Alçak karar sonrası İsrail'den Mescid-i Aksa duyurusu! Hazırlıklar başladı

İsrail, ABD ve İsrail’in İran'a saldırılarıyla başlayan savaşla birlikte kapattığı Mescid-i Aksa'nın açılması için hazırlık yaptıklarını bildirdi. Kudüs İslami Vakıflar Müdürlüğü de Aksa’nın yarın sınırlama olmadan açılacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2026 23:54 GÜNCELLEME 09.04.2026 09:04 DÜNYA
Alçak karar sonrası İsrail'den Mescid-i Aksa duyurusu! Hazırlıklar başladı
Alçak karar sonrası İsrail'den Mescid-i Aksa duyurusu! Hazırlıklar başladı

İsrail polisinden yapılan açıklamada, ABD-İran arasında sağlanan ve İsrail’i de kapsayan geçici ateşkesin ardından işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Eski Şehir'deki kutsal mekanların ziyaret ve ibadete açılacağı belirtildi.

İŞGALCİ İSRAİL MESCİD-İ AKSA'YI AÇMAK İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Eski Şehir’deki Mescid-i Aksa, Kıyamet Kilisesi ve Ağlama (Burak) Duvarı'nın perşembe sabahı itibarıyla ibadete açılacağına dikkat çekilen açıklamada, oluşacak yoğunluğa karşı Eski Şehir bölgesine yüzlerce polisin konuşlandırılacağını belirtildi.

MESCİD-İ AKSA SABAH NAMAZIYLA BİRLİKTE SINIRLAMA OLMADAN AÇILACAK

Kudüs İslami Vakıflar Müdürlüğü ise yarın sabah namazından itibaren Mescid-i Aksa’nın sınırlama olmadan açılacağını duyurdu.

MESCİD-İ AKSA VE KIYAMET KİLİSESİ KAPATILMIŞTI

İsrail yönetimi, İsrail ve ABD'nin İran'a 28 Şubat'ta başlattığı saldırılarla eş zamanlı, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya girişleri tamamen kapatmıştı.

Kapatıldığından bu yana Mescid-i Aksa'da yalnızca cami görevlileri ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresi personeli namaz kılabiliyordu. Diğer Filistinliler ise namazlarını kentteki küçük camilerde eda ediyordu.

İsrail makamları ayrıca, Hristiyan dünyası için en önemli dini yerlerden biri olan Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'ni de kapatmıştı.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uyguladığı kapatma kararları İslam alemi başta olmak üzere çok sayıda ülke tarafından kınanmıştı.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • ALİ 1 gün önce Şikayet Et
    Ya Rabb.Bu bu zalim ve kibirli kavmi ıslah eyle.
    Cevapla
  • AntiPut 1 gün önce Şikayet Et
    Islah mı? Oldu olacak cenneti de nasip eyle deseydin???. Doğrusu KAHREYLE demektir.
    Cevapla
  • Vatan evladı. 1 gün önce Şikayet Et
    Biz müslümanlar korkak ve alçak siyonistletden korkuyoruz yoksa bu alçaklar böyle bir hadsizlige cesaret edemezler.
    Cevapla
  • Diriliş 1 gün önce Şikayet Et
    Biz müslümanlar için bence bir utanç meselesidir. Mescidi Aksa gibi bir kutsalımız siyonistlerin izni ile açılıp kapanıyor. Onlar izin verirse gidiyoruz izin vermeseler hiç bir şey yapamıyoruz
    Cevapla
  • Bey 1 gün önce Şikayet Et
    Dağdan gelen bağdakine hüküm sürüyor.
    Cevapla
  • Mehmet el antebi 1 gün önce Şikayet Et
    Kıyamet kilisesi açıktı.sadece mescidi aksa kapalı idi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR