YKS soruları gerçekten sızdırıldı mı? Adalet Bakanı soruşturma başlatıldığını duyurdu!

3 milyon 36 bin 945 adayın başvuru yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları 8-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Sınav sonrası bazı sosyal medya hesaplarından YKS sorularının sızdırıldığına dair paylaşımlar yapıldı. Peki YKS soruları gerçekten sızdırıldı mı?

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2024 14:35 GÜNCELLEME 10.06.2024 14:35 EĞİTİM ÖĞRETİM
YKS soruları gerçekten sızdırıldı mı? Adalet Bakanı soruşturma başlatıldığını duyurdu!
YKS soruları gerçekten sızdırıldı mı? Adalet Bakanı soruşturma başlatıldığını duyurdu!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. 3 oturumdan oluşan YKS, Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran Cumartesi günü, Alan Yeterlilik Testi (TYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) 9 Haziran Pazar günü yapıldı. Sınavın sızdırıldığına dair açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti.

YKS SORULARI SIZDIRILDI MI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testi sorularının sızdırıldığına ilişkin bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan gerçeğe aykırı iddialar ve paylaşımlar hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma' suçundan resen soruşturma başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testi sorularının sızdırıldığına ilişkin bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan gerçeğe aykırı iddialar ve paylaşımlar hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçundan resen soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Hedeflerine ulaşmak için yoğun bir çalışma dönemi geçiren adayların ve onlara sonsuz destek veren ailelerinin huzuru ile kurumlarımızın saygınlığını bozmaya yönelik yapılan gerçek dışı sosyal medya paylaşımları asla kabul edilemez.

Hayallerindeki mesleğe kavuşmak için sınavda ter döken tüm adaylarımızın başarılı bir sınav geçirmiş olmalarını diliyor, istedikleri üniversitede eğitim hayatlarını sürdürmelerini temenni ediyorum.

Ahmet Işık Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    "gerçeğe aykırı iddialar" denerek kurumların daha araştırmadan bunu yalan saydığı görülüyor. Bir araştırın bakalım, bu hesapları ortaya çıkarın, gerekirse bağlantılarına bir bakın. Ya doğruysa söylenenler....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR