Cumartesi günü öğrenciler okula gidecek mi? MEB Bakanı Ziya Selçuk açıkladı...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün yaptığı açıklamada 12 Ekim Pazartesi günü başlayacak yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı. MEB Bakanı Mart ayından beri kapalı olan okullarda gerekirse hafta sonu Cumartesi günü eğitim verilebileceğini belirtti. Peki Cumartesi günleri okul olacak mı? Öğrenciler haftada kaç gün tatil yapacak? İşte 2020-2021 eğitim yılı yüz yüze eğitimin detayları…

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2020 15:20 GÜNCELLEME 07.10.2020 15:20 EĞİTİM
Cumartesi günü öğrenciler okula gidecek mi? MEB Bakanı Ziya Selçuk açıkladı...
Cumartesi günü öğrenciler okula gidecek mi? MEB Bakanı Ziya Selçuk açıkladı...

Cumartesi günü okullarda eğitim verilip verilmeyeceği aileler tarafından merak edilmeye başlandı. MEB Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimin detaylarını dün düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Gerekirse bu güne de ders konulabileceğini ifade eden Ziya Selçuk bu sürecin aşamalı olarak gerçekleşeceğini belirtti. Bu açıklamanın ardından binlerce öğrenci ve ailesi hafta sonu ders olup olmayacağını araştırmaya başladı. İlkokul öğrencileri tüm sınıflarıyla 12 Ekim Pazartesi günü ders işlemeye başlayacak. Ortaokul 8. sınıf ve Lise 12. sınıf öğrencileri yüz yüze  eğitime resmen başlıyor. Öğrenciler ilk aşamada haftada 2 gün okula gelecek. Peki Cumartesi günü okul olacak mı? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklama…

 

 

CUMARTESİ GÜNLERİ OKUL OLACAK MI?

12 Ekim Pazartesi günü okullarda başlayacak eğitimde öğrenciler haftada 2 gün okullarda olacak. Bakan Ziya Selçuk dün düzenlediği basın toplantısında “ Cumartesi günü eğitim olacak mı” sorusuna okulların ihtiyaçlarına göre esneklik sağlanabilir” şeklinde cevap verdi. Açıklamasının devamında gerekirse okulların Cumartesi günü ders koyabileceğini ifade eden Bakan Selçuk, bu sürecin aşamalı olarak gerçekleşeceğini vurguladı.

 

 

YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU OLMAYACAK!

Öğrencilerin okula gelip gelmemesi velilerin inisiyatifine bırakılacak. Öğrencisini okula göndermek istemeyen ailelere esneklik sağlanacak. Yüz yüze eğitime devam etmeyen öğrenciler EBA TV ile ders işlemeye devam edebilecek. Okula gitmeyen öğrenciler devamsız olarak sayılmayacak. 

“İKİNCİ AŞAMAYA GEÇMEYE HAZIRIZ”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada “TRT EBA TV kanallarımız ve EBA dijital platformumuz ile 31 Ağustos Pazartesi günü yeni eğitim yılının ilk zilini çalmış olduk. Aşamalı geçiş planlamanın ilk basamağını hayata geçirerek 21 Eylül Pazartesi günü okul öncesi eğitim öğrencilerimiz ve okulla duygusal bağ kurma ihtiyacını çok önemsediğimiz ilkokul 1'inci sınıf öğrencilerimizle yüz yüze eğitime başlamış olduk. Hijyen ve sosyal mesafe standartları ile koruyucu, önleyici tedbirler eşliğinde okullarımızda yüz yüze eğitimdeki ilk aşamamızda üçüncü haftadayız.” dedi. Süreci planladıkları gibi yönettiklerini ve iyi sonuçlar aldıklarını ifade eden Selçuk ikinci aşamaya geçmeye hazır olduklarını söyledi. 

YÜZ YÜZE EĞİTİM OKULLARDA NASIL VERİLECEK?

Öğrencilerin okulda geçirdikleri ders içi ve dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda rehberlik ve yönlendirme yapılacak.

Bu durum okul yöneticileri ve öğretmenlerce de takip edilerek okulda gerçekleştirilecek yüz yüze eğitim faaliyetleri hakkında öğrencilere "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"na göre bilgilendirme gerçekleştirilecek.

Yüz yüze eğitimde, öğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30, teneffüsler 10 ve öğle arası 45 dakika olarak uygulanacak. Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel veya teorik kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek.

Yüz yüze ve uzaktan eğitim ile verilen alan ve dal dersleri süre, kazanım ve içerik açısından bir bütün olarak değerlendirilecek.

Haftalık ders çizelgelerine göre, yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders süreleri, alan zümre öğretmenlerince belirlenecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR