KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans sınav ve başvuru tarihleri! 2022 ÖSYM sınav takvimi!

Devlet memuru olmak isteyen lise, ön lisans ve 4 yıllık fakülte mezunu adaylar 2022 KPSS sınav tarihlerini gündemlerine aldı. Ortaöğretim ve 2 yıllık üniversite diplomasına sahip olan adayların katılacağı sınavlar bu yıl düzenlenecek. Mart ayının ortasına geldiğimiz bugünlerde sınav hazırlıklarına hız veren adaylar başvuru ve sınav takviminin detaylarına erişmek istiyor. Sınav sonuçlarına göre elde edilen puanlarla kamu kurumlarında açılan iş ilanlarına başvuru yapılabilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2022 09:27 GÜNCELLEME 18.03.2022 11:50 EĞİTİM ÖĞRETİM
 KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans sınav ve başvuru tarihleri! 2022 ÖSYM sınav takvimi!
KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans sınav ve başvuru tarihleri! 2022 ÖSYM sınav takvimi!

KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans sınavlarına başvurular ÖSYM AİS üzerinden alınacak. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar sınav ücretlerinin yatırılması ve girilecek oturumu seçerek sınava müracaat edebilecekler. ÖSYM geçtiğimiz ve önceki yıllara kıyasla sınav süresinde veya soru sayısında bir değişliğe gitmedi. 2 yıllık üniversite ve lise mezunlarının katılacağı sınavlarda adaylara KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür alanlarından toplam 120 soru yöneltilecek. Lisans sınavlarında ise Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, Genel Kültür, Genel Yetenek, ÖABT gibi oturumlar bulunuyor. ÖSYM 2022 yılı sınav uygulama takvimini geçtiğimiz yılın Aralık ayında adaylarla paylaştı. Peki 2022 KPSS sınavları ve başvuruları ne zaman? İşte sınav ve başvurulara ilişkin detaylar...

Burs veren vakıf ve kurumlar belli oldu! (2022-2023) Ortaokul, lise ve üniversiteliler dikkat!Burs veren vakıf ve kurumlar belli oldu! (2022-2023) Ortaokul, lise ve üniversiteliler dikkat!

KPSS Ortaöğretim ve Ön Lisans Bu Yıl Düzenlenecek!

KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavları her yıl düzenlenmiyor. ÖSYM lise ve 2 yıllık üniversite mezunlarına yönelik sınavları 2 yılda bir gerçekleştiriyor. Ancak bu sınavların puanlarıyla 2 yıl boyunca açılan ilanlara başvuru yapabiliyor. Bu yıl KPSS ortaöğretim (lise) sınavı 6 Kasım'da, KPSS ön lisans sınavı ise 2 Ekim tarihinde yapılacak.

KPSS lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları 31 Temmuz'da düzenlenecek. Üniversitelerden mezun oldukları alanlara göre yapılacak Alan bilgisi sınavları iki oturum şeklinde 6-7 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 14 Ağustos'ta düzenlenecek.

2022 KPSS Başvuruları Ne Zaman Alınacak?

KPSS başvuru işlemleri ÖSYM AİS üzerinden veya mobil uygulama ve diğer yöntemlerle gerçekleştirilebiliyor. Başvuru yapmak isteyen adaylar T.C. kimlik numarası, aday şifresi veya e-Devlet giriş seçeneği ile belirlenen tarihler arasında müracaat yapabiliyorlar. Başvuru işlemleri oturum tercihi ve sınav ücreti yatırma işlemi olarak iki aşamada gerçekleştiriliyor. İşte 2022 KPSS başvuru takvimi;

KPSS Başvuru Ücretleri Ne Kadar?

Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru ücretleri ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzun açıklanması ile belli oluyor. Başvuru kılavuzu sınav başvuruları başlamadan adayların erişimine açılıyor. Dolayısıyla 2022 yılının başvuru ücretleri henüz belli olmadı. Geçtiğimiz yıl KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınav ücreti 90 TL, Alan Bilgisi 65 TL ve ÖABT sınav ücreti 90 TL olarak belirlenmişti. Adaylar sınav ücretlerini anlaşmalı bankalar veya ÖSYM e-Ödemeler bölümünden banka/kredi şeklinde yatırabilirler.

2022 KPSS Sınavları Soru Sayıları!

  • KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Toplam 120 Soru

  • KPSS Eğitim Bilimleri 80 Soru

  • KPSS Alan Bilgisi 40 Soru

  • KPSS DHBT-1 20 Soru

  • KPSS DHBT- 2 20 Soru