AÖF final sınavı tarihi değişti mi? AÖF online final sınavı ne zaman yapılacak?

AÖF final sınavı tarihleri Anadolu Üniversitesi tarafından açıklandı. Bahar dönemi final sınavları online olarak gerçekleştirecek. AÖF online final sınavına adaylar T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yapabilecek. Peki AÖF final sınavı ne zaman? İşte 2019-2020 AÖF sınav tarihleri….

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2020 09:15 GÜNCELLEME 22.06.2020 09:16 EĞİTİM
AÖF final sınavı tarihi değişti mi? AÖF online final sınavı ne zaman yapılacak?
AÖF final sınavı tarihi değişti mi? AÖF online final sınavı ne zaman yapılacak?

Geleneksel eğitim sisteminden faydalanamayan öğrenciler için önemli bir fırsat olan AÖF’te eğitimlerini sürdüren adaylar final sınavı takviminin yayınlanacağı tarihi merak ediyordu. Salgın hastalık sebebiyle Anadolu Üniversitesi sınavların online olarak yapılacağını açıkladı. Açıköğretim, İşletme, İktisat fakültesi öğrencileri belirlenen tarihlerde telefon, tablet ve bilgisayar yardımıyla sınavlarını tamamlayabilecekler.AÖF bahar dönemi sınav tarihleri belli oldu.. Peki AÖF final sınavı ne zaman yapılacak? AÖF online final sınavına giriş nasıl yapılacak? İşte Anadolu Üniversitesinin yaptığı final sınavı açıklaması…

 

AÖF FİNAL SINAVI NE ZAMAN?

Anadolu Üniversitesi tarafından  resmi internet sitesinden yapılan açıklamada koronavirüs önlemleri kapsamında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin Yurt içi ve Yurt Dışı Programlarının 2019-2020 Öğretim Yılı Bahar Dönemi dönem sonu sınavlarının internet tabanlı ortamda yapılacağı ifade edildi. AÖF final sınavı 24 Haziran’da başlayacak 8 Temmuz 23.59’a kadar öğrencilerin erişimine açık olacak.

AÖF BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVI GİRİŞ YAPMA

www.anadolu.edu.tr adresinde bulunan  linki ile sınav sayfasına geçiş yapan adaylar T.C kimlik numarası veya @anadolu.edu.tr uzantılı e-Posta adresi ve şifre ile sınav sistemine giriş yapabilecek. AÖF final sınavlarında daha önceki yıllarda olduğu gibi öğrencilere sorumlu olduğu her dersten 20 soru yöneltilecek. Her ders sınavı için adaylara 30 dakika süre verilecek. Sınav başladığında ekranda sadece bir soru gözükecek. Soruyu cevaplandırarak ya da boş bırakarak bir sonraki soruya ilerleyebilirsiniz. Sorular arasında ileri yada geri gidilme imkanı olmadığı için cevaplanmadan (işaretlenmeden) geçilen soru boş bırakılmış kabul edilecek.

 

SINAV SAATİ SINIRLAMASI YOK!

Bahar dönemi final sınavına Anadolu Üniversitesi resmi sitesinde yer alan sınav linkine tıklayarak giriş yapabilirsiniz. 15 günlük süreçte sorumlu olduğunuz ders ya da derslerine ait sınavları istediğiniz gün ve saatte sisteme giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. 

AÖF MEZUN OLMA ŞARTLARI!

1-AÖF Önlisans Mezuniyet Şartları 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Önlisans bölümünden mezun olabilmek için toplam 120 kredilik ders almış olmalısınız. Aldığınız tüm dersleri başarılı olarak tamamlayan öğrenciler mezun olmaya hak kazanır. Ayrıca öğrencilerin mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az 2.00 olması gereklidir.

2-AÖF Lisans Mezuniyet Şartları 

Eğitimlerini 4 yıllık bölümlerde sürdüren öğrencilerin mezun olması için 240 kredilik ders almaları gerekmektedir. Ayrıca adayların tüm dersleri başarı ile tamamlaması gerekir. Mezun olabilmeniz için Genel not ortalamanız (GNO) en az 2.00 olmalıdır.

YORUMLAR 4
  • Cemile Baykal 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar özensiz bir yazı final tarihi yine yok yazmak zormu geldi
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Mezuniyet için tek dersi kalıp ta parası olmadığı için kayıt yaptıramayan öğrencilere bir af veremediniz gitti be.. Türkiye geneli toplasanız bu şartlara haiz 100 öğrenci ya var veya yok ne var yani bir af verseniz, iflasmı edersiniz. Elin adamlarına bu kadar yardım yapılırken, Neyse...
    Cevapla
  • Cesur 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen hacı arapça 3 kalmış yazokuluna sırf onun için uğraştıracaklar. .
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    mazeret sınavına girecekler ne zaman açıklanacak. mazeret sınavları bugün başlıyacaktır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR