AÖL 2.dönem sınavı ertelendi! Açık Öğretim Lisesi sınavı ne zaman yapılacak?

Türkiye’de görülen korona virüsü sebebiyle öğrenciler AÖL 2. dönem sınavının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığının daha önce yaptığı açıklamaya göre Açık Lise sınavları 21-22 Mart tarihlerinde yapılması planlanıyordu. Milli Eğitim Bakanı Zİya Selçuk açıkladı sınavlar ileri bir tarihe ertelendi...

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2020 17:47 GÜNCELLEME 20.03.2020 17:47 EĞİTİM
AÖL 2.dönem sınavı ertelendi! Açık Öğretim Lisesi sınavı ne zaman yapılacak?
AÖL 2.dönem sınavı ertelendi! Açık Öğretim Lisesi sınavı ne zaman yapılacak?

Eğitim hayatlarına Açık Liseden devam eden adaylar için düzenlenen 2019-2020 AÖL sınav tarihleri MEB tarafından  açıklanmıştı. Farklı sebeplerden dolayı eğitimlerini bırakmış, adaylara açıktan verilen derslerle liseden mezun olmasını sağlayan  AÖL programının 2. dönem sınavının yapılıp yapılmayacağı adaylar tarafından oldukça fazla araştırılıyor. Türkiye’de ilk korona virüsü vakası görülmesinin ardından öğrenciler sınavların yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte MEB’in yayınladığı Açık Öğretim Kurumları sınav duyurusu detayları..

 

AÖL 2. DÖNEM SINAVI ERTELENDİ!

Milli Eğitim Bakanlığı 21-22 Mart 2020 tarihlerinde yapılacak Açık Öğretim Lisesi 2. dönem  sınavını erteleme kararı aldı. MEB tarafından Merkezi Sınav Uygulama takvimine göre her yıl Aralık, Mart, Temmuz aylarında 3 dönem halinde uygulanan sınavlardan Mart ayında yapılması planlanan 2. dönem sınavı Eylül ayında yapılacak.

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk  Açık öğretim Lisesi 2. dönem  sınavı hakkındaki açıklamaları;

"Bildiğiniz gibi koronavirüs önlemleri çerçevesinde tüm süreçlerimizi gözden geçiriyor ve gerekli önlemleri alıyoruz. Bu kapsamda 21 ve 22 Mart tarihlerinde yapılacak ve yaklaşık 3 milyon öğrencinin gireceği, 400 binin üzerinde öğretmenimizin görev alacağı açık öğretim kurumları sınavlarını erteleme kararı aldık. Bu sınavların yurt dışı merkezlerindeki sınavlarını önlem olarak zaten önceden iptal etmiştik. Dolayısıyla bu sınav hem yurt içi hem de yurt dışında söz konusu tarihlerde yapılmayacak.

Arkadaşlarımız bu sınavın ne zaman yapılabileceği ile ilgili çalışmayı da tamamladılar. Eylül ayında yapacağımız ek sınav tarihi ile bu sınavı birleştireceğiz ve ertelenen sınavı eylül ayı içerisinde yurt içi ve yurt dışında aynı tarihlerde yapacağız."

AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI YURT DIŞI SINAVLARI İPTAL EDİLDİ!

Türkiye’de ilk korona virüsü vakasının görülmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Kurumları Yurt dışı programı sınavları ile ilgili açıklama yaptı. 21-22 Mart 2020 tarihlerinde  Azerbeycan, Bakü, Katar, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefkoşa ve Suudi Arabistan ülkelerinde yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu II dönem sınavları tedbir amaçlı ertelendi.

AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri:
20 Nisan-11 Mayıs 2020

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Ders Seçme ve Sınav Merkezi Güncelleme İşlemleri: 21 Nisan-15 Mayıs 2020

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem  Sınav Giriş Belgelerinin Sistem Üzerinden Yayınlanması: 1 Temmuz 2020 Çarşamba

2019-2020 AÖL 3. Dönem Sınav Tarihi: 4-5 Temmuz 2020 

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 3 Dönem Sınav Sonuçları Açıklanma Tarihi : 27 Temmuz 2020  Pazartesi

 

YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Şansiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende 2 kredim vardi lutfen buna bi cozum uretilsin diplama hak edecektim okadar uras cozum 6 ay
    Cevapla
  • haluk sabri akdemir 4 yıl önce Şikayet Et
    bir bildikleri vardır herhalde
    Cevapla
  • Buse 4 yıl önce Şikayet Et
    Okadar çalıştık yani sınavı yapsalardı şimdi işin yok 6 ay bekle öf ya
    Cevapla
  • Yorgun 4 yıl önce Şikayet Et
    Ertelenmesin ya bari bir ay sonra falan yapılsın üniversite sınavına giricek olanlar ne yapicak kazanırsa diploma olmadığı için gidemicek
    Cevapla
  • Şansım yok ki 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim kredim tamam fakat 2 zorunlu dersim var ve sınav eylülde ne saçma bari 3. Dönem sınavına girelim birde sınav için tekrardan ücret yaptırmamiz gerekli mi acaba 2.dönem için yitirdiğimiz ücret ne olacak boşa mı gidecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR