LGS tercih ekranı 2020: LGS robotu, lise taban puanları, yüzdelik dilim görüntüleme!

LGS tercihleri 20-29 Temmuz’da e-Okul üzerinden gerçekleştirilecek. Binlerce aday tercih etmek istedikleri liselerin 2020 taban puanlarını, okul kontenjanlarını ve yüzdelik dilimlerini araştırıyor. MEB Bakanlığı tarafından geliştirilen LGS tercih robotu ile liselerin kontenjanları, yüzdelik dilimleri il, ilçe olarak listelenebiliyor. İşte LGS tercih robotu ve 2020 lise taban puanları...

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2020 15:08 GÜNCELLEME 23.07.2020 15:08 EĞİTİM
LGS tercih ekranı 2020: LGS robotu, lise taban puanları, yüzdelik dilim görüntüleme!
LGS tercih ekranı 2020: LGS robotu, lise taban puanları, yüzdelik dilim görüntüleme!

LGS tercih robotu tercih döneminde öğrencilere okul kontenjanları yüzdelik dilimleri ve lise taban puanları hakkında bilgi veriyor.  MEB Bakanlığı tarafından yayınlanan LGS tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre tercihler 29 Temmuz’da sona erecek. LGS tercihleri e-Okul üzerinden tamamlanacak. Peki LGS tercih robotu ile yüzdelik dilim, okul kontenjanı ve lise taban puanı nasıl görüntülenir? Adaylar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar pansiyonlu okullar ve merkezi sınav puanıyla öğrenci kabul eden okullar olmak üzere 3 grupta ayrı tercih gerçekleştirecek. İşte lise taban puanı, okul kontenjanı ve yüzdelik dilim görüntüleme...

 

LGS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

LGS tercihlerinde adaylara yardımcı olabilmesi için LGS tercih robotu MEB Bakanlığı tarafından öğrenci, öğretmen ve velilerin kullanımına açıldı. E-okul üzerinden giriş yapılabilen tercih robotu il, ilçeye göre okul kontenjanları ve yüzdelik dilimleri listelenebiliyor. Arama sonucunda listede bulunan okulların eğitim, süresi, kontenjanı, lise taban puanları görüntüleniyor. 

 

LGS TERCİH ROBOTUNA GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan tercih ve yerleştirme kılavuzunda tercihlerin nasıl yapılacağı detaylarıyla açıklandı. Adaylar LGS tercihlerini 20-29 Temmuz tarihlerinde https://eokul.meb.gov.tr adresinden veya Ortaokul, İmam HatipOrtaokulu müdürlüklerinden gerçekleştirilebilecek. Yapılan lise tercihleri ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

YETENEK SINAVIYLA OKULA YERLEŞMEK İSTEYENLER DİKKAT!

Özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden Güzel Sanatlar Lisesi, Spor Liseleri çağdaş görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerine yerleştirme işlemleri ile öğrencilerin okullara kayıtları 29 Temmuz 2020 tarihine kadar tamamlanacak. Yetenek sınavıyla okullara aday kayıt, ön kayıt yaptıran öğrencilere tercih ekranı açılmayacak.

YEP PUANI NEDİR?

Yerleştirmeye Esas Puan, okul not ortalaması ile LGS puanının toplanıp ikiye bölünmesiyle ortaya çıkar. YEP puanı, öğrencinin okuduğu okul notlarının ortalaması ile beraber Merkezi Sınav Puanı birleştirilerek oluşturulur. Merkezi puan 700'lük şeklinde sisteme dönüştürülerek, ortaokul sınıflarının Yıl Sonu Başarı Puanlarıyla beraber toplanır ve ikiye bölünür.

ADAYLAR KAÇ TERCİH YAPABİLECEK?

Öğrenciler  Merkezi Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta ayrı olarak tercih yapabilecek. Adaylar üç ayrı alanda toplam 20 lise tercih edebilecek. Yerel yerleştirme ekranından ve puanla en fazla 10 okul seçilebilecek. Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla on okul, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla beş olmak üzere toplam yirmi okul tercihi yapılacak.

YEREL TERCİH LİSTESİ OLUŞTURMAK ZORUNLU!

Sınav puanıyla (LGS) öğrenci alan okulları tercih edebilmek için adaylar yerel tercih yapmak zorunda. Yerel tercih yapmayan adaylara LGS puanıyla alan okulların tercih ekranı açılmayacak. Özel Ortaöğretim Kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden okullara kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler tercihte bulunamayacak. Sınava katılmayan adaylara sınavla öğrenci alan tercih ekranı açılmayacak.

YEREL YERLEŞTİRME ALANININDAKİ OKULLARA KAYIT NASIL OLUNACAK?

Yerel yerleştirme tercih ekranında yeşil renkteki  okullar ‘’ Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. Mavi renk ise “ Komşu Kayıt Alanında “ öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alan liseleri belirtir. Kırmızı renk ise ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS yerleştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunda açıklanan takvim ile belli oldu. 10 Ağustos tarihinde  2020 yerleştirme sonuçları ve boş okul kontenjanları ilan edilecek.

16 Temmuz 2020 Merkezî Sınav Puanlarının İlanı
 
16 Temmuz 2020 Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı
 
16-29 Temmuz 2020 Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri ile Yetenek
Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri ile Yetenek Sınavıyla öğrenci alan okulların İşlemlerin ve kayıtlarının tamamlanması
 
20-29 Temmuz 2020 Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması
 
10 Ağustos 2020 Yerleştirme Sonuçlarının ve Boş Kontenjanların İlan
Edilmesi
10-14 Ağustos 2020 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
 
17 Ağustos 2020 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

17-21 Ağustos 2020 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
 
24 Ağustos 2020 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı
 
24-26 Ağustos 2020 Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması
 
26-27 Ağustos 2020 Yatılılık Başvurularının Okul ve Kurumlarca Alınması
 
28 Ağustos 2020 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları
Yerleştirmelerinin Tamamlanması, Yatılılık Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve e-Pansiyon Üzerinden Kayıtların Sisteme İşlenmesi
 
31 Ağustos 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılışı