KPSS tercih (yerleştirme) sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS 2020/2 tercih sona eriyor!

2020 yılı içerisinde gerçekleştirilen memur alımları için düzenlenen KPSS tercihleri 7 Ocak itibariyle sona erecek. Lisans, ön lisans ve ortaöğretim için tercihlerini tamamlayan adaylar sonuçların açıklanacağı tarih için sabırsızlanıyor. Peki 2020/2 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM takvimine göre yerleştirme sonuçları...

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2021 12:11 GÜNCELLEME 07.01.2021 12:13 EĞİTİM
KPSS tercih (yerleştirme) sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS 2020/2 tercih sona eriyor!
KPSS tercih (yerleştirme) sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS 2020/2 tercih sona eriyor!

Aldıkları 2 ve 4 yıllık üniversite ile lise eğitimlerini kamu kurumlarında değerlendirmeyi amaçlayan milyonlarca aday tercihlerini Aday işlemleri sistemi üzerinden  tamamladı. ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre 30 Aralık 2020 tarihinde başlayan tercihler 7 Aralık 2021 tarihinde yani yarın sona erecek.  Kadro ve pozisyonlara yerleştirme işlemleri merkezi olarak tamamlanacak. Aynı puana sahip adaylarda mezuniyet tarihi öncelik olarak alınırken bununda aynı olması durumunda yaşı büyük olana öncelik tanınacak. Kadro ve aranan niteliklerdeki başvuru şartlarını taşımayan adaylar tespit edildiğinde tercihler iptal edilecek. İlk tercihler sonucu yerleştirilemeyen adaylar için ek tercih hakkı tanınacak. Adaylar sonuçları T.C kimlik numarası ve şifreleri ile Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi internet sitesinden sorgulayabilecek. Peki 2021 KPSS lisans, ortaöğretim ve önlisans tercih (yerleştirme) sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte takvime göre yapılacak yerleştirme tarihleri..

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından KPSS tercih sonuçlarıyla ilgili resmi bir tarih açıklaması veya duyurusu yayımlanmadı. Bir önceki tercih dönemde 4 Ağustos’ta sona eren tercihler 13 Ağustos tarihinde adaylara duyurulmuştu. Bu süreç göz önüne alındığında Ocak ayının ikinci haftasında sonuçların açıklanması öngörülüyor.

 

Henüz tercih işlemlerini yapmayan adaylar için ÖSYM’nin belirlediği 7 Ocak tarihinin yarın sona ereceğini hatırlatmakta fayda var. Yayımlanan tercih kılavuzunda belirlenen tarihlerin uzatılmayacağı konusunda kesin bir ibare yer alıyor. 

SONUÇLAR NEREDEN AÇIKLANACAK?

KPSS yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. Adaylar T.C kimlik numarası ve şifreleriyle sorgulama işlemini gerçekleştirecek. Sonuçlar duyurulduktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda bilgi verilecek. Kılavuzda sonuçlarla ilgili “ adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşları bu bilgileri, elektronik ortamda kendi şifreleriyle (ÖSYM’den edindikleri/edinecekleri kurum şifresiyle) edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.” ifadesi yer alıyor.

ATANMA İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

ÖSYM tarafından yerleştirme işlemleri gerçekleştirilen adaylar başka bir sınav veya ek olarak mülakata alınmayacak. Yerleştirme yapılan kadro, pozisyon kamu kurum ve kuruluşlara doğrudan atama işlemleri yapılacak. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri belirtilen süre içerisinde yerleştirildikleri kurumlara teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacak.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNDE HANGİ PUANLAR KULLANILACAK?

YÜKSEK PUAN ALMAK TEK BAŞINA YETERLİ OLMAYACAK!

Kamu Personeli Seçme Sınavından yüksek puan almak, KPSS 2020/2 tercih kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirmede tek başına hak teşkil etmeyecek. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerinde tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlere yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecek.  Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Adaylar yerleştirme işlemleriyle ilgili sonuçların açıklanmasının ardından en geç 10 gün içerisinde “ Genel Amaçlı Dilekçe Örneğini” kullanarak inceleme yapılması için  ÖSYM’ye başvuru yapabilecek.