KYK sonuçları açıklandı! 2022-2023 KYK burs başvuru sonuçları nereden görüntülenir? Taahhütname onayı ne zaman, nasıl yapılır?

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı. KYK sonuçları hakkında beklenen açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'ndan geldi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) burs/kredi başvuruları, e-Devlet KYK burs sonuçları sayfasından yayımlandı. Bakan Kasapoğlu, 2022-2023 KYK burs/kredi başvurularının açıklandığını ilan etti. Bu anlamda hak kazanan öğrencilere ücretleri Ziraat Bankası üzerinden verilecek. Peki 2022-2023 KYK burs başvuru sonuçları nereden görüntülenir? Taahhütname onayı ne zaman, nasıl yapılır?

ABONE OL
GİRİŞ 17.12.2022 09:59 GÜNCELLEME 17.12.2022 17:09 EĞİTİM ÖĞRETİM
KYK sonuçları açıklandı! 2022-2023 KYK burs başvuru sonuçları nereden görüntülenir? Taahhütname onayı ne zaman, nasıl yapılır?
KYK sonuçları açıklandı! 2022-2023 KYK burs başvuru sonuçları nereden görüntülenir? Taahhütname onayı ne zaman, nasıl yapılır?

KYK bur başvuru sonuçları Bakan Kasapoğlu tarafından duyuruldu. Üniversite eğitimi alan öğrencilere, yeni eğitim öğretim döneminde KYK burs ve kredi verilecek. Burs/kredi başvuruları için bu sene 25-26 Kasım tarihlerinde ek süre verilerek tamamlandı. Sonuçlar 16 Aralık 2022 tarihi ile açıklandı. Yükseköğrenim öğrencileri, burs ve krediden yararlanabilmek için e-Devlet sisteminden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Peki2022-2023 KYK burs başvuru sonuçları nereden görüntülenir? Taahhütname onayı ne zaman, nasıl yapılır?

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI AÇIKLANDI

Bakan Kasapoğlu sonuçların açıklandığını Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Kasapoğlu, "Değerli genç arkadaşlarım, heyecanla beklediğiniz GSB Burs ve Öğrenim kredisi sonuçları açıklandı. Gençlerin bakanlığı olarak her zaman sizlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz." sözlerini kullandı.

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI NEREDEN GÖRÜNTÜLENİR?

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) burs sonuçları e-Devlet sistemi üzerinden görüntülenmektedir. Sonucunu görüntülemek isteyenler e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapabilmektedir.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

TAAHHÜTNAME ONAYI NE ZAMAN,  NASIL YAPILIR?

Yapılan değerlendirmeler sonucunda burs ya da kredi almaya hak kazanan adaylar https://kygm.gsb.gov.tr/ adresinden ilan edildi. Burs veya kredi alacak 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığın linkine ulaşarak e-Devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığın linkine ulaşarak anne veya babanın e-Devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-Devlet şifreleri ile; 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylatabilirler.

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi ödenmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

KYK burs kartı nasıl alınır? Ziraat Bankası KYK Bankkart Genç alma işlemiKYK burs kartı nasıl alınır? Ziraat Bankası KYK Bankkart Genç alma işlemi

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • Hüseyin Buldu 1 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle devletimize böyle bir imkânı öğrencilerimize kullandırdığı için teşekkür ederim. Emekliyim ilk oğluma devletten kredi cıktı burs çıkmadı. ikinci oglumada kredi cıktı burs çıkmadı fakat merak ediyorum bursu kimlere hangi kriterlere dayanarak veriyorsunuz bilmiyorum emekliyim, kirada oturuyorum doğalgazın 1175 TL geliyor çoğuna burs çıkmadı için ne yapmalıyım bilmiyorum. Burs cikanlarinda hangi kriterleri taşıdığını merak ediyorum.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR