AYM'den son dakika YKS kararı

YKS'ye günler kala son dakika açıklaması geldi. AYM, YKS tarihinin öne çekilmesine karşı açılan davada yürütmeyi durdurma talebinin reddi üzerine yapılan tedbir başvurusunu kabul etmedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.06.2020 19:41 GÜNCELLEME 26.06.2020 00:37 EĞİTİM
AYM'den son dakika YKS kararı
AYM'den son dakika YKS kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin öne çekilmesine karşı açılan davada yürütmeyi durdurma talebinin reddi üzerine yapılan tedbir başvurusunu kabul etmedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN TAVSİYELERİ HATIRLATILDI

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Yürütme Kurulu kararı ile yeni koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 2020 yılı YKS'nin 20-21 Haziran yerine 25-26 Temmuz'da yapılmasına ve sürecin takip edilerek gidişatla ilgili Sağlık Bakanlığı tavsiyeleri çerçevesinde sınav tarihlerinin yeniden gözden geçirilebilmesine karar verildiği hatırlatılan kararda, bu kararın 26 Mart'ta basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulduğu belirtildi.

YKS ertelenecek mi? Karar resmen açıklandı

Sağlık Bakanlığına hitaben gönderilen 28 Nisan tarihli YÖK yazısında, YKS'nin 27-28 Haziran'da yapılmasının planlandığının bildirildiği aktarılan kararda, Sağlık Bakanlığının 30 Nisan tarihli görüş yazısında "salgın durumunun halen devam ettiği göz önünde bulundurularak gerekli tedbirlerin alınması, bu gibi faaliyetler esnasında alınacak tedbirlerle ilgili Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca yapılan hazırlıkların taraflarına bildirileceği ve koruyucu tedbirlere hassasiyetle uyularak sınav yapılmasında bir mahsur görülmediğininin" iletildiği kaydedildi.

Bakan Koca'dan YKS açıklaması

YKS, 27-28 HAZİRAN'DA YAPILACAK

Kararda, 4 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı başkanlığında bakanlarla yapılan toplantıda, YKS'nin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerekli koruyucu önlemler alınarak 27-28 Haziran'da yapılmasına karar verildiği hatırlatıldı.

Başvurucunun, YKS'nin yapılacağı tarihin öne alınmasına ilişkin idari işlemin iptali için dava açtığı ve davaya konu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmesini talep ettiği anımsatılan kararda, Danıştay Sekizinci Dairesi'nin, 19 Haziran'da "şartları bulunmadığı" gerekçesiyle yürütmeyi durdurma talebinin reddine karar verdiği belirtildi.

AYM, İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu'nun YKS'ye ilişkin başvurusunu karara bağladı.

81 İLDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANACAK

YKS, 27 Haziran Cumartesi-28 Haziran Pazar günleri arasında gerçekleşecek. Corona virüs önlemleri kapsamında, sınav süresi boyunca belirtilen istisnalar dışında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

 
YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınava girecek bütün öğrencilere muvaffakiyetler dilerim.Hiç bir şeyi düşünmeyin.Sınav herkese aynı.Size özel bir durum değil.Sınav madem yapılacak sadece sınava odaklanın.
    Cevapla
  • gölge 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanılıyor ki kararları oturup bir kişi alıyor ve uyguluyor. Sınav tarihinin ertelenmesi de, tekrar geri bir tarihe alınması da mutlaka uzun uzun düşünülerek, bir ekip tarafından yapılmıştır. Sırf muhalefet olsun diye maske takmayanların olduğu bir ülkede, yapılan her işe muhalefet olmak da bir hüner gibi görülüyor.
    Cevapla
  • Lolipop 3 yıl önce Şikayet Et
    Tayip abi tek başına karar veriyor
    Cevapla
  • Okan Can E. 3 yıl önce Şikayet Et
    sınav günleri her yer ana baba günü gibi oluyor 1 2 saat sınavdan sonra dolmuş beklediğimi hatırlıyorum dolmuşların içi tıka basa dolu oluyor bence temmuz ayının sonları mantıklı idi
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne değişecek Temmuz sonu korona mi bitecek.
    Cevapla
  • Taha 3 yıl önce Şikayet Et
    sınav saatlerini kapsayacak şekilde sokağa çıkma yasağı getirildi
    Cevapla
  • hayat 3 yıl önce Şikayet Et
    dünya da öyle insanlar var ki her şeyi kendi yapacakmış gibi konuşanlar hele , o çocukların psikolojisini sıkıntısını bilmeyen şimdi kalkıp öğrencilerin hayatıyla oynayan ve bunun üzerine de çocuğum sen ne diyorsun bu işe sence iyi oldumu diye sormak varken kalkıp bunları söyleyen insanlara hakkımı helal etmiyorum
    Cevapla
  • Mantık 3 yıl önce Şikayet Et
    Bak güzel dostum ben eve geçtiğimiz dönemde çalışma hızı yavaşlamış biriyim evde çalışan biri değilim bu durum zaten beni kötü etkilemişti bide erkene alınınca aşırı sinir ve strese maruz kaldım vücudunda lekeler çıtkı ( nedeni bilinmiyor bir görüş) ama aradan biraz zaman geçince o gözümün yanındaki perdeleri kaldırdım ve biraz geri adım attım sonra baktım olaya dedim ki, yaw hocam normalleşmeye girdik ve çoğu insan mesafe ve maske kuralına uymuyor ya temmuzda 2. Dalga gelseydi yine ertelenecekti sonra yine derken bir sonraki yıla başlayacaktık bize ne olacaktı diye düşündüm adamlar yavaşlamış hazır hemen yks yapıp kurtulalım derdindeler
    Cevapla
  • cüneyt 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki herkes kurallara uyuyor ,maske tak deyince takıyor , sosyal mesafeye dikkat ediyor ,sınav olmasın diyorlar sınav olmasa bile zaten dikkat eden yok .İllaki çıkıntılık yapacakalr muhalefet olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Sağlık bakanının dilinde tüğ bitti adamın anlata anlata kimse dinlemiyor ne hikmetse şimdi dinleyesi geldi herkesin.
    Cevapla
  • Berat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne diyon olum yasa
    Cevapla
  • Dilara 3 yıl önce Şikayet Et
    O kadar haklısınız ki . Dışarıda maske takmak zorunlu güya. Herkes çenesinde maske geziyor. Restoranlar dolu dolu. Parklar gezme alanları tıklım tıklım. Ama bütün virüs sınav alanında. Öğrencilere de hak veriyorum. Hayatları boyunca çalışmak için ya okul ya da dershaneye ihtiyaç duydular. Onlara kendi kendine çalışabilmeyi öğretmediler. Uzaktan eğitilmeyi bilmeyen öğrenciler bocaladilar. Tatil psikolojisine girdiler. Ailelere tavsiyem. Çocuğunuzu seviyorsanız. Bu sene yapamasa da ona bir yıl anlayış gösterin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR