KYK burs kartı nasıl alınır? Ziraat Bankası KYK Bankkart Genç alma işlemi

KYK burs kartı nasıl alınır sorusu internette araştırılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK başvuru sonuçlarını duyurdu. Burs alacak öğrenciler, Ziraat Bankası hesaplarından taahhütname onayı verdikten sonra yatırılan ücreti alabilecek. Peki KYK burs kartı nasıl alınır? Ziraat Bankası KYK Bankkart Genç alma işlemi...

ABONE OL
GİRİŞ 19.12.2022 17:21 GÜNCELLEME 19.12.2022 17:22 EĞİTİM ÖĞRETİM
KYK burs kartı nasıl alınır? Ziraat Bankası KYK Bankkart Genç alma işlemi
KYK burs kartı nasıl alınır? Ziraat Bankası KYK Bankkart Genç alma işlemi

KYK burs başvuru sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından açıklandı. Öğrenciler yatan bursları T.C. kimlik numaralarının son rakamlarına göre her ayın 6-10'uncu günleri çekebilecek. Ziraat Bankası KYK sorgu ekranı sayesinde öğrenciler, KYK bursunun yattığı hesabından para çekme işlemini gerçekleştirecek. Peki KYK burs kartı nasıl alınır? Ziraat Bankası KYK Bankkart Genç alma işlemi...

KYK BURS KARTI NASIL ALINIR?

Ziraat Bankası her yıl üniversite öğrencilerine verilen Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi işlemlerini gerçekleştirmektedir. Ziraat Bankası Bankkart Genç sorgulama işlemi için T.C. kimlik numarası gerekmektedir.

KYK burs/kredi hesapları taahhütname onayı sonrasında açılacaktır. Onay sonrasında harçlık avans ve kredi kartı başvuruları değerlendirilecektir. Değerlendirme sonuçları sonrasında tarafınıza bilgi verilecektir.

KYK ZİRAAT BANKASI KARTI NE ZAMAN GELİR?

KYK burs ve kredi almaya hak kazananların başvurduğu Ziraat Bankası kartı belirlediğiniz adrese kurye ile gönderilmektedir. Ziraat Mobil veya Ziraat Bankası İnternet Şubesi kullanarak kartın gönderim aşamalarını görüntüleyebilirsiniz. Burs-kredi ödemesi kart olmadan banka şubelerinden kimlik ile beraber alınabilir.

KYK BURS KARTI SORGULAMA

Ziraat Bankası KYK kredi/burs hesabınıza ait Bankkart Genç’inizi teslim alacağınız tarihleri ve Şubeyi/Hizmet Noktasını T.C. Kimlik numaranız ile sorgulayarak bilgi edinebilirsiniz. Kullanılabilir statüde Bankkart Genç’iniz varsa KYK hesabınız bu karta tanımlanacaktır. Bunun dışında internet şube, mobil uygulama ve Müşteri İletişim Merkezi 0850 258 00 00 aracılığıyla da hesabınızı Bankkart Genç’inize bağlayabilirsiniz. Kart sorgulama işlemi T.C. kimlik numarasıyla yapılmaktadır.

 

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR