2022-DGS başvuruları ne zaman? ÖSYM Başkanı Aygün tarihleri açıkladı! DGS ücreti ve sınav tarihi...

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans programları mezunlarının lisans programlarına devam edebilmeleri için gerekli olan DGS 2022'nin başvuru tarihleri belli oldu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınav tarihlerini duyururken; ÖSYM'nin sitesinde sınav kılavuzu da yayınlandı. Peki, DGS ücreti ne kadar? İşte, Dikey Geçiş Sınavı hakkında merak edilen her şey...

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2022 12:38 GÜNCELLEME 13.05.2022 13:42 EĞİTİM ÖĞRETİM
2022-DGS başvuruları ne zaman? ÖSYM Başkanı Aygün tarihleri açıkladı! DGS ücreti ve sınav tarihi...
2022-DGS başvuruları ne zaman? ÖSYM Başkanı Aygün tarihleri açıkladı! DGS ücreti ve sınav tarihi...

Yükseköğretim Kurulu tarafından, 2022-DGS tarihleri, başvuru koşulları ve sınav ücreti gibi temel bilgiler yayınlandı. ÖSYM Başkanı Profesör Doktor Halis Aygün de, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sınavın tarihini duyurdu. Peki, 2022-DGS ne zaman ve saat kaçta düzenlenecek? Dahası, en az sınav tarihleri kadar başvuru tarihleri de merak ediliyordu. İşte, Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültelerinin Ön Lisans programlarından mezun olan öğrencilerin aylardır beklediği Dikey Geçiş Sınavı hakkında son bilgiler...

2022 DGS Ne Zaman?

2022 Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 3 Temmuz Pazar günü Yükseköğretim Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda düzenlenecek. Sınav, Türkiye saati ile 10.15'te başlayacak. 

Sınav Başvuru Tarihi Belli Oldu!

ÖSYM Başkanı Profesör Doktor Halis Aygün, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: "3 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz 2022-DGS başvuru kılavuzu sitemizde yayımlanmıştır. Başvurular 13-23 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacaktır" ifadelerini kullandı. Böylelikle, sınav tarihi Aygün'ün açıklamasıyla beraber belli oldu.

DGS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayınlanan kılavuza göre, 2022-DGS ücretinin 190 Türk Lirası olacağı belirlendi. Bunun dışında; sınav belgesi ücreti, şifre ve diğer işlemler için alınacak ödemeler, ÖSYM tarafından belirlenecek. 

Geç Başvuru Tarihi

Kılavuzdaki tarihler doğrultusunda, son ödeme gününün 24 Mayıs olduğu görülüyor. Lakin, ÖSYM'nin takvimindeki tüm sınavlar için "geç başvuru günü" uygulamasına gittiği biliniyor. Bu yıl, 2022-DGS'nin geç başvuru tarihinin 31 Mayıs Salı günü olması kararlaştırıldı. Adaylar, ödemelerini bahsi geçen günde ve ÖSYM'nin çalışma saatleri içerisinde tamamlayabilir.

Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

Dikey Geçiş Sınavı'na başvuracak adaylar aşağıdaki adımları takip edebilir:

  • e-Devlet'e girin.

  • Arama butonuna ÖSYM yazın.

  • ÖSYM Aday İşlemleri sayfasına kaydolun.

  • ÖSYM'deki fotoğrafınızın son 5 yıl içerisinde ÖSYM bürosunda çekildiğine emin olun.

  • Son olarak, "Ödemeler" sekmesinde sınav ücreti olarak belirlenen 190 TL'yi internet üzerinden iletin. İnternet harici başvurularda ödemeleri ÖSYM bürolarında da yapabilirsiniz.

  • YÖKSİS'te eğitim durumu bilgilerinizin bulunduğu takdirde, başvurunuzu elektronik ortamdan gerçekleştirebilirsiniz.

  • YÖKSİS'te eğitim durumu bilgileriniz yoksa en yakın ÖSYM şubesine gidin.

Sınav Süresi ve Soru Sayısı

2022-DGS'de 50 Sözel, 50 Sayısal kategorilerden gelme toplam 100 soru sorulacak. Adaylara sınav sorularını cevaplandırması için verilen süre ise 135 dakika. 

YORUMLAR 1
  • uyanık 1 yıl önce Şikayet Et
    çok merak ediyorum ücreti 190 lirada durduran ne oldu
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR