AÖL sınav sonuçları 2022 açıklandı mı? MEB Açık Öğretim Lisesi sınavları için tarih verdi!

AÖL sınavlarının sona ermesinin üzerinden 9 gün geçti. Açık Öğretim Liselerinde eğitim alan ve mezuniyet için gerekli krediyi toplamak isteyen adaylar, Milli Eğitim Bakanlığından yapılacak sınav sonucu açıklamasını bekleyişe geçti. Sonuç ekranı AÖK üzerinden adayların erişimine açılırken ders geçme notu 45 olarak belirlendi. MEB, yeni dönem sınav tarihlerini paylaştı. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ön görülen sınav sonuçları tarihi...

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2022 09:34 GÜNCELLEME 22.03.2022 15:36 EĞİTİM ÖĞRETİM
AÖL sınav sonuçları 2022 açıklandı mı? MEB Açık Öğretim Lisesi sınavları için tarih verdi!
AÖL sınav sonuçları 2022 açıklandı mı? MEB Açık Öğretim Lisesi sınavları için tarih verdi!

Milli Eğitim Bakanlığının AÖL sınavlarına ilişkin verdiği itiraz süreci başladı. Öğrenciler sınavın uygulanmasına yönelik itirazlarını 1-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirebilecek. Sınavların tamamlanması ile beraber yaklaşık 1.5 milyon adayın gözü kulağı MEB'den yapılacak açıklamaya kilitlendi. Açıktan aldıkları eğitimle birlikte lise mezunu olmayı hedefleyen öğrenciler sınav sonuçlarına göre diploma almaya hak kazanabilecekler. MEB AÖL sınav sonuçlarını 100 puan üzerinden değerlendiriyor. Sınavda yanlış cevaplanan sorular doğru yanıtları etkilemezken, en az 45 alan öğrenciler başarılı olacak. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sonuçlar için beklenen o tarih...

YKS 2022 sınav tarihleri değişecek mi? YÖK'ten değişiklik açıklaması gelmişti...YKS 2022 sınav tarihleri değişecek mi? YÖK'ten değişiklik açıklaması gelmişti...

MEB Ders Geçme Notunu 45 (Kırk Beş) Olarak Belirledi!

1-10 Mart tarihlerinde yapılan Açık Öğretim Lisesi sınavları sona erdi. Öğrencilere online sınavlarda 20 soru yöneltilirken bu soruların yanıtlanması için 25 dakika sınav süresi verildi. Milli Eğitim Bakanlığının sınav değerlendirme yönetmeliğine göre öğrencilerin Açık Lise sınavlarında başarılı olmaları için en az 45 geçme notunu yakalamaları gerekiyor.

AÖL sınavlarında değerlendirme yapılırken yanlış cevap sayıları doğru yanıtları etkilemiyor. 100 puan üzerinden sınav sonuçları ilan edilirken her doğru cevabın puan olarak karşılığı (5) beştir. Sınavlarda en az 9 soruya doğru yanıt veren öğrenci 45 başarı sınırını geçtiği için dersi başarıyla tamamlamış sayılır.

AÖL 2. Dönem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığının sınav sonuçları için belirlenen bir takvimi bulunmuyor. Bakanlık daha önce yaptığı sınavlarda da sonuçların açıklanması için herhangi bir takvim belirlememişti. Önceki yıllarda yapılan sınavlar göz önünde bulundurulduğunda Bakanlık sınavlara itirazların sona ermesinin ardından sonuçları ilan etmişti. Bu yılda benzer şekilde itiraz süreci 1-15 Mart tarihleri arasında alınacak. Milli Eğitim Bakanlığının sınav sonuçlarını 18-25 Mart tarihlerinde erişime açması bekleniyor.

Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sisteminden Duyurulacak!

Milli Eğitim Bakanlığı sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru veya yanlış soru sayısına ilişkin bilgilendirme yapmıyor. Sınav sonuç ekranında sadece öğrencilerin aldıkları puan yer alıyor. Sınav sonuçları Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve öğrenci şifresiyle sorgulanabilir.

AÖL Sınav Sonuçlarına İtiraz Edilebilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2. dönem sınavları için itiraz takvimi duyuruldu. Sınavın uygulanması ve sorulara yönelik itirazlar 15 Mart'a kadar yapılırken sınav sonuçları açıklandıktan sonra 5 gün içeresinde sonuçlara itiraz edilebilecek. İtiraz işlemleri Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerine sınav itiraz ücreti (30 TL) yatırılması ile gerçekleştirilecek. Online sınavla ilgili itirazlar, sadece e-İtiraz modülü üzerinden alınacak.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Yeni Sınav Tarihlerini Paylaştı!

Milli Eğitim Bakanlığının 3. dönem sınavlarını nasıl yapacağı henüz resmi olarak açıklanmadı. Daha önce ikinci dönem sınav duyurusunda sınavların e-Sınav olarak gerçekleştirileceği bilgisi paylaşılmış sonrasında ise bu karar bozularak sınavların internet üzerinden yapılması kararı alınmıştı. MEB'den yapılan 2022 sınav uygulama takvimi açıklamasında Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi - III. Dönem Sınavlarının Temmuz ayında yapılacağı bilgisi paylaşıldı. 2022-2023 eğitim öğretim yılının I. dönem sınavları ise Aralık ayında yapılacak. 

Açık Lise Mezuniyet Şartları Belli Oldu!

MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılında mezuniyet şartlarında değişikliğe gitti. Güncel Açık Lise mezuniyet şartları aşağıdadır;

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR