Lise yetenek sınavı ne zaman yapılacak? E-Okul yetenek sınavı başvuruları başladı! (MEB)

Yetenek sınavıyla öğrenci alacak Liseler için başvurular 15 Haziran’da başladı. Lise Yetenek Sınavı başvuruları e-Okul üzerinden yapılacak. Peki 2020 Yetenek sınavı ne zaman? Spor Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi yetenek sınavı tarihleri belli oldu. İşte MEB tarafından açıklanan yetenek sınavı başvuru tarihleri ve Lise yetenek sınavı tarihleri…

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2020 09:23 GÜNCELLEME 17.06.2020 09:23 EĞİTİM
 Lise yetenek sınavı ne zaman yapılacak?  E-Okul yetenek sınavı başvuruları başladı! (MEB)
Lise yetenek sınavı ne zaman yapılacak? E-Okul yetenek sınavı başvuruları başladı! (MEB)

MEB tarafından 20 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Liselere Geçiş Sistemi kapsamında sınav sonucuna göre özel yetenek sınavıyla Güzel Sanatlar Lisesi, Spor Lisesi, Musiki, Hafızlık, Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar ve Spor Programı projesi uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri toplam 13 bin 620 öğrenci alımı yapacak.Milli Eğitim Bakanlığı yetenek sınavı başvuru tarihleri ve sınav uygulama tarihlerini açıkladı. Peki yetenek sınavı başvuruları ne zaman başlayacak? 2020 Yetenek sınavı ne zaman yapılacak? İşte MEB tarafından açıklanan yetenek sınavı takvimi….

 

YETENEK SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yetenek sınavı başvuruları online olarak 15-29 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Adayların Yetenek Sınavı giriş tarihleri 30 Haziran tarihinde duyurulacak.

 

YETENEK SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yetenek sınavına hazırlanan adaylar için başvurular 15-29 Haziran tarihlerinde veliler tarafından bireysel olarak e-Okul üzerinden yapılacak. İnternetten başvuru imkanı bulunmayan veliler için EK-1 formunun doldurulup imzalı olarak okul idaresine teslim edilmesi durumunda veli adına okul idaresi bireysel başvuru yapılabilecek.

E-OKUL YETENEK SINAVI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.

YETENEK SINAVI BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı Yetenek Sınavı başvuru kılavuzunu yayınladı. Lliselere özel Yetenek Sınavı uygulanması detayları, başvuru işlemleri, öğrencilerin başarı durumlarının değerlendirmesi, yerleştirme işlemleri, kayıt ve ek yerleştirme işlemleri detaylarına aşağıda bulunan link üzerinden erişebilirsiniz.

YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALACAK OKULLAR İÇİN BAŞVURU KILAVUZU

YETENEK SINAVI HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Yetenek Sınavlarının yapılması ve sonuçların sisteme girilmesi işlemi 1-10 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacak.

MEB TARAFINDAN YAYINLANAN YETENEK SINAVI TAKVİMİ