YÖK'ten üniversiteliler için son dakika açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteleri, uzaktan veya online yapılan sınavlarda, sınav güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyardı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2020 16:25 GÜNCELLEME 20.11.2020 16:27 EĞİTİM
YÖK'ten üniversiteliler için son dakika açıklaması
YÖK'ten üniversiteliler için son dakika açıklaması

YÖK, Sınav Güvenlik Tedbirleri konusunda bütün üniversitelere yazı gönderdi. Buna göre, uzaktan ve online programlar ile derslerde uygulanacak ölçme ve değerlendirme uygulamaları için asgari standartların Başkanlık tarafından yükseköğretim kurumlarına 22 Mayıs'ta gönderilen yazıyla bildirildiği anımsatıldı. Uzaktan veya online yapılan sınavlarda, sınav güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması istenen yazıda, şunlar kaydedildi:

 

"Son dönemlerde uzaktan/online yapılan sınavlarda kopya çekildiğine veya bazı öğrencilerin yerlerine başkalarını sınava soktuklarına ilişkin Başkanlığımıza çeşitli bildirimlerde bulunulmaktadır. Sınav notlarının, öğrencilerin gerçek kazanımlarını doğru bir biçimde yansıtması yükseköğretim sistemimize güven açısından son derece önemlidir. Üniversitelerimizde ders veren bütün öğretim elemanlarımızın yanı sıra yöneticilerimiz de sınav güvenliğini sağlayacak her tür önlemi almakla yükümlüdürler."

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • üniversite 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz şuanda okula gidiyoruz ve sabahları olan servislerimizin çoğunu da kaldırdılar okula gitmek için otobüs,metro, dolmuş gibi ulaşım araçlarını kullanıyoruz. Hem bizi hem hocalarımızı hemde ailelerimizi tehlikeye atıyorlar şuan.
    Cevapla
  • Üni.Ogrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Ödev istiyoruzzzz ...hem verimli hem özgün hem asaletli..
    Cevapla
  • Öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence ödev sistemi olsa daha iyi olur ödevi yaparken de çalışıyoruz sonuçta sınav olunca daha mı iyi olacak sanki
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    İyide nasıl olacak o iş, öğrenci bilgisayarda sınavdayken en az 2 açıdan kayıt yapan kamera kaydı lazım, 60-70 öğrencisi olan bir hoca 10 derse giriyorsa bu kadar hengamenin altından nasıl çıksın.
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi öğrenci bu şekilde yapılan sınavla değerlendirilecek sonra mezun olup faydalı mı olacak?
    Cevapla
  • Ayberk 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha iyi bir fikrin var mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR