KPSS başvuru tarihleri belli oldu! KPSS başvuruları ne zaman başlıyor?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma hayali kuran binlerce aday KPSS başvuru tarihlerini araştırıyor. KPSS sınavı bu yıl 6 Eylül tarihinde gerçekleşecek. ÖSYM tarafından düzenlenecek KPSS lisans, KPSS ön lisans ve KPSS ortaöğretim başvuru tarihleri açıklandı. Peki KPSS başvuruları ne zaman, hangi tarihte başlayacak? İşte KPSS başvuru tarihi

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2020 10:09 GÜNCELLEME 09.06.2020 10:09 EĞİTİM
KPSS başvuru tarihleri belli oldu! KPSS başvuruları ne zaman başlıyor?
KPSS başvuru tarihleri belli oldu! KPSS başvuruları ne zaman başlıyor?

Salgın hastalık sebebiyle ÖSYM ve MEB sınav takvimlerinde güncelleme yaptı. Her yıl belirli tarihlerde yapılan KPSS sınavına hazırlanan adaylar sınav tarihlerini yoğun olarak araştırıyor. ÖSYM sınav takviminde yaptığı güncelleme ile KPSS başvurularının başladığı tarihi duyurdu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’den  KPSS sınavına girecekler için beklenen açıklama geldi. KPSS başvuruları ne zaman başlıyor? KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim (lise) sınavı ne zaman yapılacak?  İşte devlet kurumlarında çalışmak isteyen adaylar için ÖSYM sınav takvimi…

 

KPSS BAŞVURULARI TARİHLERİ!

KPSS Lisans başvuru tarihi : 30 Haziran - 13 Temmuz arası

KPSS Ön lisans Başvuru Tarihi : 21 Ağustos - 2 Eylül arası

KPSS Ortaöğretim Başvuru Tarihi: 15-30 Eylül arası

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Başvuru Tarihi: 30 Haziran - 13 Temmuz arası

2020 KPSS SINAVLARI  NE ZAMAN YAPILACAK?

-Üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinden  mezun olan veya mezun olma ihtimali olan adayların  hazırlandığı KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı 6 Eylül Pazar günü yapılacak.

-KPSS Alan Bilgisi 1 .gün sınavı 12 Eylül Cumartesi, KPSS Alan Bilgisi 2.gün sınavı 13 Eylül Pazar günü gerçekleşecek.

 

-Öğretmen kadrolarına girmek isteyen adayların hazırlandığı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Eylül Pazar günü yapılacak.

-Üniversitelerin 2 yıllık programlarından mezun olan adayların gireceği KPSS Ön lisans sınavı 25 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

-Devlet kadrolarında çalışmak isteyen Lise mezunlarının hazırlandığı KPSS Ortaöğretim (lise) sınavı 22 Kasım Pazar günü yapılacak.

-Diyanet İşlerine Başkanlığına bağlı din hizmetleri kadrolarına girmek isteyen adayların gireceği KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı 27 Aralık Pazar günü yapılacak.

KPSS OTURUMLARINDA KAÇ SORU SORULACAK?

-KPSS Lisans sınavında ( Genel Yetenek 60  ve Genel Kültür  60) adaylara toplam 120 soru sorulacak ve 130 dakika süre verilecek.

- KPSS Eğitim Bilimleri Sınavında sınava girecek adaylara toplam 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek.

-KPSS Alan Bilgisinde adaylara  İşletme, Muhasebe, İstatistik, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ve Uluslararası İlişkiler sınavında toplam 40 soru sorulacak.Adaylara sorular için 50 dakika süre verilecek. İstatistik sınava giren adaylara 40 soru için 60 dakika verilecek.

-Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi için adaylara toplam 75 soru sorulacak.