Öğrenci devamsızlık süresi kaç gün olacak, değişti mi? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar!

Öğrenci devamsızlık süresi değişti. Milli Eğitim Bakanlığı, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği için değişiklik yaptı. Öğrenci devamsız hakkı için yeni karar alındı. Okul öncesi eğitimin resmi kurumlarda ücretsiz olacak. Peki öğrenci devamsızlık hakkı kaç gün, değişti mi? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar!

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2023 17:35 GÜNCELLEME 22.05.2023 17:35 EĞİTİM ÖĞRETİM
Öğrenci devamsızlık süresi kaç gün olacak, değişti mi? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar!
Öğrenci devamsızlık süresi kaç gün olacak, değişti mi? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar!

Öğrenci devamsızlık süresi, MEB tarafından alınan kararla değişti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Okul öncesi eğitim resmi kurumlarında alınan materyal ücreti de kaldırıldı. Peki öğrenci devamsızlık hakkı kaç gün, değişti mi? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar!

ÖĞRENCİ DEVAMSIZLIK SÜRESİ KAÇ GÜN?

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Alınan yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Alınan karar sonrasında öğrenci özürsüz olarak aralıksız 5 gün devam etmediğinde velisine e-posta veya kısa mesajla bildirilecek.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÜCRETSİZ Mİ OLDU?

Okul öncesi eğitim hizmeti, resmî kurumlarda ücretsiz olacak. Çocukların beslenmesi, temizlik hizmeti ve eğitim programları için alınan materyal ücreti karar sonrasında alınmayacak.

BİRÇOK KARAR DEĞİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değişiklikler sırasıyla şöyle:

  • Özürsüz olarak aralıksız 5 gün devam etmeyen çocuğun durumu veliye e-posta veya kısa mesaj yolu ile bildirilir. 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılacak.

  • Okul öncesi eğitim hizmeti resmî okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsiz olacak ve  okul öncesinde daha önce çocukların beslenme, temizlik hizmetleri ve eğitim programının uygulanmasına yönelik materyaller için alınan ücretler de artık alınmayacak.

  • Beslenme saatlerinde çocuklara refakat etmek zorunda olan öğretmen ve yardımcı personel okuldaki yemek hizmetinden ücretsiz yararlanacak. Günlük yemek ücretini ilgili hesaba haftalık veya aylık peşin olarak yatırmaları kaydıyla okulun diğer çalışanları da yemek hizmetinden faydalanabilecek.

  • Her muhasebe kaydının teşvik edici (ispatlayıcı) bir belgeye dayanması, mali sonuç doğuran her işlemin muhasebe kayıtlarında gösterilmesi ve Bakanlıkça kurulan merkezî bilgi sistemine (TEFBİS) kayıt edilmesi zorunlu olacak.

  • 1 Temmuz 2023 itibarıyla okul yönetiminin velilerden alınan aylık ücret için kamu bankalarından birinde açtığı okul öncesi aidat hesaplarında bulunan bakiye okul-aile birliği hesabına aktarılacak.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Tual 11 ay önce Şikayet Et
    Okulların kapanmasına az kala
    Cevapla
  • Harika 11 ay önce Şikayet Et
    Yerinde bir karar küçücük çoğuğun kırtasiye masrafı 2000 tl geçmişti aylık da 125 tl ödüyorduk devlet anaokuluna eğitim de sağlık da ücretsiz olmalı her kalemden vergi veriyoruz zaten devletimize saygılar.
    Cevapla
  • Filiz 11 ay önce Şikayet Et
    Benim oğlumda lise 1 de okul başlarda hasta oldu rapur verdim ama tam igleşmedengöndermedim oyüzden rapurlu sayısı 20 rapursuz 12 var keşke mucize istiyorum 35 gün yada 45 toplamı fazla olup kalinmasa tabiki 1 sene boyunca
    Cevapla
  • ibni Turab 11 ay önce Şikayet Et
    Ucuz etin yahnisi olmaz kıymeti olmaz kitaplarıda cüzi de olsa parayla satın
    Cevapla
  • Hasan Toksoy 11 ay önce Şikayet Et
    12. sınıflardaki devamsızlık affına son verin. Öğrenciler okulun yolunu neredeyse unutacaklar. Sene başında 12. sınıflara has 30 gün özürlü artı 30 gün de özürsüz toplam altmış günlük hak verin ve aflara son verin. Bu hem öğrenci çalışacaksa makul fırsat, hem de okulla ilişkileri kesilmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR