Okullar açılıyor! Bakan Selçuk detayları açıkladı! Uzaktan eğitim için geri sayım

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından duyurduğu yeni kararlarla ilgili detayları açıklayan Selçuk, okula kaç gün gidilecek, tabletler ne zaman dağıtılacak, yüz yüze eğitimde devamsızlık olacak mı gibi merak edilen soruları yanıtladı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2020 09:18 GÜNCELLEME 07.10.2020 09:18 EĞİTİM
Okullar açılıyor! Bakan Selçuk detayları açıkladı! Uzaktan eğitim için geri sayım
Okullar açılıyor! Bakan Selçuk detayları açıkladı! Uzaktan eğitim için geri sayım

Son dakika haberi...Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüz yüze eğitimle ilgili müjdeleri peş peşe sıralamasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, detaylar hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Veliler çocuklarını okula göndermek zorunda mı, Tabletler ne zaman, nasıl verilecek, yüz yüze eğitimde devamsızlık olacak mı, okula kaç gün gidilecek gibi sorular yanıt buldu. İşte Bakan Selçuk'un milyonlarca öğrenci ve velilin merak ettiği soruları yanıtladığı haberimiz...

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime aşamalı geçişte alınan yeni kararlara ilişkin basın toplantısı yaptı.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

İSTEMEYEN VELİLER GÖNDERMEYECEK

Süreci planladığımız şekilde ikinci aşamaya geçmeye hazırız.İsteyen veli öğrenciyi okula gönderecek istemeyene esneklik sağlanacak.

"YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİYORUZ"

Salgın sürecinin en başından bu yana dünyadaki gelişmeleri yakında izliyor ve süreç planlamalarımızı yapıyoruz. Çocukları ilkokula giden, sınava hazırlanan, özel gereksinimi olan velilelerimizin çağrılarını takip ettik. Okullarımızın ne denli büyük toplumsal bir işleve sahip olduğunu görmüş olduk. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun değerlendirilmesi doğrultusundan öğrenme kayıplarını dikkate alarak yüz yüze eğitime geçiyoruz.

Okullar tüm kademe ve sınıflarda tam zamanlı olarak dünyada eğitime başladı. Ancak biz daha aşamalı bir başlangıçtan yanayız.

31 Ağustos pazartesi günü yeni eğitim yılının ilk zilini çalmış olduk. Okulla duygusal bağ kurma ihtiyacını benimsediğimiz ilkokul 1'inci sınıflarla yüz yüze eğitime başlamış olduk. Okullarımızda yüz yüze eğitimde üçüncü haftadayız. Tedbirler aldığımız için de üçüncü aşamaya geçmeye hazırız. ilkokul 2, 3, 4, 8, 12 ve özel eğitimli öğrencilerimizle yüz yüze eğitime başlayacağız.



ÖĞRENCİLER OKULA KAÇ GÜN GİDECEK?

Yüz yüze eğitimin ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık ve öğrencilerimiz, 2 gün okulda olacaklar.

OKULLARDA DEVAMSIZLIK OLACAK MI? OKULA GİTMEYENLER DEVAMSIZ SAYILACAK MI?

Yüz yüze eğitime başlama konusunda, isteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek, istemeyenler için uzaktan eğitim devam edecek ve devamsız sayılmayacaklar.

SINIF MEVCUTLARI NASIL OLACAK?

Sınıf mevcutlarımız daha önce olduğu gibi gruplara ayrılarak azaltılacak. Okulda kalma süreci eskisine oranla kısaltılacak. Bunları sizinle paylaşacağız.

Bu aşamada da isteyenler okula gönderecek, istemeyenlere esneklik tanınacak. Ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenci uzaktan eğitime devam edecek.

500 BİN TABLET NE ZAMAN, NASIL DAĞITILACAK?

İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterler belirledik.

Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrenciler için dağıtılacak tabletler hakkında bilgi verdi.

BAKAN SELÇUK SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimle yüz yüze eğitimle ilgili uygulanacak olan sistemi sosyal medya hesabından da duyurdu:

Bakan Selçuk şu açıklamalarda bulundu:

12 Ekim itibariyle yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz için de ilkokul 1. sınıflar gibi yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık. Yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerimiz de haftanın 2 gününde okullarında olacaklar.

 Yüz yüze eğitimin başında “veli rızası, bizim için önemli” demiştik. Şimdi de çocuklarını okula göndermek istemeyenlere esneklik sağlanacak. Öğrencimiz devamsız sayılmayacak ancak her koşulda derslerden sorumlu olacaklar.

Salgın sürecinde sınav gruplarındaki öğrencilerimiz daha kaygılıydı. Onlara yüz yüze eğitime başlayacakları haberini vermek isterim. Okulda güvenle eğitim alabildiklerini gördüklerinde rahatlayacaklar. Kaynak kitaplarımızla, EBA ile her zaman yanlarındayız.

 

YORUMLAR 50 TÜMÜ
  • ceylin 3 yıl önce Şikayet Et
    okul
    Cevapla
  • Delikadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Berlinde şu an Okullarda cok vaka var , ve gittikce artiyor .kreşlerde öyle .
    Cevapla
  • Millu 3 yıl önce Şikayet Et
    Kış geliyor vakalar artarsa ne olacak ya
    Cevapla
  • Serkantokay 3 yıl önce Şikayet Et
    5, 6,7,9,10,11 siniflar ne zaman acilacak
    Cevapla
  • Bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Lise pansiyonları açılacakmı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR