Randevulu sınav sistemi: MEB yeni eğitim yılında sınavlar okulda mı uzaktan mı yapılacak?

Bu yıl okullarda sınav yapılacak mı? Geçtiğimiz dönem Mart ayında tatil edilen okullarda eğitim alan öğrencilerin ilk dönem aldığı notlar ikinci dönem içinde geçerli sayılmıştı. Yeni eğitim dönemi öncesinde MEB sistemde bazı değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Bakan Ziya Selçuk sınavların randevulu yapılabileceğini açıkladı.Peki 2020-2021 eğitim yılında sınavlar okulda mı yoksa uzaktan mı yapılacak?

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2020 13:04 GÜNCELLEME 19.09.2020 13:04 EĞİTİM
 Randevulu sınav sistemi: MEB yeni eğitim yılında sınavlar okulda mı uzaktan mı yapılacak?
Randevulu sınav sistemi: MEB yeni eğitim yılında sınavlar okulda mı uzaktan mı yapılacak?

31 Ağustos’ta uzaktan eğitim ile ders yapmaya başlayan binlerce öğrenci sınavların ne zaman ve ne şekilde yapılacağını araştırmaya başladı. 21 Eylül’de yüz yüze eğitime kademeli olarak başlanılacak. Vaka sayısı ve salgının seyri dikkate alındığında eğitimin uzaktan devam etmesi gündemde.  2019-2020 eğitim yılında üniversite sınavı, liseye geçiş sınavı, bursluluk sınavı gibi sınavlara katılan öğrenciler birinci dönem konu ve müfredat larından sorumlu olarak sınava katılmıştı. MEB Bakanı Ziya Selçuk yaptığı yeni açıklamada bu sene öğrencilerin müfredatın tamamından sorumlu olmasını gündeme aldıklarını belirtti. Bu kararın ardından öğrenciler sınavlar yüz yüze mi, online olarak mı gerçekleştirileceğini araştırıyor. Sınavların randevulu sistemle yapılacağı açıklaması geldi. İşte Milli Eğitim Bakanın yaptığı sınav açıklaması…

 

 

UZAKTAN EĞİTİM DEVAM ETSE DE SINAVLAR OKULLARDA YAPILACAK!

Ziya Selçuk katıldığı canlı yayın programında sınavlarla ilgili merak edilen detayları açıkladı. Sınav yılında olan 8. ve 12’inci sınıflar için müfredatta düzenleme yapılıp yapılmayacağına dair gelen soru üzerine  bu sene öğrencilerin müfredatın tamamından sorumlu olduğunu açıkladı. Sınav muhatabı olan ortaokul ve lise öğrenciler için okullarda sınav yapılacağına dikkat çeken Selçuk bu durumun uzaktan eğitim devam etse de geçerli olacağının altını çizdi.

 

 

RANDEVULU SINAV SİSTEMİ GELİYOR!

Sınavların ne zaman ve nasıl gerçekleştirileceği sorusunun gelmesi üzerine Bakan Ziya Selçuk randevulu sistemle sınav yapmak durumunda olduklarını belirtti. Tüm öğrencileri aynı gün okula çağıramayacaklarına dikkat çeken Selçuk örnek gösterek “ Diyelim ki 7'nci sınıfların sınavı varsa, onların günü, saati ayrı olabilir, biri sabah biri öğleden sonra gelebilir. Bunları okullar ayarlar. Bunlarla ilgili çerçeve hazır.” dedi.

LİSEYE GEÇİŞ SINAVI HAZİRAN AYINDA YAPILACAK!

Salgın hastalık sebebiyle bu yıl gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı 20 Haziran tarihinde yapılmıştı. Liselere Geçiş Sistemi kapsamında gerçekleştirilecek merkezi sınavların bu yılda Haziran ayında yapılacağını belirten Selçuk” tarihe ilişkin kararın o günkü şartlara göre verileceğini açıkladı.

“OKULLAR KAMUYA AÇIK EN GÜVENİLİR ALANLARDAN BİRİSİ”

Okullarda alınan tedbirlerle ilgili velilerin bilgilendirildiğine dikkat çeken Selçuk resmi okullarda 60 bin ilkokul 1. sınıf öğretmeninin veli toplantıları düzenlediğini ifade ederek Avrupa Ülkelerinin tamamına yakınının  tüm sınıf ve kademelerle eğitime başladığında dikkat çekti. "Okullarımız kamuya açık mekanlarda en güvenilir alanlardan birisi” diyen Bakan Selçuk okulları açma kararını sağlık uzmanlarına danışarak aldıklarını belirtti.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Muh 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim iyiliğimizi düşünüyosanız kahvehaneler felan kapatın okulu açın bence
    Cevapla
  • hormonsuz fikir 3 yıl önce Şikayet Et
    neden bu kadar çok belirsizlik var?
    Cevapla
  • Liseli 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki biz o günlerde nasıl okula gideceğiz, servis ya da otobüsle mi? Buna da bir çözüm gelir umarım. Ayrıca madem sınavlar okulda olacak aynı kontrolle okulları neden açmıyorlar?
    Cevapla
  • Bingöl Balı 3 yıl önce Şikayet Et
    bir öğrenci sabahleyin gitti diyelim öğleden sonra sınava girecek olan öğrenciye soruları söyleyebilir bunun için de tedbir almak lazım yoksa adaletli olmaz bu sistem
    Cevapla
  • Aysun 3 yıl önce Şikayet Et
    7 sınıflar diyor öğleden sonra da 6 sınıflar mesela
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Egitim bitmiştir dagilin
    Cevapla
  • Faik 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayirdir neden bitirdin eğitimi? Ne oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR