KPSS başvuruları ne zaman başlıyor? KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim başvuru tarihleri

KPSS başvurularına kısa bir süre kala adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavına başvuruların nasıl yapılacağını araştırıyor. ÖSYM KPSS başvuru tarihlerini açıkladı. Peki KPSS başvuruları ne zaman? KPSS başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim (lise) başvuru tarihleri...

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2020 11:46 GÜNCELLEME 22.06.2020 11:46 EĞİTİM
KPSS başvuruları ne zaman başlıyor?  KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim başvuru tarihleri
KPSS başvuruları ne zaman başlıyor? KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim başvuru tarihleri

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyen binlerce üniversite, lise mezunu KPSS başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. Koronavirüs sebebiyle KPSS sınav tarihlerinde değişiklik yapıldı. KPSS lisans sınavına girecek adaylara Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavından toplam 120 soru yöneltilecek. KPSS lisans sınavı 6 Eylül Pazar günü yapılacak. Peki KPSS başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM KPSS başvurusu nasıl yapılır? İşte ÖSYM tarafından açıklanan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)  başvuru tarihleri...

KPSS BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

-4 yıllık üniversite mezunlarının hazırlandığı KPSS lisans sınavı başvuruları 30 Haziran- 13 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. 

-Meslek Yüksekokulları ve üniversitelerin 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olan veya mezun olma şartlarını yerine getirmiş 2. sınıf öğrencilerinin gireceği KPSS Ön lisans sınavı başvuruları 21 Ağustos- 2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

 

-Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu öğretmen olmak isteyen adayların hazırlandığı KPSS ÖABT 30 Haziran - 13 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

-Lise mezunu adayların gireceği ve çift yıllarda düzenlenen KPSS Ortaöğretim Başvuruları 15-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

KPSS LİSANS, ÖN LİSANS VE ORTAÖĞRETİM SINAV TARİHLERİ

KPSS Alan Bilgisi 1 .gün sınavı 12 Eylül Cumartesi

KPSS Alan Bilgisi 2.gün sınavı 13 Eylül Pazar 

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Eylül Pazar 

KPSS Ön Lisans Sınavı 25 Ekim Pazar 

KPSS Ortaöğretim (lise) Sınavı 22 Kasım Pazar 

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı 27 Aralık Pazar 

KPSS SINAVINDA KAÇ SORU SORULUYOR?

-KPSS Lisans sınavında ( Genel Yetenek 60  ve Genel Kültür  60) adaylara toplam 120 soru sorulacak ve 130 dakika süre verilecek.

- KPSS Eğitim Bilimleri Sınavında sınava girecek adaylara toplam 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek.

-KPSS Alan Bilgisinde adaylara  İşletme, Muhasebe, İstatistik, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ve Uluslararası İlişkiler sınavında toplam 40 soru sorulacak.Adaylara sorular için 50 dakika süre verilecek. İstatistik sınava giren adaylara 40 soru için 60 dakika verilecek.

-Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi için adaylara toplam 75 soru sorulacak.

YORUMLAR 1
  • RİZELİİİ 3 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle öğretmenlik alan sınavları kişilerin bulunduğu illerde yapılmalı.insanlar sabah aç karnına yollara düşüp başka şehirlerde sınava giriyor.sınava kendi ilinde giren rakiplerime karşı bir sıfır geride giriyorum.açlık stres yolculuk ne gerek var bu devirde
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR