MEB okullar ne zaman açılacak? 15 Mart’ta kademeli olarak 5,8,9,12. sınıflar yüz yüze eğitim..

Okulların açılma tarihi, milyonlarca öğrenci tarafından merak edilirken beklenen haber Bilim Kurulundan geldi. MEB Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılının 15 Şubat tarihinde başlayacağını duyurdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yüz yüze eğitim için Şubat ayını beklerken Bilim Kurulu’ndan sürpriz bir tarih bilgisi geli. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte Ortaokul 5 ve 8. sınıf ile lise 9,12. sınıfın...

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2021 17:38 GÜNCELLEME 29.01.2021 20:06 EĞİTİM
MEB okullar ne zaman açılacak? 15 Mart’ta kademeli olarak 5,8,9,12. sınıflar yüz yüze eğitim..
MEB okullar ne zaman açılacak? 15 Mart’ta kademeli olarak 5,8,9,12. sınıflar yüz yüze eğitim..

Okullar ne zaman açılacak? sorusunun yanıtı gündemden düşmüyor. Milyonlarca aile ve öğrenci okullarda yüz yüze eğitim için alınacak karara kilitlendi. Milli Eğitim Bakanlığı dinamik olarak yaşanacak bir süreçte hata yapmamak için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyelerini dikkate alarak hamle yapıyor. MEB tarafından yayınlanan tarihler doğrultusunda 15 Şubat’ta ikinci dönem başlayacak. Takvime göre yarıyıl tatilinin sona ermesine 18 gün kaldı. Okulların açılması için tüm kaynaklar  ikinci dönemin başlayacağı tarihe vurgu yaparken Bilim Kurulu’ndan kimsenin beklemediği bir tarih bilgisi paylaşıldı. Bakanlık, geride bıraktığımız eğitim döneminde olduğu gibi okulların kademeli olarak açılması yönünde plan yapıyor. Tüm sınıfların aynı anda okula başlaması risk faktörünü arttıracağından haftanın belirli günlerinde kademelerin okula gitmesi düşünülüyor. Ziya Selçuk yaptığı açıklamada bu planlamanın ipuçlarını vermişti. Peki okullar 15 Mart 2021 ‘de açılacak mı? Hangi sınıflar yüz yüze eğitime başlayabilir? İşte Bilim Kurulu’nun öne çıkan tarihi…

OKULLAR 15 ŞUBAT MI YOKSA 15 MART’TA MI AÇILACAK?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı henüz konuyla ilgili net bir karar vermedi. Dinamik olarak yaşanan süreçte üzerinde çalışma yapılan tarihler var ancak vaka sayısı ve salgının gidişatı tarihte belirleyici olacak. CNN Türk muhabiri Duygu Ayvaz kaynaklı bilgiye göre  bu hafta içerisinde düzenlenen Bilim Kurulu toplantısında 15 Şubat tarihinin erken olduğu haberi geldi.

Bilim Kurulunun , öğretmenler aşılanmadan yüz yüze eğitime geçilmemesi yönünde karar birliğine sahip olduğu biliniyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre öğretmenler 2. aşamada aşılanacak.  Şu an için Sağlık Kurumlarında çalışanlar, yaşlı ve engelli evinde kalanların aşılama süreci devam ediyor. Hizmetin sürdürülebilmesi için öncelikli sektörler kategorisinde bulunan öğretmenler A7 seviyesinde aşılanacak. Aşılama çalışmalarının sona ermesinin ardından 15 Mart tarihinde okulların açılması düşünülüyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİME HANGİ SINIFLAR BAŞLAYABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçiş planlaması yapıyor. Bu eğitim döneminin başında olduğu gibi okulların açılmasında öncelikli olarak belirlenen bazı sınıf ve kademeler var.

Özellikle Liseye Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavına  (YKS) katılacak 8 ve 12. sınıfların ilk etapta yüz yüze eğitime başlayan kademelerden olması bekleniyor. Ortaokula ve liseye yeni başlayan 5 ve 9. sınıf öğrencilerinin kademelerine uyum sağlayabilmeleri için yüz yüze eğitime başlayacak sınıflardan olması öngörülüyor. MEB kademeli olarak geçtiğimiz dönem yüz yüze eğitime geçişe İlkokul 1. sınıflar ile başlamıştı. 

BİLİM KURULU ÜYESİ ÖZLÜ’DEN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü yüz yüze eğitimle ilgili konuk olduğu programda önemli açıklamalarda bulundu. “10 ya da 15 öğrencinin olduğu sınıf ile 50 kişilik sınıfları aynı görmemek lazım” diyen Bilim Kurulu Üyesi okul ve kent bazlı değerlendirme yapılabileceğini vurguladı.

Koronavirüs ile mücadelede en önemli 4 tehditi açıklayan Özlü “ Okullarla ilgili dünyadaki durum her ülkede aynı değil. Bazı değerler söz ediliyor ama bunlar aynı değil. Bazı okullar, bazı kültürler, yaşam farklılıkları var. Okulların açılmasının salgının yayılmasında katkısı olmadığı gösterildi. Okul içinde enfeksiyon görüldü ama yaygın bir bulaş rapor edilmedi. Okuldan da bulaş olduğu yönünde kanıtlar yok.” ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK’TAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından “ Okulumu çok özledim” sözleriyle başlayan bir paylaşım yaptı.  Bakan Selçuk vatandaşların temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyduğu takdirde bu hassasiyetin okulların açılış takvimine yansıyacağını belirtti. İşte Bakan Ziya Selçuk’un yaptığı paylaşım;

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu yıl açılmaz açılması çok tehlikeli
    Cevapla
  • Güneş 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah en kısa sürede okulumuz açılır
    Cevapla
  • Halise 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • Güneş çetinkya 3 yıl önce Şikayet Et
    Okular ne zaman açıklanacak
    Cevapla
  • Nur 3 yıl önce Şikayet Et
    Burdan milli eğtim bakanıma sesleniyorum daha yeni 9 sınıfa geçtim hocaları doğru dürüst tanıyamadık bile yüz yüze eğtimi çok özledim lütfen artık sosyal mesafe kuralarına uyalım başkaları yüzünden biz eğtim hayatından geri kalıyoruz milli eğtim bakanım lütfen 9 sınıfları açın
    Cevapla
  • Mehmet Avşar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu yıl değil diğer yıl okullar açılsın.
    Cevapla
  • Ceylan 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye bu yıl acilmasin
    Cevapla
  • asım 3 yıl önce Şikayet Et
    haklısın bence
    Cevapla
  • Melisa 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen heralde gitmek iste. İstemiyorsun
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Nden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR