2020 Takdir belgesi ve teşekkür belgesi nasıl hesaplanır?

Karne notu hesaplaması yaparak 2019 - 2020 eğitim öğretim döneminde takdir belgesi veya teşekkür belgesi alıp almadığını öğrenmek isteyenler için e-Okul not durumu sorgulama sayfası erişime açıldı. Peki bu sene takdir belgesi ve teşekkür belgesi alma puanı kaç? Öğrencilerin ve velilerin merak ettiği ayrıntıları Milli Eğitim Bakanlığı paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2020 10:52 GÜNCELLEME 15.01.2020 10:52 EĞİTİM
2020 Takdir belgesi ve teşekkür belgesi nasıl hesaplanır?
2020 Takdir belgesi ve teşekkür belgesi nasıl hesaplanır?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ebeveynlerin öğrenci durum takibini yapmalarını kolaylaştırıyor. Öğretmenler, öğrenciler, veliler ve okul yöneticileri tarafından kullanılan e-Okul, karne notu hesaplama işlemini yapmanıza yardımcı oluyor. Takdir Belgesi ve Teşekkür Belgesi almak için birinci dönem boyunca sınavlara hazırlanan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitesi olan E-Okul üzerinden sınav sonuçlarını öğreniyor. 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı içerisin başarı belgesi puanları belli oldu. Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencileri ödüllendirecek. Buna göre öğrenciler 70,00 - 84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi almaya hak kazanır. 

 

Karne notunu öğretmen için tıklayınız

KİMLER BAŞARI BELGESİ ALABİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı ödül ve disiplin yönetmeliği öğrencinin not ortalamasıyla birlikte dönem içindeki performansına bağlı olarak verilen başarı belgeleridir.

 

Eylül ayından bu yana okula giden öğrenciler, dönem sonunun yaklaşmasıyla karne heyecanı sardı. Belge alıp alamayacağını merak eden öğrenciler, dönem içindeki notlarının ortalamalarını hesaplamaya başladı.

Peki hangi puanla hangi belge alınabilecek, belge almak için puan yeterli olacak mı?

KARNE PUANLARI VE DERECELERİ

Öğrencinin dönem içinde aldığı puanlara göre değerlendirilmesi şöyledir:

0-49.99 Puan aralığındaki öğrenci sınıfı geçemez

50.59.99 Puan aralığı geçer

60-69.99 Puan aralığı orta

70.84.99 Puan aralığı iyi

85-100 Puan aralığı pekiyi

BAŞARI BELGESİ İÇİN KAÇ PUAN GEREKİYOR?

Teşekkür Belgesi: Öğrencinin dönem içinden aldığı derslerin not ortalaması 70 puanın üzerinde olup davranış devamsızlık durumunu da disiplin kurulunun istediği düzeyde ise teşekkür Belgesi almaya hak kazanacaktır.

Takdir Belgesi: Öğrencinin dönem içindeki derslerinin not ortalaması 84.99 üzerinde olup öğretmenlerinin değerlendirdiği davranış puanı ve özürsüz devamsızlığı 5 günün altında ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır.

Üstün Başarı Belgesi: Eğer öğrenci 3 eğitim dönemi üst üste Takdir Belgesi almış ise Üstün Başarı Belgesi almaya hak kazanır.

Onur Belgesi: Öğrencinin puanlarına bakılmaksızın dönem içindeki davranışları değerlendirerek alınan belgedir. Türkçeyi düzgün konuşup üslubuna dikkat etmesi, üslubuna özen göstermesi, görgü kurallarına uyması ve devamsızlık yapmış olmaması yönetmelik tarafından öğrenciden beklenen davranışlardır. 

Öğretmenler, öğrencilerinin okula saatinde gelip derslerine katılmasını, konuşma tarzını, arkadaşları arasındaki sosyal ilişkilerini, küçüklerine ve büyüklerine olan saygılı tutumunu da göz önünde bulundurarak dönem sonundaki notlarını değerlendirir. 

DEVAMSIZLIK BAŞARI BELGESİ ALMAYA ENGEL OLUYOR MU?

Öğrencinin belge alabilmesi için sadece puanların yüksek olması yeterli değildir. Eğer öğrencinin özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçirmişse puanları yüksek olsa dahi belge alma hakkını kaybedecektir.

Öğrencinin özürsüz devamsızlık süresi 10 gün olmak üzere toplam devamsızlığı 30 günün üzerinde olursa notlarının durumu ne olursa olsun sınıfını geçemeyecek. 

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ NASIL HESAPLANIR?

Bir dersin not ortalamasını hesaplamak için o dersten kaç sınava girildiyse her bir sınav sonucunu toplayıp girdiği sınav sayısına bölmesi gerekir. Çıkan sonuç ders ortalamasıdır.

Dönem sonu ortalamasını hesaplaması için ise aldığı her bir dersin ortalamasını toplayarak dönem içindeki toplam ders sayısına bölmelidir. Bu sonuç öğrencinin dönem sonundaki ortalamasıdır. 

E-OKUL- VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİYLE NOTLAR NASIL TAKİP EDİLİR?

Veliler, e- okul üzerinden çocuklarının durumunu öğrenebilir, ödev, sınav, proje ve not bilgilerinden online olarak haberdar olabilirler. Öğrencinin kimlik bilgileri ve okul numarasıyla sisteme giriş yapılabilir. 

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Ayşe 4 yıl önce Şikayet Et
    İlköğretim 4sinf
    Cevapla
  • Ayşe 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilen varmı acaba arkadaşlar
    Cevapla
  • Ayşe 4 yıl önce Şikayet Et
    İlköğretim de ortalaması 84.82olan öğrenci takdir alirmi
    Cevapla
  • KRAL 2 ay önce Şikayet Et
    alır
    Cevapla
  • caner akburu 3 yıl önce Şikayet Et
    hayır
    Cevapla
  • baran 3 yıl önce Şikayet Et
    hayır
    Cevapla
  • bbb333 4 yıl önce Şikayet Et
    lise çok zor normal sınavları da ben 9 a yeni geçtim daha 1. dönem fakat benim ortalamam 50 ile 60 arasında gençlik size tavsiye bence çok çalışın.
    Cevapla
  • Kimse 4 yıl önce Şikayet Et
    Lise nasıl bir yer.
    Cevapla
  • İSİMSİZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Çalışır san hepsi basit
    Cevapla
  • İlknur 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende bu konuda şikayetciyim çocukları hic motive etmiyorlar LUTFEN BIR SINIF TA 46 KIŞI NASIL DERS CALISIR .Ankara halilkut pasa ortaokulu .birde ayrımcılık yapilmasin okullar arasinda egitim butun Cocuklarin hakki
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    bundan bize ne faydası olucak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR