küresel güvenlik krizinden mutlaka çıkış yolu bulacağız. Çünkü en yakın müttefiklerimiz ve pek çok ülke bizimle birlikte." diye konuştu.

Lukaşenko: 'Ordu ülke dışında savaşmayacak'Lukaşenko: 'Ordu ülke dışında savaşmayacak'

Savaş istemediklerinin altını çizen Lukaşenko, komşu devletlerde barışın hüküm süreceğine ve halkların uyum ve dostluk içinde yaşayacağı bir günün geleceğine inandıklarını dile getirdi. Lukaşenko, böyle bir dünyanın inşası için her şeyi yaptıklarını bildirdi.

Barışçıl yaklaşımların bir zayıflık göstergesi olmadığına işaret eden Lukaşenko, dış saldırganlığa karşı her zamankinden daha fazla cevap verebileceklerini belirtti.

Lukaşenko, ülkeden kaçanların ve onların Batılı idarecilerinin ülkedeki cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde yeniden toplumu karıştırmaya yönelik eylem planı geliştirmeye başladıklarına dikkati çekti.

"BAŞKALARININ ÇİZMESİ TOPRAKLARIMIZA AYAK BASMAZSA BUNU YAPMAYACAĞIZ"

ABD’nin eylül ortasından kasım başına kadar hem Moskova hem de Kiev tarafından cephelerde askeri gerilimin artmasını beklediğine dair bir istihbarat bilgisine sahip olduklarını aktaran Lukaşenko, Batılı istihbarat teşkilatlarının savaşın devam etmesini istediği için Belarus’u da durumu tırmandırmaya uygun bir yer olarak gördükleri değerlendirmesini yaptı.

Lukaşenko, "Başkalarının çizmesi topraklarımıza ayak basmazsa bunu (Belarus ordusunun çatışmaya girmesi) yapmayacağız." dedi.

"ABD, KİEV'E GÜNEY SINIRIMIZDAKİ ALTYAPIYA SALDIRMA TALİMATI VERDİ"

ABD'nin, koşullar oluştuğunda Kiev'e Belarus’un güney sınırındaki altyapısına saldırma talimatı verdiğini öne süren Lukaşenko, bunun sebebinin Rus insansız hava araçlarının (İHA) Belarus toprakları yakınında uçması olduğunu ifade etti.

Ukraynalılar ile çeşitli kanallar üzerinden, toprakları üzerinde gerek Rus gerek Ukrayna İHA’larının uçtuğunu medyada öne çıkarmama konusunda anlaştıklarını aktaran Lukaşenko, hem Rus hem de Ukrayna tarafının İHA’ları kötü kullandığını, dolayısıyla da iki taraftan da İHA’ların Belarus topraklarına düştüğünü anlattı.

Belarus'tan son dakika Üçüncü Dünya Savaşı duyurusu! Lukaşenko NATO'ya resti çektiBelarus'tan son dakika Üçüncü Dünya Savaşı duyurusu! Lukaşenko NATO'ya resti çekti

"ABD BARIŞ MÜZAKERELERİ İLE İLGİLİ KOŞULLAR ÖNE SÜRDÜ"

Washington'daki "kukla ustalarının" Ukrayna'yı Belarus'la çatışmaya ittiğini iddia eden Lukaşenko, "Ve Amerikalılara şunu sormak istiyorum: Barış mı, barışçıl müzakereler mi, yoksa durumun tırmanmasını mı istiyorsunuz? Bunu sormam boşuna değil. Çünkü son zamanlarda bize müzakerelerle ilgili imalarda bulundular ve hatta koşullar öne sürdüler. Biz de kabul ettik. Şimdi bunu nasıl anlamalıyız?" ifadelerini kullandı.

"BELARUS'A YAPILAN SALDIRI, ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI OLUR"

Belarus lideri Lukaşenko, ülkesinin konum itibarıyla tüm yolların geçtiği yer olduğu için büyük ölçekli çatışmaların içinde yer aldığını hatırlatarak, "Tarih tekerrür ediyor. Ancak bunu anlamayanları, rakiplerimizi, düşmanlarımızı bu konuda uyarmak istiyorum. Bunu yapmaya gerek yok. Bu Avrupa ve tüm dünyaya fayda sağlamayacak. Belarus’a yapılan saldırı, Üçüncü Dünya Savaşı olur. Bunu unutmayın." diye konuştu.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Das 13 saat önce Şikayet Et
    Ne beceriksiz boş adamsin sen lukasenko üçüncü dünya savasi coktan basladi önce korona simdi enflasyon yaptirim siber saldiri suikastlar ic kargaşa sonraki aşama kücük savas ardindan yiprandiktan sonra büyük savaş diye gidiyor
    Cevapla
  • Ziyaretci 22 saat önce Şikayet Et
    Yirim senide ,dünya savaśinida kocum bee kimtutar seni kücük eniśte , Putin dediydi gecen saliverin enisteyi diye buda Gaza gelmiś
    Cevapla
  • Rüyada 23 saat önce Şikayet Et
    Belarus kaç metre kare korku yaşıyor galiba.
    Cevapla
  • tamer 1 gün önce Şikayet Et
    bu savaş yeri ortadoğu ve rusya olacak ABD ve avrupa yı etkilemez umursamazlarda
    Cevapla
  • antilaik yobaz 1 gün önce Şikayet Et
    belarus adı gibi rus yane böyle bir ülke yok zaten bu lvkta rus valisi zaten rus toprağı orasıda buda kendini fasulyeden sayıyor kadirov denen şarlatan gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR