Türkiye'ye karşı planları var mı? Herzog'dan 'Türkiye' açıklaması!

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Türk halkına büyük saygı duyduklarını ve ülkesinin "Türkiye'ye karşı hiçbir zaman planı olmadığını" savundu.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2024 22:10 GÜNCELLEME 11.10.2024 01:29 DÜNYA
Türkiye'ye karşı planları var mı? Herzog'dan 'Türkiye' açıklaması!
Türkiye'ye karşı planları var mı? Herzog'dan 'Türkiye' açıklaması!

Times Of Israel gazetesinde yer alan habere göre, Herzog, ABD'deki Yahudi derneklerinin temsilcileriyle yaptığı görüşmede değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demecini gördüğünü söyleyen Herzog, İsrail'in Türkiye'ye karşı hiçbir zaman bir planı olmadığını öne sürdü.

"TÜRK HALKINA SAYGI DUYUYORUZ"

Herzog, Türk halkına büyük saygı duyduklarının, Türk halkının da İsrail halkına aynı şekilde saygı duyduğunu savundu.

"TÜRK VE İSRAİL ARASINDA UZUN YILLARDIR DEVAM EDEN İLİŞKİLER VAR"

Türk ve İsrail halkı arasında uzun yıllardır devam eden ilişkiler olduğunu ifade eden Herzog, "Halkların birliği, kardeşliği ve birlikte yaşamayı engelleyen bütün seslerin üstünde olacaktır." iddiasında bulundu.

Herzog, İsrail'in saldırıların bölgedeki halkların barış içinde yaşamasını sağlayacak tarihi bir değişime yol açacağını ileri sürdü.

''FARKLI BİR YOL VE FARKLI BİR GELECEK ÖNERİYORUZ''

Kötülüklerle savaştığını iddia eden Herzog, şöyle devam etti:

"Bizim yaptığımız ve İsrail'in bölgede öncülük ettiği şey, İbrahim'in oğullarının bölgede birlikte yaşamalarını, barışa doğru birlikte hareket etmelerini, birbirlerine katkıda bulunmalarını, bölgenin, kendi halklarının ve genel olarak insanlığın refahına katkıda bulunmalarını sağlayacak tarihi bir değişimdir. Bizim vizyonumuz budur. İşte bu yüzden kötülükle savaşıyoruz ve Gazze halkına, Lübnan halkına, İran halkına farklı bir yol sunuyoruz. Farklı bir yol ve farklı bir gelecek öneriyoruz. Bence bu insanlar ayağa kalkmalı; refah, mutluluk, eşitlik ve yaşamlarını sürdürmek için çabalamalılar."

İSRAİLLİ BAKAN'IN "BÜYÜK İSRAİL" TASVİRİ

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Smotrich'in bir belgeselde verdiği röportajda, sınırları Ürdün Nehri'nin diğer yakasına kadar genişletilmiş "Büyük İsrail" tasviri, sosyal medyada gündem olmuştu.

Yönetmenliğini Jerome Sesquin'in yaptığı "İsrail: Kaos'un Bakanları" isimli belgeseldeki konuşmasında Bakan Smotrich, İsrail'in egemen olduğu sınırların mevcut haliyle sınırlı kalmayacağını söylemişti.

SMOTRİCH'TEN SKANDAL SÖZLER

"Bir Yahudi devleti istiyorum" diyen Smotrich, sunucunun "Bu ne demek?" sorusuna, "Yahudi devleti. Bu, oldukça karışık. Yahudi halkının değerlerine göre yönetilen bir devlet." cevabını vermişti.

Bakan Smotrich, sunucunun, "İsrail'in egemenliği denizden Ürdün'e kadar mı? Hepsi bu mu yoksa sonrasında Ürdün Nehri’nin diğer yakası mı fethedilecek?” sorusunu ise “Yavaş yavaş" şeklinde yanıtlamıştı.

Smotrich, "Bilgelerimizin kitaplarına göre, Kudüs'ün geleceği Şam'a kadar uzanacaktır ve Kudüs tek başına Şam’a kadar uzanır." ifadesini kullanarak "Büyük İsrail" politikasını tasvir etmişti.

Daha önce "Filistin diye bir halkın olmadığı" yönündeki açıklamalarıyla da tepki toplayan Smotrich'in bu ifadeleri, sosyal medyada ve yorumcular arasında geniş yankı bulmaya devam ediyor.

ÜRDÜN'Ü İÇİNE ALAN "BÜYÜK İSRAİL" HARİTASI

Maliye Bakanı Smotrich, 20 Mart'ta Fransa'nın başkenti Paris'e yaptığı ziyarette Likud Partisinin eski lideri Jacques Kupfer'i anma töreninde yaptığı konuşmada, "Filistin diye bir halkın olmadığını ve bunu Beyaz Saray'ın da duyması gerektiğini" söylemişti.

Smotrich, daha önce de Yahudi yerleşimcilerin 26 Şubat'ta toplu saldırılarına hedef olan Filistin beldesi "Huvvara'nın yeryüzünden silinmesi gerektiğini" kaydetmişti. Bu sözleri uluslararası arenada yoğun tepki toplayan Smotrich, ABD ve Fransa ziyaretlerinde diplomatik olarak tecrit edilmiş, herhangi bir resmi görüşme yapamamıştı.

Paris'teki Jacques Kupfer'i anma töreni de gelen tepkiler üzerine ilk planlandığı merkezde yapılamamış ve başka bir salona alınmıştı. Smotrich ise bu durumu "İsrail nefreti her yerde" şeklinde yorumlamıştı.

Smotrich'in konuşma yaptığı kürsüde Ürdün'ü de içine alan İsrail haritası kullanması dikkatleri çekmişti.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • AÇGÖZ 1 saat önce Şikayet Et
    Türkiye ne ki? Abede Merkez Bankasını özelleştiren Moritz Warburg'un oğlu Paul Warburg, Senatoda sorgulamada......."İsteseniz de istemeseniz de..Biz Dünya Hükümeti kuracağız. Sorun işgallerle mi, gönüllü mü olacağı" demişti.
    Cevapla
  • Kudüs 1 saat önce Şikayet Et
    Bir haritada biz çizelim,bakalım Mevlam neyler neylerse güzel eyler
    Cevapla
  • vatan 1 saat önce Şikayet Et
    it oğlu it bı gel hele
    Cevapla
  • misafir 1 saat önce Şikayet Et
    vallahi isterseniz bizim toprakları işgal etmeyi deneyin de başınıza nasıl bir bela geliyor görün bakalım birtane orta doğuda siyonist kalıyormu
    Cevapla
  • Vatandaş ! 1 saat önce Şikayet Et
    Köftecinin "Domuzunu yediyseniz " ! Bunuda yersiniz mi demek istemiş ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR