MEB açıkladı: Okula gitmeyen öğrenciler devamsız sayılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Ekim’de İlkokul öğrencileri ile 8. sınıf ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlaması kararını aldı. Salgın hastalık sebebiyle tedirgin olan veliler okulların haftada kaç gün açık olacağını ve devam zorunluluğu olup olmayacağını merak ediyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk okulların açılmasıyla ilgili detayları açıkladı. Öğrenciler haftada 2 gün okula gidecek. Peki okula gitmek zorunlu mu?

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2020 09:41 GÜNCELLEME 08.10.2020 09:41 EĞİTİM
 MEB açıkladı: Okula gitmeyen öğrenciler devamsız sayılacak mı?
MEB açıkladı: Okula gitmeyen öğrenciler devamsız sayılacak mı?

Önümüzdeki Pazartesi günü tüm İlkokul öğrencileri başta olmak üzere  ortaokul 8 sınıf  ile  lise 12. sınıf  öğrencileri kademeli olarak eğitime başlayacak. Uzun süredir merak edilen okulların açılma şekli bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamayla neticeye ulaştı. MEB’in yürüttüğü çalışma kapsamında okullarda yüz yüze eğitim verilirken aynı zamanda uzaktan eğitim çalışmaları da devam edecek. EBA TV ile evden dersleri canlı takip edebilecek öğrenciler ve aileleri okula gidip gitmenin zorunlu olup olmadığını merak ediyor. Peki okullar haftada kaç gün açık olacak? İşte MEB 2020-2021 yüz yüze eğitimin detayları….

 

 

OKULA GİTMEK ZORUNLU OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün yaptığı açıklamada isteyen velilerin çocuklarını okula gönderebileceğini açıkladı. Çocuğunun salgın süresince okula gitmesini istemeyen aileler için esneklik sağlanacak. Yüz yüze eğitime katılmayan öğrenci devamsız olarak sayılmayacak. Yüz yüze eğitime başlayan sınıfların dersleri EBA TV’den aynı zamanda canlı olarak yayınlanmaya devam edecek. Okula gelmeyen öğrenciler ders takiplerini uzaktan eğitim ile sürdürecek.

 

 

HAFTADA KAÇ GÜN OKULA GİDİLECEK?

MEB 2020-2021 eğitim döneminde okula başlayacak İlkokul 2,3,4 sınıf öğrencileri, Ortaokul 8. sınıf öğrencileri  ve  12. sınıf lise öğrencileri haftanın 2 günü yüz yüze eğitim alacak. Öğrencilerin okulda geçirdikleri ders içi ve ders dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyması sağlanacak. Okul yöneticileri ve öğretmenler bu hususları kontrol edecek. Okulların eğitime başlaması ile öğrencilere takibi yapılarak okulda gerçekleştirilecek yüz yüze eğitim faaliyetleri hakkında öğrencilere "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"na göre gerekli bilgilendirmeler yapılacak.


YÜZ YÜZE EĞİTİMDE DERS VE TENEFFÜS DAKİKALARI!

Öğrenciler sosyal mesafeye uygun olarak gruplara ayrılarak derslere katılabilecek. MEB tarafından her ders saati 30 dakika teneffüsler ise 10 dakika olarak belirlendi. Okullarda verilen öğle araları 45 dakika sürecek. Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel/teorik kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek. Yüz yüze ve uzaktan eğitim ile verilen alan ve dal dersleri, süre, kazanım ve içerik açısından bir bütün olarak değerlendirilecek.

Haftalık ders çizelgelerine göre yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders süreleri, alan zümre öğretmenlerince belirlenecek.

YORUMLAR 4
  • herhangi biri 2 yıl önce Şikayet Et
    hafta içi hangi günler gidilecek
    Cevapla
  • bir veli 3 yıl önce Şikayet Et
    1'nci sınıflar için önce dersler hafta da iki gün olacak dediler, geçen hafta yarım gün yaptılar. Bu hafta da tam gün oldu. Ben bu pandemi döneminde çocuğumu göndermeyeceğim artık. Her gün ne zaman hastalanacağız korkusu taşımaktan inanın yoruldum.
    Cevapla
  • burak 3 yıl önce Şikayet Et
    küçük çocuklara bulaşma riski çok az
    Cevapla
  • Miafir Hoca 3 yıl önce Şikayet Et
    Anasiniflari 5 gun egitim yapacak diye bir soylenti var. Sinif 16 kisi ise sogmazki. Nasil çarşamba gunleri temizlik yapilacak. Sosyal meafe kesinlikle korunamaz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR