TUS 2022 1. dönem ek tercih kılavuzu: Ek yerleştirme ücreti ne kadar, nasıl ödenir?

ÖSYM, 2022-TUS 1. dönem başvuru kılavuzunu yayımladı. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ek yerleştirme işlemleri bu kılavuza göre yapılacaktır. Peki 2022 TUS ek yerleştirme ücreti ne kadar?

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2022 08:03 GÜNCELLEME 04.06.2022 08:08 EĞİTİM ÖĞRETİM
TUS 2022 1. dönem ek tercih kılavuzu: Ek yerleştirme ücreti ne kadar, nasıl ödenir?
TUS 2022 1. dönem ek tercih kılavuzu: Ek yerleştirme ücreti ne kadar, nasıl ödenir?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-TUS 1. Dönem) Ek tercih işlemleri, 03 – 09 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınava giren adaylardan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre görevden çekilen veya çekilmiş sayılanların, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 56 ncı maddesi kapsamında bir eğitim programına yerleştirilmeleri halinde bu adaylar, yalnızca bu sınav dönemiyle sınırlı olmak üzere 657 sayılı Kanunun 97 nci maddesinde belirlenmiş sürelerin dolması beklenmeksizin uzmanlık eğitimine başlayabilir.

Önemli Uyarı: Uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklu adayların ileride hukuki sorunlarla karşılaşmaması için tercihlerini T.C. vatandaşı olarak yapmaları gerekmektedir. Bu nedenle, uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklu adaylar yabancı uyruklular için ayrılmış kontenjanları tercih edemeyeceklerdir.

2022 TUS 1. DÖNEM EK TERCİH ŞARTLARI

TUEY’in 12. maddesinin 3. fıkrası gereği, TUS sonucuna göre adayların yerleştirme işleminin yapılabilmesi için mesleğini yapmaya yetkili olma yani diplomasının Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olma şartı aranır. Bu nedenle, adayların tercih ekranında diplomalarının Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olduğuna ilişkin bilgi alanını işaretlemiş olmaları gerekmektedir.

TUEY’in 12. maddesinin 3. fıkrası gereği, TUS sonucuna göre yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği aranır. Adayların yabancı dil muafiyet bilgi kontrolü, 2022-TUS 1. Dönem Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar doğrultusunda yapılacaktır. Adayların tercih işlemi yapabilmeleri için, sınavdan sonra T.C. Kimlik /Y.U. Numaralarındaki değişiklikleri tercih tarihinin son günü saat 12.00’ye kadar Merkezimize bildirmeleri gerekmektedir.

Sınava başvuru aşamasında henüz mezun olmayan adaylardan YÖKSİS’te eğitim bilgileri olan ancak mezuniyet tarihi bulunmayanların, tercih işlemlerini yapabilmeleri için tercih süresi içerisinde kendi üniversitelerine başvurarak YÖKSİS’teki mezuniyet tarihi alanının güncellenmesini sağlamaları gerekmektedir.

Sınava başvuru aşamasında henüz mezun olmayan adaylardan, YÖKSİS’te eğitim bilgisi bulunmayanlar (yurt dışı ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (ais) yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile başlayan Y.U. numarası) adaylar), tercih yapabilmek için tercih süresi içerisinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine şahsen başvurarak mezuniyet tarihlerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydedilmesini sağlayacaklardır. Bu durumdaki adayların mezuniyet tarihini gösterir belgenin onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları ve bu belgeyi görevliye teslim etmeleri gerekmektedir.

TUS EK YERLEŞTİRME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ek yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacaktır. 

2022 TUS 1. DÖNEM EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından belirlenen TUS ek yerleştirme ücreti 30.00 TL’dir. Ücret, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM’den ödeme yapılmamalıdır. Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59’a kadar yatıracaklardır. Bu ücreti yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri, yerleştirme işlemine alınmayacaktır. 

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmaz.

KONTENJAN TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR