ABD Başkanı Trump'tan son dakika savaş açıklaması: İran yalvarıyor, NATO'yu unutmayacağız!
Kabine toplantısında açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Trump, İran'ın anlaşma için yalvardığını ileri sürdü. Yardıma gelmeyen NATO'ya da Trump, "NATO için bir sınamaydı. Bunu unutmayacağız." diye konuştu.
ABONE OL
ABD Başkanı Donal Trump, Beyaz Saray'da kabine toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Trump'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
İran’ın füze rampalarının yaklaşık yüzde 90'ı ve muhtemelen füzelerinin de yüzde 90'ından fazlasını imha ettik. İran'ı mahvediyoruz.
'ANLAŞMA İÇİN YALVARIYORLAR'
'Konuşmuyoruz' diyorlar ama anlaşma için anlaşma için yalvarıyorlar. Olanları gören herkes neden anlaşma yapmak istediklerini anlar. Şimdi emin değilim.
Onlar aptal değiller. Aslında bir bakıma çok zekiler. Harika müzakereciler. Delilere nükleer veremezsiniz. Bunlar kötü ve hasta insanlar.
Şu an donanmaları batmış durumda. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük yıkım.

Dünya tarihindeki en iyi hava saldırısını gerçekleştirdik. Eğer biz onları B2 bombardıman uçaklarıyla bombalamasaydık, nükleer silah sahibi olmayı planlıyorlardı.
ABD’ye tehdit olan her şeyi yok ediyoruz. İran’ın yüce liderini ortadan kaldırdık.
İran rejimi artık kesin bir şekilde yenildiklerini kabul ediyor. Bunun bir felaket olduğunu söylüyorlar. Bu yüzden bizimle konuşuyorlar, aksi takdirde konuşmazlardı.
'DOĞRU ANLAŞMA YAPILIRSA HÜRMÜZ AÇILACAK'
Anlaşma fırsatları var ama bu onlara bağlı. Doğru anlaşma yaparsak Hürmüz açılacak.
Enerji fiyatları korktuğum kadar artmadı. Daha kötüsünü bekliyordum. Bence insanlar ABD’nin gücüne güveniyor.
NATO'YA MESAJ: UNUTMAYACAĞIZ
25 yıl önce NATO kağıttan bir kaplan dedim, ama daha da önemlisi biz onların yardımına koşarız ama onlar bizim yardımımıza gelmez dedim ve yardımımıza gelmediler.
NATO'ya karşı bir hayal kırıklığım söz konusu. Yardım teklifimiz NATO için bir sınamaydı. Bunu unutmayacağız. Bundan birkaç ay sonra bu açıklamaları hatırlayın. Asla unutmayacağız.
İNGİLTERE VE ALMANYA'YA MESAJ
Şimdi İran yok edildiğinde hepsi yardım etmek istiyor.
İngiltere bu işe karışmak istemedi. Biz de onların savaşlarına karışmak istemiyoruz. İngiltere'nin uçak gemileri, bizim sahip olduklarımızla kıyaslandığında oyuncak kalıyor.
Savaş bittiğinde 'uçak gemimizi göndereceğiz' dediler. Ben de onlara, “Oh, bu harika. Çok teşekkür ederim. Zahmet etmeyin, ihtiyacımız yok.” Ve gerçekten ihtiyacımız yok. Onlara ihtiyacımız yok." dedim.
Almanya Başbakanı’nın İran konusunda ‘Bu bizim savaşımız değil’ dediğini duyduk. Ben de ‘Ukrayna’daki de bizim savaşımız değil ama biz yardım ettik’ dedim.
'İRAN NET BİR ŞEKİLDE KAYBETTİ'
Herkes İran’ın ne kadar tehlikeli olduğunu biliyor. İsrail için de çok büyük bir tehditti. Tahmin ettiğimiz üzere 4 ila 6 hafta sürecek demiştik fakat çok daha hızlı ilerledik. Düşünsenize, donanmaları yok. Yüzden fazla gemilerini batırdık ve bu gemiler şu anda denizin dibinde yatıyor.
Şu anda dördüncü haftadayız ve İran rejimi çok net bir şekilde kaybetmiş durumda. Bu onlar için büyük bir facia. Kaybettiler, geri dönme şansları yok.
Bize engel olmak için yapabilecekleri hiçbir şey yok. Dünyanın en iyi ordusuyuz ve bizimle rekabet edebilecek kimse yok. Venezuela’da da gördünüz.
ABD iki İranlı kritik ismi ölüm listesinden çıkardı! Süre verildi...
-
HIDIR BUDUR 6 dakika önce Şikayet EtBAKARA SURESİ 11/12 ; “Onlara: Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın! dendiği zaman, “Hayır! BİZ ANCAK ISLAH EDİCİLERİZ” derler. Dikkat edin! ONLAR BOZGUNCULARIN TA KENDİLERİDİR; fakat bunun farkına varmazlar.Beğen
-
Sampiyon 7 dakika önce Şikayet EtIsraile sor o kurtarsinBeğen
-
ERDO61 23 dakika önce Şikayet EtG.zekalı şeytan, Nato senin oyuncağın mı ? İsrail in köpekliğini yapıyorsun, kafana göre masum insanları öldürüp, istediğin ülkeyi kötü ilan edip her yeri bombalıyorsun. Senin acilen tımarhaneye yatman lazım.Beğen Toplam 8 beğeni
-
AB İntikami 27 dakika önce Şikayet EtABD kendi başlattığı Rusya Ukrayna savaşında Rusya'yı Avrupa'ya düşman ettikten sonra ABD Trampta Avrupa'ya artık ben yokum başınızın çaresine bakın diye Rusya karşısında çaresiz bırakmasını adamlar aylardır Rusya korkusundsn uyuyamiyorken şimdide kendi başlattığın iran savaşta sen uyuyamiyorsun Avrupa'da senin geçmişe yaptığına yaşadığına bakip sana rest çektiyor ne bekliyordun .Beğen
-
HIDIR BUDUR 27 dakika önce Şikayet EtTRUMP'IN NATO PLANI ve Yunanistan/GKRY? Trump “NATO’yu dağıtarak”özellikle Türkiye’yi de NATO dışında tutarak “Türk-İsrail savaşında Türkiye’ye NATO yardımı kesmek". Yeni savunma paktına “İSRAİL ve GKRY DAHİL EDEREK" “Kıbrıs’ta Türkiye'yi işgalci ilan edip Mavi Vatan enerji yataklarına konmak ve “Konstantinapolisin işgal zamanı geldi “diyen papazlara yol açmak..Beğen Toplam 3 beğeni
-
Karadenizli61 12 dakika önce Şikayet EtSöylediklerinin hepsi doğru kardeşim ama birde böyle bakalım bunların ülkemize saldırması na NATO nun engel olduğu falan yok bunlar bizi alt edeceklerine inansalar çoktan saldırırlar bunlar degilmi Suriye,de bize karşı duran ne oldu güçleri yetmedi bizim topraklarımıza füzeler gelirken bunlar degilmiydi hava savunma sistemlerini toplayıp giden neden S 400 leri aldık böylede bakmak lazımBeğen