2020 AÖL 2.dönem sınav tarihleri açıklandı! Açık Öğretim Lisesi (MEB) sınavı takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak Açık Öğretim Lisesi ikinci dönem sınav tarihleri açıklandı. 2019-2020 AÖL sınav takvimine göre ikinci dönem sınavı 21-22 Mart tarihleri arasında yapılacak. Açık Lise Sınavına girecek adayların yoğun araştırdığı AÖL 2. Dönem sınav tarihleri ve sınava dair detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2020 10:10 GÜNCELLEME 10.03.2020 10:10 EĞİTİM
2020 AÖL 2.dönem sınav tarihleri açıklandı! Açık Öğretim Lisesi (MEB) sınavı takvimi
2020 AÖL 2.dönem sınav tarihleri açıklandı! Açık Öğretim Lisesi (MEB) sınavı takvimi

Eğitim hayatlarına Açık Liseden devam eden adaylar için düzenlenen 2019-2020 AÖL sınav tarihleri MEB tarafından açıklandı. Farklı sebeplerden dolayı eğitimlerini yarıda bırakmış, adaylara açıktan verilen derslerle liseden mezun olmasını sağlayan  AÖL programına adaylar detayları merak ediyor. Açık Lisede öğrenim gören 18 yaşından büyük adaylar için eğitim süresi 2.5 yıla kadar kısalıyor. 18 yaşından küçük adaylarda ise eğitim süresi örgün liselerde olduğu gibi 4 yıl devam ediyor. 8 dönem boyunca açıktan eğitim gören adaylar 192 olan kredi ortalamasını yakaladıklarında, Dil ve Anlatım gibi zorunlu dersleri başarıyla geçtiklerinde mezun olabiliyorlar. Açık Liseden mezun olan adaylar, indirimli öğrenci kartları, askerlik tecil ettirme gibi normal lise mezunlarının faydalandıkları haklardan yararlanabiliyorlar. Açık Liseden mezun olan adaylar diledikleri takdirde YKS (üniversite) sınavına girebiliyorlar. AÖL öğrencilerinin mezun olabilmek için gireceği 2019-2020 AÖL 2. dönem sınavları detayları!

 

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ SINAV TARİHİ 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Açık Lise (AÖL) 2. dönem sınavları 21-22 Mart 2020 tarihinde yapılacak. 

AÖL 2.DÖNEM SINAV YERİ SORGULAMA

 

Açık Öğretim Lisesi 2.dönem sınavına girecek adaylar için MEB sınav yerlerini 18 Mart Çarşamba günü öğrencilerin erişimine açacak. Sınav yerlerini öğrenmek isteyen adaylar,  Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sisteminden veya Açık Öğretim Lisesi mobil uygulamasından 18 Mart itibariyle erişim sağlayabilirler.

AÖL 2. DÖNEM SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKARMA

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri, sınav giriş belgelerini çıkarmak için öncelikle aol.meb.gov.tr adresine giriş yapmaları gerekiyor. Adrese girdikten açılan sayfada en üst bölümde bulunan “Sisteme giriş” butonunu seçen adaylar  “Öğrenci Giriş Sayfası” bölümünü işaretleyerek karşılarına gelen ekranda öğrenci numarası ve şifreleri ile  AÖL giriş belgelerini yazdırabilirler.

AÖL 2. DÖNEM SINAVA GİRİŞ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı

Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi

Nüfus Cüzdanı 

Açık Öğretim Lisesi Kimlik kartı veya  sınava giriş belgesi yanında olmayan adaylar salon yoklama listesinde isimleri varsa  kimlik kartı, nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport gibi geçerli kimlik kartlarıyla sınava girebilir.

AÖL SINAV SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Açık Öğretim Lisesi  2. dönem sınav sonuçları 17 Nisan 2020 tarihinde açıklanacak.

AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİ 

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri:
20 Nisan-11 Mayıs 2020

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Ders Seçme ve Sınav Merkezi Güncelleme İşlemleri: 21 Nisan-15 Mayıs 2020

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem  Sınav Giriş Belgelerinin Sistem Üzerinden Yayınlanması: 1 Temmuz 2020 Çarşamba

2019-2020 AÖL 3. Dönem Sınav Tarihi: 4-5 Temmuz 2020 

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 3 Dönem Sınav Sonuçları Açıklanma Tarihi : 27 Temmuz 2020  Pazartesi

AÇIK ÖĞRETİM  LİSESİNE  KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

-İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

-Milli Eğitim Bakanlığına bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı orta öğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

-Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, Anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, Anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, Anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel Anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.

-Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.

-Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.

YORUMLAR 3
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Covid19dan dolayi eylule ertelendi sinavlar
    Cevapla
  • Apo 4 yıl önce Şikayet Et
    Okula kayıt ne zaman oluyor bilgisi olan yazsın lütfen
    Cevapla
  • haluk sabri akdemir 4 yıl önce Şikayet Et
    açık lise 2. dönem sınav sonucları niye geç 17 nisan da#
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR