Asgari ücrete zam gelecek mi?

Temmuz ayı yaklaşırken işçi ve işverenin en çok merak ettiği konu şüphesiz ki asgari ücret zammı. Yılda bir kez zamlanan asgari ücretin bu yıl ikinci kez artırılması gündemde. Enflasyon baz alınarak yapılacak bu zammın neticesinde çalışan az da olsa rahat bir nefes alacak. Peki yürürlüğe girerse asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2022 14:03 GÜNCELLEME 04.06.2022 14:03 EKONOMİ
Asgari ücrete zam gelecek mi?
Asgari ücrete zam gelecek mi?

Memur ve emeklilere yılda iki kere yapılan zammın, bu yıl asgari ücret için de geçerli olacağı gündemde. Enflasyonun artması ve alım gücünün her geçen gün düşmesiyle birlikte bakanlıklar harekete geçti. Özellikle 3600 ek gösterge çalışmalarının tamamlanmasıyla asgari ücret zammı için beklentiler arttı. Konu ile ilgili son açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından yapıldı. Çelik daha önceki açıklamasında, ‘Asgari ücretin dar gelirli vatandaşımızı ekonomik olarak koruması gündemimizdedir.’ demişti. İşte asgari ücret hakkındaki önemli gelişmeler…

Asgari Ücrete Zam Yapılacak mı?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Asgari ücretin dar gelirli vatandaşımızı ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir" ifadesini kullanırken AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu da "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" açıklamasında bulunmuştu.

Asgari Ücrete %50 Zam Yapılmıştı

2022 Ocak'ta net asgari ücret %50.51 oranında artmış ve 4.253,40 TL olarak belirlenmişti. Artan enflasyon ve küresel kriz neticesinde yapılan zamlar da eriyerek vatandaşın alım gücü düştü. 

Asgari Ücrete Enflasyon Oranında mı Zam Yapılacak?

Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında TÜFE yüzde 31.71 olarak gerçekleşti. Mayıs ve Haziran aylarının beklenen oranları da eklendiğinde enflasyon ilk 6 ayda yüzde 40 seviyelerine ulaşacak. 

Asgari Ücret Zammı

Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi!

Ülkenin ekonomik gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan;  "İstihdamı destekleyerek, sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek, çalışan ve üreten herkesin yanında yer alarak enflasyondan kaynaklanan refah kaybını adım adım telafi edecek tedbirleri hayata geçireceğiz. İşçisiyle, işvereniyle, esnafıyla, çiftçisiyle, memuruyla, emeklisiyle her kesimin sıkıntılarına çare olacak paketler hazırlıyor, uygulamaya koyuyoruz. Gerek gençlerimize, gerek kadınlarımıza, esnafımıza başta devlet bankaları olmak üzere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda bu çerçevede yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız" ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret 6 Bin TL Olur mu?

Asgari ücrete Temmuz’da 6 aylık enflasyon oranı kadar ara zam yapılırsa 4.253 lira tutarındaki net asgari ücretin Temmuz'da 5.997 liraya yükselmesi bekleniyor. Böylece yüzde 40 olan ilk 6 aylık enflasyon maaşlara yansıtılmış olacak.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • İ. Gündizmeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi sonrası dünyanın birçok ülkesinde fiyatlar artmağa başladı fakat ülkemizde bazı esnafın yaptığı aşırı fiyat artışı ve akabinde ev kiralarına aşırı zamlar sebebiyle diğer ülkelerden kat kat fazla enflasyon oldu. Şimdi asgari ücrete zam yapılması hâlinde bazı esnaf "iş veren olarak maliyetimiz arttı" şeklinde bir yaklaşımla yine fiyatlara zam yapabilir. Bu durum önlenmedikçe yapılacak zam kısa sürede enflasyon olarak dönebilir.
    Cevapla
  • Eminekoc61 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaza Ocak ayından hazirana kadar yüzde 60 zam geldi o zaman asgari ücretede yüzde 60 zam gelsin
    Cevapla
  • HakanKTR 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya hiç bir faydası yok arkadaş ya.. ben çalıştığın şirketten geçen al aldığım bir örneği izah edim size.. geçen ay çalışmışım 35 günün 4 gününü tatil yaptım sadece 1500₺ primi hak ettim 115 mi 126 saat de mesaim var mesai ve prim hak edişim ve maaşımla beraber 11.400₺ yapıyor, benden ıvır zıvır kesintileri ne kadar biliyormusunuz? 2680₺ yazık değil mi arkadaş? Yahu alıyorsun bari %10 al her işçiden %10 kessen ıvır zıvır vs yetmiyor mu arkadaş..!
    Cevapla
  • muhalif 1 yıl önce Şikayet Et
    % 40 zam kaçınılmaz zaten asgari ücrete.
    Cevapla
  • izmitli 1 yıl önce Şikayet Et
    memlekette ne kadarda ekonomist varmış hay maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR