Okullar İlkokul, ortaokul ve liseler için ne zaman açılacak? MEB 2020-2021 yüz yüze eğitim...

Okullar ne zaman açılacak? MEB tarafından ara tatil dönüşü 20 Kasım- 4 Ocak tarihleri arasında uzaktan eğitim yapılmasına karar verildi. Okullarda dönem başı yüz yüze eğitime kademeli olarak başlayan İlkokul 1,2,3,4. sınıf, Ortaokul 5- 8. sınıf ve Lise 9-12 sınıflar EBA TV ile evlerinden ders işlemeye başladı. Açılmayan 6,7,10 ve 11. sınıflar ise uzaktan eğitimlerini sürdürüyor. İşte 2020-2021 eğitim yılı okulların..

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2020 09:33 GÜNCELLEME 09.12.2020 09:33 EĞİTİM
Okullar İlkokul, ortaokul ve liseler için ne zaman açılacak? MEB 2020-2021 yüz yüze eğitim...
Okullar İlkokul, ortaokul ve liseler için ne zaman açılacak? MEB 2020-2021 yüz yüze eğitim...

Milli Eğitim Bakanlığı zor şartlardan geçilen bu dönem içinde öğrencilerin sağlığını tehlikeye atmamak için çok hassas davranıyor. Salgının ülkemizde ortaya çıktığı ilk haftada okullarda tatil kararının alınmasının ardından 2020-2021 eğitim öğretim yılında İlkokul, ortaokul ve liseler kademeli olarak yüz yüze eğitime başladı. Vaka sayılarındaki artış ve dünyada salgının gidişatının olumsuz yönde etkilenmesinin ardından MEB Bakanlığının hayata geçirdiği kademeli okulların açılması planı sona ermeden okullar tekrar uzaktan eğitime geçiş yaptı. 16-20 Kasım tarihleri arasında yapılan ara tatil dönüşü tüm kademeler tamamen uzaktan eğitime geçti. 20 Kasım- 4 Ocak 2021 tarihleri arasında öğrenciler evlerinden dersleri takip edecek. Okulların açılmasıyla ilgili gelişmeleri yakından takip eden aileler ve öğrenciler okullar ne zaman açılacak? sorusunun yanıtını sorguluyor. MEB salgının gidişatına göre okullarla ilgili karar verecek. İşte okulların açılma tarihiyle ilgili gelişmeler…

 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak 2021 tarihine kadar resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla devam edileceğini açıkladı. 

 

 

Uzaktan eğitime geçişin ardından sadece eğitim faaliyetleri değil herkesi yakından ilgilendiren kısıtlamalar uygulanmaya başlandı. Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı, seyahat kısıtlaması belli yaş gruplarına uygulanan kısıtlamalar, kafe restoran, yeme-içme yerlerinin paket servise geçmesi gibi salgının yükselişini durdurmaya yönelik yasaklar uygulanmaya başlandı. 

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu öncülüğünde alınan tedbirler, vaka sayıları, salgının gidişatı dikkate alınarak okulların açılmasıyla ilgili karar verilecek. MEB Bakanı Ziya Selçuk 4 Ocak sonrası ne olacak sorusuna  verileri günlük olarak izlemeye devam ettiklerini, alınan tedbirler sonucu nasıl bir değişim olacağına bakılacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı 4 Ocak tarihine kadar okulların açılmasıyla ilgili senaryolar üzerinde çalışacak . Henüz okulların açılma tarihiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak geride bıraktığımız dönemde olduğu gibi İlkokul, ortaokul ve liselerin okullara kademeli olarak dönüş yapması bekleniyor.

OKULLARDA YÜZ YÜZE SINAV YAPILMAYACAK!

İlkokul 1,2,3,4, Ortaokul 5,8 ve Lise 9,12 sınıflar yüz yüze eğitime kademeli olarak geçiş yapmış ve 1. dönem sınavlarının bazıları gerçekleştirilmişti. Öğrencilerin katıldıkları sınavların değerlendirme sürecinin sona ermesinin ardından notlar e-Okul VBS’ye girildi. Henüz yapılmayan 1. dönem sınavlarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı. 31 Aralık tarihine kadar yüz yüze ve uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak. Yarım kalan sınavlarla ilgili planlama salgının seyri ve boyutuna göre gerçekleştirilecek.

MEB 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİM!

YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • zzeynp 3 yıl önce Şikayet Et
    evet keşkee .....maalesef pandemi
    Cevapla
  • nazlı 3 yıl önce Şikayet Et
    umrım hemen biter
    Cevapla
  • Asena 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende isterim okulun acilmasini
    Cevapla
  • BEN 3 yıl önce Şikayet Et
    okuların Açılmasını Bende İstiyorum Ama Vaka sayısı El Vermiyor
    Cevapla
  • Ozan Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi diyorlar uzaktan eğitim çok zor evet olabilir lakin sen dersi düzgün dinlemeyip youtube dan dersleri konuları takip etmedikçe zor çalışmadan hiçbir şey olmaz. Ha birde okulları açsınlar geleceğimiz ne olacak diyenler var Senin Geleceğinin Olmaması için okulların Pandemi dönemi bitene kadar açılmaması sağlık açısından en tedbirli yoldur oturun oturduğunuz yerde.
    Cevapla
  • Korona 3 yıl önce Şikayet Et
    Ev ile okul aynı değil. Okul ortamı daha iyiydi
    Cevapla
  • nazlı 3 yıl önce Şikayet Et
    bencede öyle ama evde aile gözetimi altında daha da bi etkili olan zamanlarda olmuştur kesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR