YKS sınav tarihi değişecek mi? YKS ne zaman yapılacak ?

Üniversite sınavına hazırlanan adaylar YKS sınav tarihi değişecek mi? Sorusunun yanıtını arıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada YKS'nın 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacağını açıklamıştı. Peki YKS sınavı ne zaman yapılacak? İşte yaşanan son gelişmeler.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2020 14:48 GÜNCELLEME 09.06.2020 14:51 EĞİTİM
YKS sınav tarihi değişecek mi? YKS ne zaman yapılacak ?
YKS sınav tarihi değişecek mi? YKS ne zaman yapılacak ?

Salgın hastalık sebebiyle okullar 16 Mart tarihinden itibaren yüz yüze eğitim veremiyor. Öğrenciler ve sınava girecek adaylar EBA TV uzaktan eğitim ile hazırlıklarını sürdürüyor., Yükseköğretim Kurumları Sınavında  koronavirüs  sebebiyle değişiklikler yapıldı. YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre YKS baraj puanı 170’e düşürüldü. Temel Yeterlilik Sınavına (TYT) girecek öğrenciler için sınav süresi 165 dakikaya çıkarıldı. MEB 2020 yılı içerisinde YKS sınavına girecek öğrenciler için üniversite sınavı konularını güncelledi. Üniversite sınavı tarihlerinin değişip değişmediği merak ediliyor. Peki 2020 YKS sınavı ne zaman yapılacak? İşte YKS, AYT, TYT ve YDT sınav tarihleri ve detaylar…

 

2020 YKS SINAV TARİHİ DEĞİŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada üniversite sınavlarının 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceğini açıkladı. Öğrenciler sınav tarihinin öne alınmasının ardından sınav tarihinde bir değişiklik yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. ÖSYM sınav tarihlerinin değişmesiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 27 HAZİRAN CUMARTESİ GÜNÜ

 

ALAN YETERLİLİK TESTİ (AYT) 28 HAZİRAN  PAZAR GÜNÜ

YABANCI DİL TESTİ (YDT)  28 HAZİRAN  PAZAR GÜNÜ

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite sınavına kısa bir süre kala öğrenciler sınav giriş belgelerinin ne zaman ve nasıl yayınlanacağını araştırıyor. YKS giriş yerleri ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden sınav süresinden(27 Haziran) 10 gün önce açıklanacak.

ÜNİVERSİTE SINAVI BARAJ PUANI DÜŞÜRÜLDÜ!

YÖK yaptığı yazılı açıklamada salgın hastalığın oluşturduğu şartlara vurgu yaparak "merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da “bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla" 170'e çekilmiştir." açıklamasını yaptı. Yükseköğretim Kurumu ayrıca TYT (Temel Yeterlilik Testi) sınavında öğrencilere verilen sınav süresinin 135 dakikadan 165 dakikaya çıkardığını açıkladı.

SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMASI

ÖSYM, YKS VE MSÜ sınavıyla ilgili yeni bir duyuru açıkladı.ÖSYM, YKS ve MSÜ'ye başvuranlardan, atandıkları sınav merkezinin bulunduğu ilden farklı ilde ikamet etmek zorunda kalan ve bu nedenle sınav merkezi değişikliği yapmak isteyenlerin değişiklik taleplerinin alınacağını açıkladı. İşte ÖSYM tarafından yapılan açıklama;

YKS GİRİŞTE YENİ KİMLİK ZORUNLU MU?

ÖSYM YKS sınav kılavuzunu güncelledi. Güncellenen YKS kılavuzunda adayların sınavlara girebilmeleri için sınav giriş belgesiyle birlikte nüfus cüzdanı, T.C Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportu aslını yanında bulundurması zorunludur. İşte sınava girişte kabul edilmeyen belgeler;

SÜRÜCÜ BELGESİ (EHLİYET)

MESLEK KİMLİK KARTLARI

ÖĞRENCİ KİMLİK KARTLARI

SOĞUK DAMGASI BASILI OLMAYAN NÜFUS CÜZDANI 

YKS SINAV KONULARI DEĞİŞTİ

MEB koronavirüs sebebiyle üniversite sınav konularında değişiklik yaptı. Öğrenciler bu yıl üniversite sınavlarında  9,10,11 sınıfın konularından sorumlu tutulurken 12. sınıfın yalnızca 1.dönem konularından sorumlu olacak. 

2020 YKS GÜNCELLENEN 12 SINIF KONULARI İÇİN TIKLAYINIZ

EBA TV YKS SINAVINA ÖZEL YAYIN YAPIYOR!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimin 19 Haziran tarihine kadar devam edeceğini açıkladı. Üniversite sınavına hazırlanan adaylar için EBA TV'de hafta sonu YKS sınavına özel yayınlar yapılıyor. 

YKS SINAVI HAFTA SONU ÖZEL YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 1
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yks ertelensin millet korkudan uyumuyur geceleri sınav günü acaba virüs tutacak mıyım diye ama yetkililerden tıkyok ama hiçkimse umrumdabiledeğil allahrazıolmasın sınav ertelenmelidir nerden bileyim kimde virüsvar kimde yok
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR