LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? LGS sınav tarihi ve e-Okul sorgulama ekranı!

4-14 Nisan tarihlerinde Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvuruları tamamlanan öğrenciler, e-Okul sistemi üzerinden sınav giriş belgelerini temin edecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi internet sitesinde yayınlanan açıklama metninde, sınav giriş belgesinin ne zaman temin edileceği duyuruldu. Peki, e-Okul sorgulama ekranı ne zaman kullanıma açılacak? İşte, LGS sınav giriş belgesi hakkında merak edilen her şey...

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2022 14:23 GÜNCELLEME 13.05.2022 14:24 EĞİTİM ÖĞRETİM
LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? LGS sınav tarihi ve e-Okul sorgulama ekranı!
LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? LGS sınav tarihi ve e-Okul sorgulama ekranı!

Merkezi sınavla öğrenci alacak Fen Liseleri; Sosyal Bilimler Liseleri, Proje Okulları İle Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları'nda eğitim görmek isteyen öğrenciler, Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) girecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklama metni ve kılavuzla beraber, sınav giriş belgesinin ne zaman ve nereden temin edileceği sorusu da cevap buldu. Bunun dışında, sınav süresi; soru dağılımı, sınavın kaç oturumdan oluşacağı ve yurt dışındaki öğrencilerin sınava nasıl dahil olacağı gibi temel bilgiler de öğrenildi. İşte, 2022 LGS kılavuzu!

LGS Başvuru Tarihleri

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kılavuzun yayınlanmasına dair yaptığı açıklamada; sınav başvurularının otomatik sistem üzerinden gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Bu minvalde, öğrencilerin ek bir şey yapmasına gerek kalmadan sınav 4-14 Nisan tarihleri arasında başvurular yapıldı. Bu başvuru, Türkiye'deki ortaöğretim kurumlarının 8'inci sınıftaki öğrencileri ve yurt dışındaki e-Okul sistemine kayıtlı bulunan öğrenciler için gerçekleştirildi. Öte yandan, bu sene ilk defa görme engelli ve işitme engelli adaylara yönelik kılavuz yayınlandığı da açıklandı.

Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman Yayınlanacak?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) giriş belgeleri 27 Mayıs Cuma günü itibariyle e-Okul sistemi üzerinden kullanıma açılacak. Belgeler, ilk etapta okul müdürlüklerinin denetiminden geçecek. Öğrenci bilgilerinde hata bulunması durumunda üst mercilere konunun detayı iletilecek. Eğer, sınav giriş belgesiyle öğrencinin bilgileri arasında herhangi bir bilgi eksikliği bulunmuyorsa, mühürlenip sınava girecek 8'inci sınıf öğrencisine teslim edilecek.

E-OKUL için TIKLAYIN!

LGS Ne Zaman?

Bakanlık tarafından yayınlanan açıklama metniyle beraber LGS'nin ne zaman düzenleneceği de belli oldu. Buna göre, Liseye Geçiş Sınavı'nın (LGS), 5 Haziran Pazar 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği eğitim kurumlarında, sınav gözetmenlerinin kontrolü altında düzenlenecek. 

Sınav Saatleri ve Oturum Süreleri

Liseye Geçiş Sınavı, iki oturum üzerinden yapılacak. İlk oturum, Türkiye saati ile 09.30'da başlayıp 75 dakika sürecek. İkinci oturum da, 11.30'da başlayıp 80 dakika boyunca devam edecek. Öğrencilerin, oturum sürelerinden en az bir saat önce sınav yerlerinde olması gerekiyor. 

Soru Sayısı ve Dağılım

Sınavın ilk oturumunda öğrenciler sözel alandan gelen 50 soruyu cevaplandıracak. Sözel alandaki soru dağılımı şu şekildedir:

  • Türkçe: 20 soru

  • T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 10 soru

  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 10 soru

  • Yabancı Dil: 10 soru

Akabinde ikinci oturuma geçilecek. Burada da sayısal alandan gelen sorular çözülecek. Sayısal alandan 40 soru sorulacak. 

  • Matematik: 20 soru

  • Fen Bilimleri: 20 soru

NOT: Öğrencilerin sözel alandaki 50 soruyu 75 dakikada; sayısal alandaki 40 soruyu 80 dakikada cevaplandırması gerekiyor. Bu doğrultuda, iki oturum için belirlenen süre 155 dakika. Görme engelli, işitme engelli ve diğer özel durumu bulunan öğrencilere 20 dakika ek süre verilecek.

Soruların Ağırlık Katsayıları

155 dakika içerisinde toplam 90 soruyu cevaplandıracak öğrenciler, soruların geleceği alanların ağırlık katsayılarını da araştırıyor. Her alandan gelen sorunun ağırlık katsayısı aynı olmadığı gibi, puanlama hesabı yapılırken bu oran son derece kritik rol oynamaktadır. İşte, sınav sorularının alanlara göre ağırlık katsayıları:

  • Türkçe: 4

  • Matematik: 4

  • Fen Bilimleri: 4

  • T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 1

  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 1

  • Yabancı Dil: 1

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR