Okullar ne zaman açılacak? Uzaktan eğitim devam mı edecek?

Okulların belirtilen 30 Nisan tarihinde açılıp açılmayacağı yoğun olarak sorgulatılıyor. 30 Nisan’a günler kala okulların durumu ile ilgili MEB Bakanı Ziya Selçuk açıklama yapmadı. Peki okullarda eğitim ne zaman başlayacak? İşte MEB Bakanı Ziya Selçuk’un okulların açılma tarihleriyle ilgili yaptığı son açıklamalar...

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2020 09:43 GÜNCELLEME 28.04.2020 10:14 EĞİTİM
Okullar ne zaman açılacak?  Uzaktan eğitim devam mı edecek?
Okullar ne zaman açılacak? Uzaktan eğitim devam mı edecek?

Nisan ayının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde okulların durumu aileler tarafından merak ediliyor. Eğitimlerini uzaktan eğitim ile sürdüren İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılacak açıklamayı bekliyor. Bilim Kurulu toplantısının ardından Ziya Selçuk okulların açılış tarihi konusunu gündeme taşımıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı verilere göre Türkiye'de koronavirüs vakaları düşüşe geçti. Sokağa çıkma kısıtlaması, 30 büyük şehire giriş ve çıkışların kontrol altına alınmasının ardından vakaların düşüşe geçmesiyle aileler ve öğrenciler okulların 30 Nisan'da açılıp açılmayacağını araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında bu gün toplanacak Kabine Toplantısında okullarda tatilin uzaması, okulların açılma tarihi gündeme alınacak. İşte  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un okulların açılmasıyla ilgili yaptığı son açıklamalar...

 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK ?

Ziya Selçuk katıldığı canlı yayın programında okulların açılma tarihiyle ilgili açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Okulların açılmasında Temmuz ve Ağustos değil de Eylül ve Ekim aylarını daha dikkate alıyoruz. Okulların, sağlık sorunları giderildiği için "okullar açılsın" deseler biz buna hazırız. Biz kararlarımızı alırken tek noktadan bakmıyoruz."dedi. Açıklamasının devamında Bilim Kurulu tavsiyelerine göre hareket edeceklerini ifade eden Selçuk  henüz net bir tarih olmadığını belirterek okulların açılmasıyla ilgili Eylül-Ekim aylarının daha ağır bastığını söyledi. Okulların açılmasıyla ilgili karar Bilim Kurulu tavsiyesi ile verilecek. Bu gün yapılacak Kabine Toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un konu ile açıklama yapması bekleniyor.

"EYLÜL EKİM AYI AĞIR BASIYOR"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında veliler ve öğrenciler tarafından  merak edilen okulların açılması, telafi eğitimi sorularını cevaplandırdı. Telafi eğitimleri hakkında konuşan Selçuk” Temmuz ve Ağustosu çok düşünmüyoruz, çok planlamıyoruz, Bizim öncesinde ve sonrasındaki dönemlere ilişkin çalışmalarımız, daha baskın ama böyle bir kriz durumunda dünyanın yaptığı işler gibi biz de senaryo ve takvim neyi gösterirse ona göre düzenlememizi yapacağız. Yaz ayları için bir planlamamız açıkçası yok. (Eylül ve Ekim) daha ağır basıyor ve onun öncesindeki dönem için çalışmalarımız var. Yani mayıs ve haziran ayları için planlamalarımız var ama Temmuz ve Ağustos ayı için çok fazla bir planlama üzerinde çalışmıyoruz."dedi.

"YAZIN OKULLAR AÇIK OLACAK YORUMU DOĞRU DEĞİL"

Milli Eğitim Bakanı Ziya  Selçuk katıldığı canlı yayında soruları cevapladı.Telafi eğitimi için  "3. aşamada telafi eğitimi yapacağız. 2 ay okullarımız tatil oldu diyelim. Biz okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapmayız. Telafi hızlandırılmış bir eğitimdir. EBA ile yapmaya çalıştığımız bir eğitimdir. Yazın okullar açık olacak yorumu kesinlikle doğru değil." dedi.

YA SELÇUKTAN YAZ TATİLİ AÇIKLAMASI

TBMM kabul edilen kanun hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. Selçuk açıklamasında " Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir."dedi. İşte Ziya Selçuk'un yaptığı o açıklama;

OKULLARDA YAZIN TELAFİ EĞİTİMİ VERİLEBİLECEK!

