BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açılanacak? 2020 BİLSEM sınav sonuç ekranı!

BİLSEM sınavlarına katılan öğrenciler için heyecanlı bekleyiş süreci devam ediyor. 2020 BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte aileler ve öğrencilerin merakla beklediği BİLSEM sınav sonuç ekranı ve sonuçlarla ilgili yapılan son açıklama….

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2020 09:58 GÜNCELLEME 28.04.2020 09:58 EĞİTİM
BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açılanacak? 2020 BİLSEM sınav sonuç ekranı!
BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açılanacak? 2020 BİLSEM sınav sonuç ekranı!

81 İlde hizmet veren Bilim ve Sanat Merkezleri, eğitimlerine örgün eğitim kurumlarında devam özel yetenekli öğrencilere  destek sağlamaya devam ediyor. BİLSEM, İlkokul  öğrencilerine eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek en üst düzey kullanmaları için öğrencilere eğitim veriyor. Bilim ve Sanat Merkezi sınav sonuçları aileler ve öğrenciler tarafından oldukça fazla araştırılıyor. İşte Bilim ve Sanat Merkezi sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ve BİLSEM sınavı hakkında yaşanan son gelişmeler…

 

2020 BİLSEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlı tarafından yayınlanan eğitim takvimine göre Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) sınav sonuçlarının 22 Nisan’da adayların erişimine açılması bekleniyordu. 24 Nisan itibari ile sonuçlar henüz açıklanmadı. Sonuçlar ilan edildiğinde detayları haberimizde bulabilirsiniz.

BİLSEM SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

BİLSEM sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi www.meb.gov.tr üzerinden açıklanacak. 

 

2020 BİLSEM SINAV SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

BİLİM VE SANAT MERKEZİ NEDİR?

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Türkiye genelinde her ilde bir bilsem olmakla birlikte nüfus yoğunluğuna göre büyük şehirlerde birden fazla bilsem olabilmektedir.

BİLSEM SINAVLARINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Bu sınava 2017 yılına dek bireysel olarak başvuru yapılamıyordu. Diğer senelerden farklı olarak 2017 - 2018 Eğitim Döneminde veliler, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebilecek. Aslında dolaylı bir şekilde Bilsem sınavı başvurularının bireysel olarak yapılmasının önü açıldı. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan "gözlem formu" listesiyle aday gösterilmektedir.

KAZANAN ÖĞRENCİLERE NASIL EĞİTİM VERİLİR?

Kayıtları yapılan öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyi ölçüldükten sonra Bilim ve Sanat Merkezlerinde;

Uyum (Oryantasyon), Destek Eğitimi;) İletişim Becerileri, Grupla Çalışma Teknikleri,Öğrenme Yöntemleri, Problem Çözme Teknikleri, Bilimsel Araştırma Teknikleri, Yabancı Dil,Bilgisayar, Sosyal Etkinlikler, Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme, Özel Yetenekleri Geliştirme  Proje Üretimi/Yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR