Suikastın perde arkası ortaya çıktı! Netanyahu'dan aldatmaca 'ABD' ziyareti

İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğü suikastta detaylar belli olmaya başladı. Netanyahu'nun ABD ziyaretinin Nasrallah'ı yanıltmak için kurgulanan bir aldatmaca olduğu belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2024 04:28 GÜNCELLEME 29.09.2024 04:30 DÜNYA
Suikastın perde arkası ortaya çıktı! Netanyahu'dan aldatmaca 'ABD' ziyareti
Suikastın perde arkası ortaya çıktı! Netanyahu'dan aldatmaca 'ABD' ziyareti

İsrail ordusu, Gazze'nin ardından Lübnan'da katliama girişti. Lübnan'daki saldırılarını son günlerde artıran İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı da Beyrut'ta hava saldırısıyla öldürdü.

NETANYAHU ABD'YE GİDEREK HİZBULLAH'I YANILTMIŞ

Bölgede deprem etkisi yaratacak olayın yankıları sürerken, suikastın detayları da belli olmaya başladı. İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan İsrailli bir yetkili, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD ziyaretinin Hizbullah'ı yanıltmak için kurgulanan bir aldatmaca olduğunu söyledi.

NASRALLAH'I GÜVENDE OLDUĞUNA İNANDIRMAK İSTEMİŞLER

Netanyahu'nun cuma günü öğleden sonra Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmadan sadece birkaç saat sonra Hizbullah hedeflerine yönelik yoğun bombardımanın başladığına dikkat çeken İsrailli yetkili, Beyrut saldırılarının Netanyahu ABD bulunduğu sırada başlatılmasının önceden planladığını söyledi. Adı gizli tutulan yetkili bunun, Nasrallah'ı Netanyahu uzaktayken kendisinin güvende olduğuna inandırmak için tasarlanmış bir hamle olduğunu belirtti.

SALDIRI TALİMATINI NEW YORK'TAYKEN VERDİ

Buna göre Netanyahu New York'tayken, başkent Tel Aviv'de bulunan Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı aradı. Netanyahu bu konuşmada ağır bombardıman için talimat verdi. Aynı gün saat 17.00'den sonra Nasrallah'ın bulunduğu düşünülen Beyrut'taki konutlara aralıksız saldırılar başladı.

Hasan Nasrallah'ı İran mı sattı? Şoke eden sözler gündem olduHasan Nasrallah'ı İran mı sattı? Şoke eden sözler gündem oldu

Nasrallah öldürüldü! Hizbullah'ın muhtemel yeni lideri! Nasrallah öldürüldü! Hizbullah'ın muhtemel yeni lideri!

Hamaney'den 'Nasrullah öldürüldü' haberinin ardından ilk açıklama!Hamaney'den 'Nasrullah öldürüldü' haberinin ardından ilk açıklama!

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR