2020 Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvurusu sonuçları, günün en fazla araştırılan konularından birisi oldu. Önlisans ve lisans eğitimi alacak binlerce öğrencinin başvurduğu KYK başvuruları 8 Kasım’da sona ermişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs ve kredi almaya hak kazanacak öğrencileri belirlemek için değerlendirme yapıyor. Peki KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? İşte KYK burs başvuru tarihi...

ABONE OL
GİRİŞ 19.11.2020 17:40 GÜNCELLEME 19.11.2020 17:40 EĞİTİM
2020 Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
2020 Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yüzbinlerce önlisans ve lisans öğrencisinin gözü kulağı KYK burs başvuru sonuçlarında. Karşılıksız eğitim yardımından faydalanmak isteyen üniversiteliler 28 Ekim - 8 Kasım 2020 tarihleri arasında başvurularını tamamladı. Heyecanlı bir şekilde sonuçların ilan edilmesini bekleyen adaylar KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını araştırıyor. Öğrencilerin ailesinin aylık geliri, mal varlığı, okula giden öğrenci sayısı ve diğer kriterler göz önünde bulundurularak geri ödemeli (kredi) veya geri ödemesiz (burs) ödeme yapılacak adaylar sonuçların ilan edilmesiyle belli olacak. Öğrencilerin e-devlet üzerinden doldurdukları bilgiler, devlet kurumlarından alının bilgilerle eşleştirilecek ve sonuçlar belirlenecek. Peki KYK burs sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? İşte 2020 KYK sonuç tarihi...

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi sonuçları ile ilgili henüz resmi bir duyuru ya da açıklama yapılmadı. 28 Ekim’de başlayan burs başvuruları 8 Kasım tarihinde sona ermişti. 2019 yılında yapılan başvurular 24 Ekim’de sona ermiş ve sonuçlar 16 Kasım’da adayların erişimine açılmıştı. KYK sonuçlarının Kasım ayının son haftasında açıklanması bekleniyor.

 

KYK SONUÇLARI NEREDEN NASIL ÖĞRENİLİR? 

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilerin başvuru değerlendirme işlemleri sona erdiğine sonuçlar “ sonuc.kyk.gov.tr "adresi üzerinden öğrencilerle paylaşılacak. Sonuçları adaylar T.C kimlik numarası ile sorgulayabilecek.  Sonuçların açıklanmasıyla  “ Öğrenim Kredisi Kazandınız” ifadesiyle karşılan adaylar geri ödemeli burs hakkı kazanırken, “ Burs ödemesi Alabilirsiniz” ifadesiyle karşılaşan adaylar geri ödemesiz burstan üniversite eğitimleri boyunca faydalanabilecek.

ONAYLAMAYAN ADAYIN BURS VE KREDİSİ İPTAL EDİLECEK!

Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi verilmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

KYK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KYK BURSU HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Bir öğrencinin 4 yıl tamamladıktan sonra mezun olmadığı durumlarda bursu kesilir.

Not ortalaması 4’lük sistemde 2.00’nin altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ve bunu tekrarlaması sonrasında okul ile ilişiği kesildiği durumlarda KYK bursu da kesilmektedir.

2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçen ve 2 yıl da orada okuyun öğrencinin mezuniyetine 1 yıl kalsa dahi 4. Yılını doldurduğu için öğrenim kredisi ve KYK bursu kesilecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR