e-Okul öğrenci giriş ekranı| MEB E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş nasıl yapılır?

Okullarda 1. dönem sınavları uygulanmaya başlandı. Sınav haftasının sona ermesinin ardından ölçme ve değerlendirme işlemi biten sınav notları e-Okul’a yansıtılıyor. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler e-Okul VBS sınav sonuçları nasıl öğrenilir? sorusuna yanıt arıyor. e-Okul giriş ekranı ile haftalık ders programı, devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri görüntülenebiliyor. İşte MEB e-Okul sınav sonuçları..

ABONE OL
GİRİŞ 17.11.2020 17:15 GÜNCELLEME 17.11.2020 17:15 EĞİTİM
e-Okul öğrenci giriş ekranı| MEB  E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş nasıl yapılır?
e-Okul öğrenci giriş ekranı| MEB E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş nasıl yapılır?

Pandemi nedeniyle okullarda geçte olsa sınavlar yapılmaya başlandı. Sınav haftasını geride bırakan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, öğretmenleri tarafından sınav kağıtlarına verilen notları görüntülemek ve sınav sonuçlarını öğrenmek istiyor. Değerlendirme işlemi sona eren sınav sonuçları e-Okul VBS üzerinden öğrencilerle paylaşılıyor. e-Okul giriş ekranı ile öğrenciler aynı zamanda önümüzdeki haftalarda yapılacak sınav tarihlerini, yıl sonu notlarını, geçmişte aldığı belgeleri ve devamsızlık bilgilerini sorgulayabilir. Özellikle okula yeni başlayan ve alışma sürecinde olan öğrencilerin velileri okula uyum ve diğer aşamalarda çocuklarının notlarını e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile görüntülüyor. Peki e-Okul sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte okullarla ilgili tüm detayları öğrenebileceğiniz e-Okul VBS giriş ekranı…

 

E-OKUL ÖĞRENCİ VE VELİ  GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında hayata geçirilen uygulama ile öğrenciler ve aileleri okullarla ilgili birçok detaya e-Okul üzerinden erişim sağlayabilir. Sizde aşağıda bulunan link üzerinden veya e-okul.meb.gov.tr adresinden direkt olarak e-Okul giriş işlemini tamamlayabilirsiniz.

 

E-OKUL 2020 GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

E-okul giriş ekranına ulaşan öğrenciler veya veliler karşılarına gelen ekranda ilk olarak “Resimdeki Rakamlar” bölümüne yukarıda yazan 4 haneli doğrulama kodunu girmeleri gerekmektedir. Bu bölümün hemen aşağısında bulunan kutucuğa ise bilgilerine erişmek istediğiniz “ Öğrenci T.C. Kimlik Numarası” ile birlikte “Öğrenci Okul Numarasını” doğru bir şekilde belirlenen kutucuğa doldurarak “ Giriş” ibaresini seçerek e-Okul’a girişte ilk aşamayı tamamlayabilirsiniz. 

Giriş işlemini yaptıktan hemen sonra karşınıza gelen bölümde öğrenciye ait bilgilerin paylaşılmaması ve çalınmaması için  “ VBS Güvenlik Kontrolü” aşamasını geçmeniz gerekmektedir. Bu bölümde öğrenciye ait “ Öğrencinin Nüfusa Kayıtlı olduğu il hangisidir” Öğrencinin okuduğu şube hangisidir”, Öğrencinin doğum günü hangisidir”, Öğrencinin doğum yılı nedir” gibi soruları yanıtlayarak hemen aşağısında bulunan öğrenci fotoğraflarından doğru olanı seçerek giriş işlemini tamamlayabilirsiniz.

E-OKUL SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Giriş işlemini tamamlayan veliler ve öğrenciler karşılarına gelen ekranda  sol bölümde bulunan menü üzerinden öğrenci ve okula ait tüm bilgilere detaylı bir şekilde ulaşabilirler. E-okul sınav sonuçlarını sorgulamak için “ Öğrenci Bilgileri” bölümünün alt kutucuğu olan “Not Bilgisi”ni  işaretleyerek öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılında katıldığı 1. dönem sınavların bilgilerine, hangi tarihte düzenlendiğine kolaylıkla ulaşılabilir. Bütün bu bilgilerin yanında öğrenciye ait devamsızlık bilgileri, sınav bilgileri, haftalık ders programı bilgileri ve alınan belgeler ile yıl sonu notları görüntülenebilir.

E-OKUL NEDİR, NASIL KULLANILIR?

e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin birçok konu hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayan  yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Öğrencilerin eğitim hayatlarının başladığı tarihten, mezun olduğu yıla kadar yıl sonu notları, sınav bilgileri, aldıkları belgeler e-Okul üzerinden görüntülenebilir. E-okul’da “Veli Bilgilendirme Sistemi” ile birlikte Yönetim Bilgilendirme Sistemi” adı altında iki çeşit giriş yöntemi vardır.  Veliler ve öğrenciler VBS öğrenci giriş ekranını kullanırken, öğretmenler “ Yönetim Bilgi Sistemini kullanarak giriş yapmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında hizmete alınan e-Okul’da aşağıda bulunan işlemleri yapabilirsiniz;

Öğrenciye ait devamsızlık bilgisi,
Sınav sonuç (not bilgisi),
Sınav tarihleri,
Haftalık Ders Programları,
Gelişim Raporları,
Karne Notları,
Diploma Notu,
Proje Bilgileri,
Kayıt Alınması/ Silinmesi Bilgisi,
Nakil Bilgileri

E-OKUL MOBİL UYGULAMA NASIL KULLANILIR?

Telefonlarınızın mobil marketlerinde bulunan e-Okul uygulamasını telefonunuza kurarak öğrencilere ait tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Akıllı telefonunuzun mobil market arama kısmına “ MEB E-OKUL VBS” yazarak uygulamayı indirebilirsiniz.

E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ NEDİR? NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-okul Yönetim Bilgi Sistemi, öğretmenlerin öğrencilere ait bilgilerini sisteme girdiği bölümdür. Öğretmenlerin yanı sıra okullarda idareci olarak görev yapan müdür, müdür yardımcısı ve diğer yetkililer bu bölümü kullanabilir. E-okul sistemi üzerinde yapılan birçok işlem yönetim bilgi sistemi tarafından onaylandıktan sonra gerçekleşir. Yönetim Bilgi sistemi öğretmenlerin, öğrenciye ait devamsızlık, not, sınav bilgilerini sisteme işlediği yerdir. Sizde aşağıda bulunan adres üzerinden veya e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden giriş yapabilirsiniz.

YORUMLAR 3
  • harun 3 yıl önce Şikayet Et
    sınavları
    Cevapla
  • Gamze 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel.
    Cevapla
  • fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    evet
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR