MEB 2020 ortaokul 5,6,7 sınıf ve Lise 9,10,11.sınıf ne zaman okula başlayacak?

İlkokul 2,3,4 sınıf öğrencileri ve Ortaokul 8 ile lise 12. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime 12 Ekim tarihi itibariyle başladı. MEB Bakanı Ziya Selçuk okulların kademeli ve seyreltilmiş bir şekilde açılacağını daha önce yaptığı açıklamayla ifade etmişti. Lise 9,10,11 ve Ortaokul 5,6,7. sınıf öğrencileri okulların açılma tarihini merak ediyor. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte diğer sınıflarla ilgili karar...

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2020 17:33 GÜNCELLEME 12.10.2020 17:33 EĞİTİM
MEB 2020 ortaokul 5,6,7 sınıf ve Lise 9,10,11.sınıf ne zaman okula başlayacak?
MEB 2020 ortaokul 5,6,7 sınıf ve Lise 9,10,11.sınıf ne zaman okula başlayacak?

MEB Bakanı Ziya Selçuk okullarda kademeli ve seyreltilmiş eğitim uygulanmasından yana olduklarını daha önce yaptığı açıklamalarda ifade etmişti. 2020-2021 eğitim yılında Mart ayından beri kapalı olan okullar ilk olarak 21 Eylül’de 1. sınıfların okula dönmesiyle açılmıştı. 5 Ekim tarihinde uygulamalı eğitim veren Meslek ve Teknik liseler yüz yüze eğitime başladı. Son olarak bu Pazartesi İlkokul 2,3,4. sınıflar ve Ortaokul 8. sınıflar ile lise 12. sınıflar okula başladı. Alınan bu kararın ardından diğer kademe ve sınıflar için okulların ne zaman açılacağı merak ediliyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada değerlendirme sürecinin devam ettiğini açıklamıştı. Peki 2020  okullar ne zaman açılacak? Dileyen veliler çocuklarını yüz yüze eğitime göndermeyebilecek. Eğitime katılmayan öğrenciler uzaktan ders işlemeye devam edecek. İşte MEB 2020 okulların açılma tarihi….

İlk ara tatil ne zaman başlayacak kaç gün sürecek? MEB 2020-2021 eğitim yılı çalışma takvimi!

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

 

1.sınıf öğrencileri 21 Eylül tarihinden itibaren yüz yüze eğitime geçiş yapmıştı. 5 Ekim tarihinde Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri,  Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liseleri yüz yüze eğitime başladı. 12 Ekim Pazartesi gününden itibaren İlkokul 2,3,4 sınıf öğrencileri ile Ortaokul 8. sınıflar ve lise öğrenimine devam eden 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak.

MEB BAKANINDAN SON DAKİKA YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMALASI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 12 Ekim’de başlayacak yüz yüze eğitim ile ilgil detayları paylaştı. İlkokul ve lise öğrencileri haftada 2 gün yüz yüze eğitim alacak.  Sınıf mevcutları daha önce okullarda uygulandığı gibi gruplara ayrılarak azaltılacak. Öğrencilerin okulda kalma süresi eskisine oranla kısaltılacak. İsteyen veliler öğrencilerini okula göndermeme konusunda imkan sağlanacak. Yüz yüze eğitime başlamayan öğrenciler uzaktan eğitime devam edecek. İhtiyaç sahibi öğrenciler arasında ailesinin gelir düzeyine, eğitim çağındaki kardeş sayısına göre 500 bin tablet dağıtımı yapılacak. Dağıtım süreçleri Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından sağlanacak.  İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un son dakika yüz yüze eğitim açıklaması;

"Salgın sürecinin en başından bu yana dünyadaki gelişmeleri yakında izliyor ve süreç planlamalarımızı yapıyoruz. Çocukları ilkokula giden, sınava hazırlanan, özel gereksinimi olan velilelerimizin çağrılarını takip ettik. Okullarımızın ne denli büyük toplumsal bir işleve sahip olduğunu görmüş olduk. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun değerlendirilmesi doğrultusundan öğrenme kayıplarını dikkate alarak yüz yüze eğitime geçiyoruz.

Okullar tüm kademe ve sınıflarda tam zamanlı olarak dünyada eğitime başladı. Ancak biz daha aşamalı bir başlangıçtan yanayız.

31 Ağustos pazartesi günü yeni eğitim yılının ilk zilini çalmış olduk. Okulla duygusal bağ kurma ihtiyacını benimsediğimiz ilkokul 1'inci sınıflarla yüz yüze eğitime başlamış olduk. Okullarımızda yüz yüze eğitimde üçüncü haftadayız. Tedbirler aldığımız için de üçüncü aşamaya geçmeye hazırız. ilkokul 2, 3, 4, 8, 12 ve özel eğitimli öğrencilerimizle yüz yüze eğitime başlayacağız."

ORTAOKUL 5,6,7 SINIF VE LİSE 9,10 11. SINIFLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yapılan açıklamaya göre 5,6,7 sınıflar ile Lise 9,10 ve 12. sınıf öğrencileri EBA TV ile uzaktan eğitime devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan diğer sınıflarla ilgili kararın yaşanan gelişmeleri takip ederek önümüzdeki haftalarda verileceğini açıkladı. Diğer kademe sınıflarla ilgili kararın önümüzdeki hafta düzenlenecek Bilim Kurulu ve Kabine toplantısında masaya yatırılarak değerlendirileceği biliniyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci dönem birinci ara tatilinden önce İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim’de tüm sınıfların kademeli olarak okula başlaması öngörülüyor.

ZİYA SELÇUK SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU!

Twitter hesabından açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “ Okullarımızda daha çok öğrencimizle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 12 Ekim Pazartesi, tüm ilkokulları, köy okullarını, 8 ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocuklarımızın okullarını açıyoruz. Tüm öğrencilerimizle sağlıkla, güvenle buluşmak dileğimiz." dedi. Bakan Ziya Selçuk bugün saat 11.00’da yüz yüze eğitime geçişin detayları ilgili bilgilendirici bir açıklama yaptı. İşte açıklamadan öne çıkan satır başları;

"12 Ekim itibariyle yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz için de ilkokul 1. sınıflar gibi yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık. Yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerimiz de haftanın 2 gününde okullarında olacaklar."

"Yüz yüze eğitimin başında “veli rızası, bizim için önemli” demiştik. Şimdi de çocuklarını okula göndermek istemeyenlere esneklik sağlanacak. Öğrencimiz devamsız sayılmayacak ancak her koşulda derslerden sorumlu olacaklar."

"Salgın sürecinde sınav gruplarındaki öğrencilerimiz daha kaygılıydı. Onlara yüz yüze eğitime başlayacakları haberini vermek isterim. Okulda güvenle eğitim alabildiklerini gördüklerinde rahatlayacaklar. Kaynak kitaplarımızla, EBA ile her zaman yanlarındayız."

MESLEK LİSELERİ YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLADI!

Mesleki teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liselerinde uygulama dersleri 5 Ekim’den itibaren yüz yüze eğitim imkanlarıyla verilmeye başlandı. Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinin "meslek.eba.gov.tr" adresinde yayımlanan alan ve dal derslerine ait uygulama kazanımları, tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitimle verilecek.


OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL UYGULANACAK?

Öğrenciler okullarda geçirdikleri ders içi ve ders dışı saatlerde maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları konusunda bilgilendirici yönlendirmeler yapılacak. Okul yöneticileri ve öğretmenler öğrencilerin okullarda ve sınıflardaki durumlarını kontrol edecek.  de takip edilerek okulda gerçekleştirilecek yüz yüze eğitim faaliyetleri hakkında öğrencilere "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"na göre bilgilendirme gerçekleştirilecek.


Yüz yüze verilmeye başlayan eğitimde, öğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30 dakika, teneffüsler 10 dakika ve öğle arası 45 dakika olarak uygulanacak. Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel veya teorik kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek.Yüz yüze ve uzaktan eğitim ile verilen alan ve dal dersleri süre, kazanım ve içerik açısından bir bütün olarak değerlendirilecek.Haftalık ders çizelgelerine göre, yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders süreleri, alan zümre öğretmenlerince belirlenecek.

HAFTA SONU EĞİTİM OLABİLİR

MEB Bakanı Ziya Selçuk bugün yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladığı basın toplantısı sonrası merak edilen soruları yanıtladı." Cumartesi günü eğitim olacak mı? "  sorusuna Cumartesi günü de eğitim olabileceğini ifade ederek "Bu tamamen okullarımızın ihtiyaçları ile ilgili bir konu. Okulların ihtiyacına göre esneklik sağlanabilir ancak bunun niye ihtiyaç olduğunun somutlaşması lazım." şeklinde cevap verdi.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE UZAKTAN EĞİTİM DESTEĞİ!

Milli Eğitim Bakanlığı, EBA TV ile uzaktan eğitim sürecine devam edecek öğrencilere zengin içerikli kaynak desteği sunmaya devam ediyor. Alanında uzman isimler tarafından hazırlanan fasikülde  ortaokul Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Sosyal Bilgiler derslerinin sadece birinci ünitelerinden 4 bin 560 soru yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin derslerini pekiştirme süreçlerini desteklemek ve farklı soru türleriyle motivasyonlarını artırmak için büyük bir kaynak seferberliği başlattıklarını söyledi.

İSTEYEN VELİLER ÖĞRENCİLERİNİ OKULA GÖNDERMEYEBİLİR!

2020-2021 eğitim yılı takviminin şekillenmesiyle birlikte çocuklarını okula göndermek istemeyen veliler gelişmeleri yakından takip ediyor. Çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerin öğrencileri tüm dersleri EBA TV ile uzaktan eğitim ile alabilecek. Yüz yüze eğitime gitmeyen öğrenci devamsız sayılmayacak.  Velisi kabul eden öğrenciler ise haftada 2 gün okula gelecek.

MEB 2020-2021 EĞİTİM YILI TAKVİMİ

31 Ağustos EBA TV ile uzaktan eğitim başladı.

21 Eylül 1. sınıflar ve okul öncesi öğrencileri yüz yüze eğitime geçiş yaptı.

5 Ekim Uygulamalı eğitim veren Meslek Liseleri yüz yüze eğitime başladı.

12 Ekim İlkokul 2,3,4 sınıf ile Ortaokul 8. sınıf ve lise 12. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başlayacak.

16-20 Kasım tarihlerinde birinci dönem ara tatil uygulanacak.

22 Ocak Cuma Birinci dönem sona erecek.

25 Ocak Pazartesi günü yarıyıl tatili başlayacak 5 Şubat Cuma günü sona erecek.

8 Şubat Pazartesi günü İkinci dönem başlayacak.

12-16 Nisan ikinci dönem ara tatili uygulanacak.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 18 Haziran Cuma günü sona erecek.

18 Haziran Cuma 2020-2021 eğitim öğretim yılı sona erecek.

YORUMLAR 111 TÜMÜ
  • Esma Altunbaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke 6. Sınıflar da haftada 5 gün gitse haksızlık yapıyorlar 8 ve 12 sınıflar haftanın beş günüde gidiyor ortaokul 6. Sınıflar da 2 gün haksızlık
    Cevapla
  • 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem okula gidince insan maskeyle boğluyor
    Cevapla
  • Esma Altunbaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayııır
    Cevapla
  • 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence açılmaması daha iyi
    Cevapla
  • Alican 3 yıl önce Şikayet Et
    7. Sınıflar açılır inşallah
    Cevapla
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    7. Sınıflar açılır inşallah
    Cevapla
  • YUNUS 3 yıl önce Şikayet Et
    bence açılmamalı
    Cevapla
  • sevda 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlarr ben 7.sınıfa gidiyorum ama 1,2,3,4,8,12.sınıflar gidiyormuş herhalde bende sizler gibi açılmasını istiyorum.İnşallah hayırlısı olur inşallah
    Cevapla
  • gizli 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlarr ben 7.sınıfa gidiyorum ama 1,2,3,4,8,12.sınıflar gidiyormuş herhalde bende sizler gibi açılmasını istiyorum.İnşallah hayırlısı olur inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR