LGS ne zaman yapılacak? Liselere Giriş Sınavı tarihleri belli oldu!

Liselere Geçiş Sınavı için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi başladı. Aileler ve sınava girecek adaylar LGS sınav tarihi, sınav giriş belgesi ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koronavirüs önlemleri kapsamında sınavın nasıl yapılacağını açıkladı. Peki LGS sınavı ne zaman? E-okul üzerinden ilan edilecek sınav giriş belgesi, sınav yeri açıklandı mı? İşte yaşanan gelişmeler….

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2020 14:10 GÜNCELLEME 04.06.2020 14:10 EĞİTİM
 LGS ne zaman yapılacak? Liselere Giriş Sınavı tarihleri belli oldu!
LGS ne zaman yapılacak? Liselere Giriş Sınavı tarihleri belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs sebebiyle yapılacak sınavların tarihlerinde değişikliğe gitti. Liselere Geçiş sınavına hazırlanan adaylar  salgın hastalık nedeniyle LGS sınavının ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırıyor. MEB Bakanı Selçuk LGS sınavına dair merak edilen soruları yanıtladı. LGS öğrencilerin ulaşım sıkıntısı yaşamaması için bu yıl eğitim gördükleri  okullarda gerçekleşecek. Okul çevresinde, sınavın gerçekleştirileceği sınıflarda ve okullarda virüs sebebiyle çeşitli önlemler alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından LGS sınav tarihini açıkladı. Peki LGS sınav tarihi değişti mi? LGS ne zaman yapılacak? İşte Liselere Geçiş sınavında yaşanan son gelişmeler…

 

2020 LGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Liselere Geçiş sınavının 20 Haziran Cumartesi günü yapılacağını açıkladı.

LGS GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Salon, sınıf ve sıra bilgilerinin bulunduğu LGS giriş belgeleri sınav tarihinden en az 7 gün önce e- Okul Veli Bilgilendirme sisteminden öğrencilerin erişimine açılacak. Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında” Sınav giriş belgeleri, okul yönetimleri tarafından sınav günü, sınavdan 30 dakika önce öğrencilerin sıra numaralarına göre masalarına bırakılacak.”dedi.

 

LGS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Liselere Giriş sınavı sözel ve sayısal olmak üzere iki ayrı oturum olarak gerçekleştirilecek. İlk oturum olan Sözel Bölümde öğrencilere Türkçe (20), T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük (10), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (10), Yabancı Dil (10) derslerinden toplam 50 soru sorulacak. 

Liselere Giriş sınavı ikinci oturumunda  sayısal alandan sınava girecek öğrencilere Matematik(20) ve Fen Bilimleri(20)  derslerinden toplam 40 soru sorulacak. 

LİSELERE GİRİŞ SINAVI NASIL YAPILACAK?

Koronavirüs sebebiyle sınavların hangi önlemler alınarak yapılacağı merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında sınavlarda alınacak tedbirleri açıkladı. Sınavda oturma düzeni Bilim Kurulu’nun tavsiyesiyle belirlenecek. Özellikle sosyal mesafenin korunması açısından sınıflarda az sayıda öğrenci bulunacak. Öğrencilere sınava girmeden önce maske ve eldiven dağıtılacak. Okullar ve sınıflar önceden dezenfekte edilecek.

LGS SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANACAĞI TARİH!

Milli Eğitim Bakanlığı LGS sınav kılavuzunu güncelledi. Yapılan güncellemeyle birlikte Liselere Giriş sınavının sonuçlarının 16 Temmuz 2020 tarihinde belli olacağı açıklandı.

LGS ÖZEL YAYINLARI YAPILIYOR!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğrencilerin EBA TV ile 19 Hazirana kadar ders görmeye devam edeceğini açıkladı. Liselere Giriş Sınavına hazırlanan adaylar için  EBA TV hafta sonu sınav özel yayınları yapılıyor. 

HAFTA SONU LGS YAYININI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