Yükseköğretim Kurulu Kanunu ile bazı yönetmeliklerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM tarafından kabul edildi. Kanuna göre, üniversitelerde, ilk ve orta okul öğretiminde yaz tatilinde eğitim verilebilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izin sürelerine kısaltma yapılabilecek. İşte kabul edilen kanun teklifinin detayları;

Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişiklikle, öğretmenlerin izinleri ve tatilleri düzenlendi. Buna göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.

Rehberlik öğretmenleri; tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda ihtiyaç duyulması halinde izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebilecek. Bu durumda rehberlik öğretmenlerinin izinleri bir aydan az olamayacak.

İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak.

Kendilerine ikinci görev olarak okul/kurum yöneticiliği verilenler ve yüz yüze eğitim yapılmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ile Bakanlık merkez teşkilatı ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen (yöneticilik dahil) öğretmenler, yıllık izinlerini Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre kullanacak.

Okul müdürleriyle müdür yardımcıları, tatil aylarında okul işlerini ayarlamak ve düzenlemek şartıyla sırayla izinlerini kullanacak.

BİLİM KURULU TAVSİYESİNE BAĞLI 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada EBA TV üzerinden yayınlanan içerikler hakkında “ Bu  hafta bizim test haftamızdı ama önümüzdeki haftadan itibaren çok daha kaliteli, dolu dolu programlarla çocuklarımızın eğitimini yapmaya devam edeceğiz.”dedi Uzaktan eğitim kısmının dışında en kısa sürede yüz yüze eğitimle telafi çalışmaları yaptıklarını kaydeden Selçuk, Telafinin ne zaman, nasıl olacağı Bilim Kurulumuzun önerileriyle doğrudan doğruya ilgili."dedi. 

2019-2020 MİLLİ EĞİTİM ÇALIŞMA TAKVİMİ

YARI YIL TATİLİ 20-31 OCAK 2020

İKİNCİ YARIYIL EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ 3 ŞUBAT 2020

İKİNCİ ARA TATİL 16-22 MART 2020

UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLDİ 23 MART 2020 

OKULLARIN AÇILMA TARİHİ 30 NİSAN 2020 

OKULLARIN KAPANACAĞI TARİH HENÜZ AÇIKLANMADI.

 

 

YORUMLAR 231 TÜMÜ
  • Nehir yetkin63 3 yıl önce Şikayet Et
    Açılması riskli bence
    Cevapla
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya gerçekten AÇILSIN ŞU OKULLAR online eğitimden birşey anlamıyoruz ve ben 8. Sınıf öğrencisiyim LGS ye hazırlanıyorum ve benim gibi bir çok arkadaşlarım LGS ye hazırlanıyo online eğitimle birşey olmuyo ne bir konu anlıyoruz ne de hocanın ne dediğini anlıyoruz okulları git gide erteliyosunuz ve biz bundan memnun değiliz sonuçta bizim geleceğimiz önemli tamam sağlığımızda önemli ama biz 8. Sınıfız büyüdük çocuk değiliz kendimizi koruyabiliriz ve tüm sınıflar açmasanızda LÜTFEN 8.SINIFLARI AÇIN LÜTFEN!!!
    Cevapla
  • Mehtap 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım ihaleyle aldığımız tasimali öğrencileri okullar açılmadığı için tasiyamiyoruz ücretlerimiz verilmedi boş kalan servislerin masraflarını karsilayamiyorum bizde milli egitimden işi alıp devlet adina çalışıyoruz nede n ücretlerimiz verilmiyor her kar tatilinde resmi tatillerde gunluk ücretlerimiz kesiliyor öğretmenlere nasil ücretleri ödemiyorsa pandemi süreci boyunca biz servisciler olarakta istiyoruz mağdur 1 ay maaşsız kaldığınızi dusunun okullar dahada acilmazsa çok zor durumdayız allah rizasi için tasimaliyi ihaleyle alan servis şoförlerine yardımcı olun çok magduruz
    Cevapla
  • hande 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle bu risk altında okullar acilmamali
    Cevapla
  • Akev 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulkar acilmasin onlayn egitim verilsin bunlar cocuk yuvarlair opusur okul zamani butun vlcocuklar illaki birbirinsen mikrop alip hasta olacak bagisiklik dusecek ustune bide viruss sonucu agir olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR