Okullar 31 Ağustos'ta açılacak mı? MEB Telafi eğitiminde okula gitmek zorunlu olacak mı?

MEB Telafi eğitimleri takvimini açıkladı. Devlet okullarında telafi eğitimleri 31 Ağustos’ta, özel okullarda ise 15 Ağustos tarihinden itibaren telafi eğitimleri verilmeye başlanacak. Uzaktan eğitim 19 Haziran tarihinde sona erecek. Aileler ve öğrenciler telafi eğitimlerinde okula gitmek zorunlu mu? Sorusunun yanıtını araştırıyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk telafi eğitimi süreciyle ilgili detayları paylaştı….

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2020 09:11 GÜNCELLEME 19.06.2020 09:11 EĞİTİM
Okullar 31 Ağustos'ta açılacak mı? MEB Telafi eğitiminde okula gitmek zorunlu olacak mı?
Okullar 31 Ağustos'ta açılacak mı? MEB Telafi eğitiminde okula gitmek zorunlu olacak mı?

Salgın hastalık sebebiyle okullarda yüz yüze eğitim 16 Mart tarihinden itibaren sona erdi. Öğrenciler uzaktan eğitim EBA TV ile eğitimlerine devam ediyor. Uzaktan eğitim süreci 19 Haziran’da sona erecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koronavirüs döneminde yüz yüze verilemeyen eğitimin eksikliklerini  telafi eğitimiyle verileceğini açıkladı. Salgın hastalık döneminde ve yaz aylarında çocuklarını okula göndermek istemeyen aileler telafi eğitiminde okula gitmek zorunlu olacak mı? Sorusunun yanıtını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk telafi eğitimiyle ilgili açıklama yaptı. İşte telafi eğitimin detayları…

 

TELAFİ EĞİTİMİNDE OKULA GİTMEK ZORUNLU MU?

Katıldığı canlı yayında telafi eğitimiyle ilgili merak edilenleri cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 31 Ağustos'ta devlet okullarında başlayacak telafi eğitimlerinin zorunlu olmadığını açıkladı. İşte Ziya Selçuk'un yaptığı açıklama;

"O kadar düzenli çalışan çocuklar var ki anlatamam. O kadar takipçi öğretmenler var ki. Burada ilk kez söyleyeyim. Bir öğretmenimiz bulunduğu yerde internet çekmeyince, o kasabada internet arıyor bulamıyor. Sonra karakolu buluyor. Gidiyor karakola, gidiyor canlı dersini yapıyor. Oradaki amirlerimiz, polislerimiz yer hazırlıyorlar. Karakolda canlı ders yapıyor. Bizde belli ismi. Bunu niye örnek veriyorum? Öğretmenlerimiz çok büyük bir kısmı canhıraş sahip çıktılar çocuklarımız geride kalmasın diye.

Öğretmenlerimizin çok büyük bir kısmı bu işe sahip çıktılar. Eksikler vardır, bazı öğretmenlerimiz yetişememiştir. Çoğunluk ne yaptı ona bakalım. Bu dönem adaptasyon dönemi. Zor bir dönem. Yüzbinlerce öğretmenin eğitim talep konusu değişti. Siber güvenlik falan..."

“NORMAL EĞİTİM DIŞINDA KURALLAR OLABİLİR”

Velilerin istememesi durumunda öğrenciler telafi eğitimlerine katılmayabilir mi? sorusu gelmesi üzerine Bakan Selçuk velileri zorlayarak ve bir takım koşullar öne sürerek böyle bir ortam oluşturamayacaklarını belirterek “ telafi ya da destek isterlerse bu tür çalışmalarımız da zorunlu olmayan şekilde, destekleme ve yetiştirme kurslarımız da olacak. Telafi eğitimi, normal eğitimin dışında bir eğitim. Yani normal eğitimin kurallarının dışında bazı kurallar da söz konusu olabilir. Daha esnek olabilir." yanıtını verdi.

 

MEB TELAFİ EĞİTİMİ TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre resmi eğitim öğretim kurumları telafi eğitimlerine 31 Ağustos’ta başlayacak. Telafi eğitimleri yıl içinde de devam edecek. Özel Eğitim Kurumları 15 Ağustos tarihinden itibaren telafi eğitimi yapılabilecek. MEB tarafından belirlenen kriterlere göre telafi eğitimi 3 hafta sürecek.

“TELAFİ EĞİTİMLERİ YIL İÇİNDE SÜRECEK”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada bu süreçte öğrencilerin okula uyumuna, psikososyal desteğe, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerin telafisine yoğunlaşılacağını vurgulayarak telafi eğitimlerinin destekleme kursları ile yıl içerisinde süreceğini belirtti.

EBA İNTERNET UYGULAMASINA TELAFİ EĞİTİMİ DESTEĞİ!

Uzaktan eğitim sürecinin arka planında telafi eğitimlerinin planlanmasıyla ilgili çalışmaların titizlikle yürütüldüğünün altını çizen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “EBA TV ve EBA internet uygulamasını mutlaka yüz yüze telafi eğitimlerle destekleyeceğiz” dedi.

YORUMLAR 4
  • KahramanMaraşlı 3 yıl önce Şikayet Et
    31 Ağustos'a kadar bu illetin biteceğine inanıyor musunuz?
    Cevapla
  • ReisEmir 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah bu musibetten kurtuluruz da anne babalar gönül rahatlığıyla evlatlarını okullara gönderebilir.
    Cevapla
  • Gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Ziya Selçuk Hocam özel okullar seminer adı altında derslere başladı bundan bilginiz vardır sanırım bence özel okullara yaptırım uygulanmalı hem öğretmenlerin hem öğrencilerin hem personelin hayatını tehlikeye atmakta ve şehirlerde gereksiz yere yoğunluk yaratmaktalar çocukların dışarı çıkmasını sağlayarak.15 Ağustos hikaye şimdiden başladı herkes derslere.
    Cevapla
  • Nezih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar rahat davranırsak,değil telafi eğitimi,hiçbirşey kalmayacak.Dikkat edin yahu.Kul hakkına giriyorsunuz.Mesafeye dikkat.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR