VGM burs sonucu tarihi: VGM Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

2020 VGM burs sonuçları ne zaman açıklanır? VGM Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim burs başvuruları Ekim ayı içerisinde tamamlandı. Heyecanlı bir şekilde sonuçların açıklanmasını bekleyen İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılacak sonuç açıklamasını bekliyor. İşte 2020 VGM burs başvuru sonucu tarihi...

ABONE OL
GİRİŞ 19.11.2020 17:35 GÜNCELLEME 19.11.2020 17:35 EĞİTİM
VGM burs sonucu tarihi: VGM Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim burs sonuçları ne zaman açıklanacak?
VGM burs sonucu tarihi: VGM Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

VGM Ortaöğrenim başvuruları 1-15 Ekim 2020 tarihlerinde, VGM Yükseköğrenim burs başvuruları ise 15-30 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından gözler sonuçların ilan edileceği resmi siteye çevrildi. Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan son açıklamaya göre Ortaöğrenim eğitim yardımı başvuru değerlendirmeleri henüz devam ediyor. Burs almaya hak kazanan İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay boyunca burs yardımı yapılacak. Önlisans ve lisans öğrencilerine ise yeni eğitim döneminde Ekim-Mayıs ayları arasında ödeme yapılacak. Heyecanlı bir şekilde sonuçları bekleyen öğrenciler VGM burs sonuçları açıklandı mı? sorusuna yanıt arıyor. İşte Vakıflar Genel Müdürlüğünün burs sonuç tarihiyle ilgili yaptığı o açıklama…

Üniversitelerin açılma tarihi: YÖK bahar yarıyılı (ikinci dönem) yüz yüze eğitim başlıyor mu?

 

VGM ORTAÖĞRENİM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR? 

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre VGM ortaöğrenim eğitim yardımı başvuru değerlendirmelerinin devam ettiği ifade edildi. Açıklamanın devamında başvuru sonuçlarının vgm.gov.tr adresinden öğrencilerin erişimine açılacağı vurgulandı. Geçtiğimiz yıl ortaöğrenim burs başvuru sonuçları 25 Ekim tarihinde adayların erişimine açılmıştı. Kasım ayı içerisinde sonuçların ilan edilmesi bekleniyor. 

 

 

VGM ortaöğrenim burs sonuçları burs.vgm.gov.tr adresinden, başvuru yapan öğrencinin ad, soy ad, doğum tarihi, T.C kimlik numarası, ve baba adı ile sonuçları sorgulanabilecek.

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANIR?

2020-2021 eğitim öğretim yılı öğrenci yardımı VGM yükseköğrenim burs başvuru sonuçlarıyla ilgili yapılan açıklamada “ Yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra başlanacaktır.” ifadesi yer aldı. 

BURS BAŞVURUSUNU TAMAMLAYAN ADAYLAR DİKKAT!

Başvurusunu tamamlayan öğrenciler burs başvuru sürelerinin tamamlanmasını beklemelidirler. Burs başvuru süreleri tamamlandıktan sonra VGM  bölge Müdürlüklerince  başvuru değerlendirme işlemleri başlayacaktır. Değerlendirme işlemleri sırasında vgm.gov.tr adresi  üzerinden gerekli duyurular sizlerle paylaşılacaktır. Değerlendirme işlemleri sırasında ilgili Bölge Müdürlüğü yetkili personeli tarafından bilgilendirme ya da belge tamamlama işlemleri için başvurunuz sırasında vermiş olduğunuz iletişim kanalları kullanılarak sizlere ulaşılabilir ve başvurunuzun değerlendirilmesi ile ilgili bazı belgeler istenebilir.

İstenen belgelerin verilen süre içerisinde VGM bölge müdürlüklerine gönderilmemesi halinde adayların burs başvurusu iptal edilir. 

VGM BURS ÖDEMELERİ ÖĞRENCİLERE NASIL YAPILIR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir banka dekontunu iletmelidirler. Öğrenci adına Vakıf Katılım Bankası’ndan hesap açılmalıdır. Gerekli evrak ve işlemlerin tamamlanmasının ardından banka kartı aktif olan öğrenciler kamu ortak ATM’lerinden burslarını alabilirler.

VGM BURS BAŞVURULARI NASIL SIRALANIYOR?

Ortaöğrenim burslarında başvuruların Vakıflar Yönetmeliği’nin EK16 değerlendirme cetveline göre puanlanması sonunda sıralama yüksek puandan düşük puana göre yapılır. Başvuru puanı eşit olan öğrencilerden sınıfı küçük olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde yaşı küçük olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde ise başvuru zamanı önce olan öğrenciler sıralamada önde yer alır.

Yükseköğrenim burslarında başvuruların Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin EK2 değerlendirme cetveline göre puanlanması sonunda sıralama yüksek puandan düşük puana göre yapılır. Başvuru puanı eşit olan öğrencilerden sınıfı küçük olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde yaşı küçük olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde ise başvuru zamanı önce olan öğrenciler sıralamada önde yer alır.

Başvuru yapan öğrenci, başvuru süreleri içerisinde başvuru beyanını değiştirmiş ise puanı eşit olan başvuruların sıralanmasında dikkate alınan başvuru zamanı, başvurusunu en son değiştirdiği zamandır.

VGM BURSU NEDİR, BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye’de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır. Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilir.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • zeynep 3 yıl önce Şikayet Et
    sistem ya başvuru yapmama rağmen böyle bir başvuru yok diyor
    Cevapla
  • Melike 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde başvuru yaptık uygun görülmemiş bunu neye gore yada kim belirtiyo
    Cevapla
  • Suzan söylemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonuca baktığımızda Bizim bir tane çocuğun onayladı. Diğer kazanmadı.. Okul derecesi ve puanına göre
    Cevapla
  • sorgül 3 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman sonuçlanacak merak ediyorum sürekli araştırıyorum sonucları ne zaman açıklanacak
    Cevapla
  • Suzan söylemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonuçlar açıklandı
    Cevapla
  • Hayrunnisa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende pek emin olamadım açıkça bir açıklama yapın bu böyle olmaz Ekim de yaptık başvuruyu hâlâ daha sonuçları bekliyouz Aralık ayına gireceğiz
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    ben griş yaptım sonuçlar açıklandımı diye araştırıyom
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar dogrumu onu ögrenmek istiyorum
    Cevapla
  • Nazlıcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende anlamadık dogrumu degilmi
    Cevapla
  • Özlem 3 yıl önce Şikayet Et
    Kayıt yaptım fakat baktığımda kayıt bile gözükmedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR