Son dakika haberi: Üniversite ve tüm okullar için yüz yüze eğitim açıklaması

Son dakika haberleri: Tüm Türkiye'de hazırlık ve 1. sınıfların ardından diğer bazı eğitim kademelerinin de yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte Üniversiteler ve Ortaokul 5,6,7. sınıflar ile Lise 9,10,11. sınıfların eğitime ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Bu konuyla ilgili olarak Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, önümüzdeki haftaları işaret ederek müjdeli haberi duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2020 17:19 GÜNCELLEME 14.10.2020 17:44 EĞİTİM
Son dakika haberi: Üniversite ve tüm okullar için yüz yüze eğitim açıklaması
Son dakika haberi: Üniversite ve tüm okullar için yüz yüze eğitim açıklaması

Son dakika haberleri: Koronavirüs salgınıyla birlikte uzaktan eğitime geçilen ve daha sonra kontrollü sosyal hayat prensibiyle yeniden yüz yüze eğitim dönemi birçok kademede başladı. Öğrenci ve veliler okulun yolunu gözlerken okulların ve üniversitelerin ne zaman yüz yüze eğitime başlayacağı merak ediliyor. Bilim Kurulu Üyesi  Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz ise "Diğer sınıflar ve üniversitelerin açılması da gündeme gelebilir" diyerek heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu.

 

 

Milli Eğitim Bakanı'ndan son dakika müjdesi: Bu hafta başlıyor!

 

 

ÜNİVERSİTELER VE DİĞER SINIFLAR DA GÜNDEME GELEBİLİR

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasının yeni vaka sayısında herhangi bir katkısının olup olmadığının Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca yakından izlendiğini, ona göre de yeni kararlar alındığını söyledi. Doç. Dr. Kayıpmaz, "Bu noktada bu hafta itibarıyla hazırlık ve birinci sınıf dışındaki bazı sınıflarımızda da eğitim başladı. Ümit ediyorum ki vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanmaz, okullarda da kontrollü bir şekilde eğitimi sürdürebiliriz ve öncelikle diğer sınıflar, ardından da üniversitelerin de açılması gündeme gelebilir. Ama burada hep kurallara bağlı olmayı okullarda da üniversitelerde de unutmamamız gerekiyor. Kontrollü bir şekilde eğitimin sürdürülebilir olması son derece önemli" diye konuştu. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz,

Doç. Dr. Kayıpmaz, Bilim Kurulu’nda okulların tamamının kademeli açılmasıyla ilgili birçok değişkenin değerlendirildiğini ifade ederek, "Bu birçok değişkenin durumuna göre de kararlar veriliyor. Her türlü alternatif her türlü istatistiksel durum ve değişiklik masaya yatırılarak kararlar veriliyor" dedi.

'YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DEĞERİ TARTIŞILMAZ'

Doç. Dr. Kayıpmaz, vaka sayılarının düşmesiyle okulların tamamında kademeli eğitime de geçilebileceğinin gündeme gelebileceğini ifade ederek, "Gelebilir; çünkü yüz yüze eğitimin değeri tartışılmaz. Ama bir yandan da artık 2020 yılındayız ve gerçekten uzaktan eğitim teknolojilerinde de önemli adımlar atıldı; pandemi dönemi dolayısıyla. Bu karma eğitim modellerinin sürdürülebilir olması önemli ve yüz yüze eğitiminin de özellikle okul hayatının çocuklarımızın, gençlerimizin gelişimi ve akranlarıyla iletişimi açısında son derece büyük önemi var. Bundan dolayı da tedbirli bir biçimde, kontrollü biçimde seyrelterek ve kademelendirerek eğitim ve öğretim sisteminin devam ettirileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ZİYA SELÇUK'TAN SON DAKİKA YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

ORTAOKUL 5,6,7 VE LİSE 9,10, 11. SINIFLAR AÇILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: Yüz yüze eğitime geçişin son halkası olan Ortaokul 5,6,7 sınıflar ile Lise 9,10 ve 11. sınıflar ile ilgili henüz resmi olarak alınan bir karar bulunmuyor. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitime geçen kademelerle ilgili değerlendirme sürecinde. Risk grubunun yaş ile doğru orantıda arttığı göz önünde bulundurularak bu kademelerin eğitime başlamasının ara tatil sonrası olduğu düşünülüyor. Bakan Selçuk diğer sınıflarla ilgili değerlendirmenin birkaç hafta içerisinde yapılacağını paylaştı. Bir takvim hazırlanmadığının altını çizen Selçuk “Bir takvim yok, olamaz çünkü vaka sayısının seyrini bilemiyorum. Bilim Kurulu'nun bir ay sonrası için ne diyeceğini bilemiyorum, onlar da izliyorlar, onlar da şu an bilmiyorlar. Bunu bilmezken 'şöyle olacak' demek çok doğru değil. Biz büyük bir sorumluluk altındayız ve bu sorumluluk altında da çok dikkatli karar vermeliyiz. Amacımız, temennimiz hepsini açmak" dedi.

YORUMLAR 71 TÜMÜ
  • Kamil Bilir 3 yıl önce Şikayet Et
    üniversiteleri 2. yarıyıldan önce açmak intihar olur. Türkiye ve özellikle büyük şehirler yeni bir göç dalgasına maruz kalır. pandemi ve sosyo-ekonomik hayat kaosa dönüşür. üniversiteleri planlı açmak lazım ve 2-3 ay önceden duyurmak lazım. ilköğretim gibi değil üniversiteler. aman aman.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Butun siniflar 5 gun acilmali
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Neye göre okulları açacaklar Günlük 1500 hasta sayısına göre mi Yoksa 15-20 katı vaka sayısına göre mi
    Cevapla
  • cemre ceren yaldız 3 yıl önce Şikayet Et
    artık okullar açılsın sıkıldım yeterrrrrrr dayanamıyorum ben 10. sınıfım sıkıldım artık yaw
    Cevapla
  • Mümine 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açılsın küçücük telefonun ekranından canlı derse girmeye çalışan öğrencilerin gözlerine acıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR