Trump'tan, Netanyahu'ya savaş desteği: Ne yapman gerekiyorsa yap!

ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Filistin ve Lübnan'daki saldırılar için "Ne yapman gerekiyorsa yap." diyerek destek verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2024 03:25 GÜNCELLEME 26.10.2024 03:26 DÜNYA
Trump'tan, Netanyahu'ya savaş desteği: Ne yapman gerekiyorsa yap!
Trump'tan, Netanyahu'ya savaş desteği: Ne yapman gerekiyorsa yap!

ABD merkezli Washington Post gazetesi, konu hakkında bilgisi olan 6 kişiye dayandırdığı haberinde, Trump'ın bu ay Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmelerinden detaylar verdi.

Trump'tan, Netanyahu'ya savaş desteği: Ne yapman gerekiyorsa yap!

'NE YAPMAN GEREKİYORSA YAP'

Trump'ın İsrail Başbakanı ile bu ay en az iki kez telefonda görüştüğünü açıkladığı kaydedilerek, bunlardan birinde Netanyahu'ya Hamas ve Hizbullah konusunda "Ne yapman gerekiyorsa yap" diyerek destek verdiği aktarıldı.

Görüşme hakkında WP'ye açıklama yapan South Carolina'nın Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham da Trump'ın Netanyahu'ya "askeri olarak ne yapması gerektiğini" söylemediğini, özellikle Lübnan'daki çağrı cihazlarının patlatılması operasyonu nedeniyle hayranlığını dile getirdiğini belirtti.

Trump'tan, Netanyahu'ya savaş desteği: Ne yapman gerekiyorsa yap!

'YENİ BİR ORTA DOĞU'DAN BAHSEDİYORUZ'

Graham, "Onlara, 'kendinizi savunmak için yapmanız gerekeni yapın' dedi ancak burada açıkça yeni bir Orta Doğu'dan bahsediyoruz. Trump, yozlaşmış Filistin Devletiyle ilgili çok fazla şeyin değişmesi gerektiğini anlıyor." ifadelerini kullandı.

Trump'ın seçim kampanyası sözcüsü Karoline Leavitt de Trump döneminde Orta Doğu'da "tarihi bir barış yaşandığını" savunarak, o dönemde "kaydedilen ilerlemelerin" Kamala Harris - Joe Biden yönetiminin zayıflığı nedeniyle bozulduğunu öne sürdü.

'İRAN İFLAS EDECEK'

Leavitt, "Başkan Trump Oval Ofis'e geri döndüğünde, Kamala ve Biden'ın politikalarının yarattığı karmaşayı düzeltecek. İsrail bir kez daha korunacak, İran tekrar iflas edecek, teröristler avlanacak ve kan dökülmesi sona erecek." değerlendirmesinde bulundu.

Diğer yandan, Trump ile Netanyahu'nun telefon görüşmeleri hakkında İsrail tarafının yorum yapmayı reddettiği belirtildi.

Trump'tan, Netanyahu'ya savaş desteği: Ne yapman gerekiyorsa yap!

KAYNAK : AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Seni öldürmek isteyenler bunlar. Sen onlara destek veriyosun. Olacak iş mi bu Trump. Ya onlardan görünüyorsun bu iyi ihtimal ya da onlardansın bu durumda cehennem seni de yakar.
    Cevapla
  • 2025* 2 saat önce Şikayet Et
    Abd nin yeşiller adayı ve müslümanlar trump ın kaderini belirliyecek büyük bir ihtimal trump kaybedecek ve bu son başkanlık seçimi olabilir.
    Cevapla
  • Hakan 2 saat önce Şikayet Et
    Ulan ecelinizin gelmesine çok az kaldı,bir ayağınız Cehennem çukurunda.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR