MEB ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11. sınıflar okula başlayacak mı? Yüz yüze eğitime açılmayan..

Ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11. sınıflar kendileri için okulların ne zaman açılacağını araştırıyor. MEB ikinci dönemin başlayacağı 15 Şubat tarihinde köy okulları, 1 Mart tarihinde ise sınav yılı olan 8 ve 12. sınıflar ile birlikte İlkokul öğrencilerinin okula başlayacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitime başlamamış sınıflarla ilgili kritik açıklama yaptı. Peki okullar ne zaman açılacak?

ABONE OL
GİRİŞ 12.02.2021 14:12 GÜNCELLEME 12.02.2021 16:29 EĞİTİM
MEB ortaokul 5,6,7 ve lise  9,10,11. sınıflar okula başlayacak mı? Yüz yüze eğitime açılmayan..
MEB ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11. sınıflar okula başlayacak mı? Yüz yüze eğitime açılmayan..

İkinci dönemin başlayacağı tarihe kısa bir zaman kala gözler Milli Eğitim Bakanlığından yapılacak açıklamaya dönmüştü. MEB Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin dönem başında yaptığı mesleki çalışma açılış konuşmasında yüz yüze eğitimle ilgili önemli ipuçları verdi. 16-20 Kasım tarihleri arasında uygulanan birinci ara tatilin ardından tüm sınıflar uzaktan eğitime geçmiş ve birinci dönem internet üzerinden tamamlanmıştı. Aşılama çalışmaları ve tedbirlerin sonuç vermesiyle okulların açılması tekrar gündeme taşındı. 2020-2021 eğitim yılının ilk döneminde olduğu gibi okullar kademeli olarak açılacak. Sınav stresi yaşayacak lise 12. sınıf ve ortaokul 8. sınıflar 1 Mart’tan itibaren okula haftada 2 gün de olsa başlayacak. Salgın hastalıktan en az etkilenen yaş grubu olduğu yapılan çalışmalarla ortaya konan İlkokulun tüm kademeleri ise yine Mart ayında yüz yüze eğitime başlayacak. Hiç açılmayan sınıflar için ise Bakanlığın çeşitli değerlendirmeleri mevcut. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte birinci dönemde uzaktan eğitim alan öğrenciler için yapılan çalışmanın detayları…

Tablet başvuru ekranı | Ücretsiz tablet başvuru şartları neler? Şubat ayı itibariyle dağıtım…

“TÜM KADEMELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen seminerlerinin başladığı 8 Şubat tarihinde kritik açıklamalarda bulundu. İçinde bulunulan durumun olağanüstü şartların gönüllerden geçenlerin hayat bulmasına engel olduğunu vurgulayarak “ Bizler yarıyılın büyük bir kısmında çabamızı, emeğimizi, sevgimizi yine uzaktan, ekranları aşarak vermeye çalıştık. Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki bu anlamda çok büyük bir yol kat ettik.” dedi.

15 Şubat’ta yeni bir dönemin başlayacağını söyleyen Ziya Selçuk salgının en kısa sürede engel olmaktan çıkması ve okulların öğrenci ve öğretmenlerle hayat bulması gerektiğini ifade etti. Salgının başladığı dönemden bu yana tüm tedbirleri alarak çocuklar için en güvenli şartları oluşturarak öğrencileri sınıflarla buluşturmak istediklerine dikkat çeken Bakan “ Salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor. “dedi. 

HİÇ AÇILMAYAN KADEMELER AÇILACAK MI?

Açıklamasının devamın hiç açılmamış sınıflara değinen Bakan Selçuk “  Dolayısıyla biz yaş gruplarının taşıdığı riskleri, pedagojik gelişimleri, 7 ve 10. sınıflar gibi hiç açılmamış sınıfları, sınav ve staj durumu gibi çeşitli ve öncelikli etkenleri dikkate alarak planlamalarımızı yaptık.” ifadelerini kullandı. Salgının şartlarına göre en güvenli ve faydalı uygulamayı Milli Eğitim Bakanlığı hayata geçirecek. İkinci dönem yüz yüze eğitime başlayacak sınıflardaki vaka sayısı gözlemlenerek açılmayan diğer kademelerin açılmasına yönelik adımlar atılacak. 

SALGIN SONRASI UZAKTAN EĞİTİM DEVAM EDECEK!

Eğitim alanında eksik ve ihtiyaçların farkında olduklarını  söyleyen  Milli Eğitim Bakanı,  içinde bulunulan şartların yeni bir dönüşümü tabi kıldığını söyleyerek “ Ancak bu iş burada kalmayacak. Uzaktan eğitim, salgın önümüzden çekilse ve yüz yüze eğitime dönsek de eğitimde önemli bir rol oynamaya, hayatımızda yer almaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci döneminde anaokulu, birinci sınıflar, ortaokul ve liseye yeni başlayan öğrenciler, uygulamalı meslek liseleri ve merkezi sınava girecek öğrenciler yüz yüze eğitime geçiş yapmıştı. İkinci dönemde Milli Eğitim Bakanlığından benzer bir adım atıldı.  Şehirlere göre daha az öğrenci sayısına sahip olan köy okulları 15 Şubat’ta eğitime başlarken 8 ve 12. sınıflar ile ilkokulun tüm kademeleri 1 Mart’ta yüz yüze eğitime başlayacak.

Bakanlık tarafından yapılan usul ve esasların belirlendiği açıklamada 15 Şubat’ta birleştirilmiş sınıf uygulamalı yapılan köy benzeri  “ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçilecek” ifadesi yer aldı.

1 Mart tarihinden itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak. Özel ve tüm resmi ortaokullar ile İmam Hatip Ortaokullarında yüz yüze eğitim yapılacak günler okul yönetimleri ve öğretmenlerle belirlenecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU OLMAYACAK!

Pandemi koşulları nedeniyle aileler ve öğrenciler yüz yüze eğitim noktasında tereddüt yaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitime başlanılacak kademelerde yüz yüze eğitimi zorunlu olmaması kararını aldı. İsteyen veliler okul müdürlüklerine yazılı başvuru yaparak öğrencilerini okula göndermeyebilecek.

Yüz yüze eğitime geçiş yapılsa bile dersler eş zamanlı olarak internet üzerinden yayınlanacak. Veli onayıyla okula başlamayan öğrenciler dersleri EBA üzerinden takip edecek. Öğrenciler bu durumda devamsız sayılmayacak. 15 Şubat ve 1 Mart’ta yüz yüze eğitim alacak öğrenciler için sınıflar sosyal mesafeye uygun olarak dizayn edilecek. İlkokul, ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarında yüz yüze dersler 30 dakika sürerken ders araları yani teneffüsler 10 dakika sürecek.

YORUMLAR 202 TÜMÜ
  • rumeysa 3 yıl önce Şikayet Et
    7 sınıf nez acalacak
    Cevapla
  • Senem 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben okullun açılmasını cokkkk istiyorum ama sınavların olmasını istemiyorum
    Cevapla
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    Açılmasını bende istiyorum ama çok riskli
    Cevapla
  • Snem 3 yıl önce Şikayet Et
    Birşey olmaz yeterli açılsınn
    Cevapla
  • Eda 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen 6.sınıflarada açılsın
    Cevapla
  • nida 3 yıl önce Şikayet Et
    evet ama ne zaman açılıcak
    Cevapla
  • Tuba 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunların bize çektirdiler azmi Ya. Güya hiç açılmayan kademelerden açmaya baslicaklardı. Bunlar bizde piskoloji namına hiç bişey bırakmadılar.
    Cevapla
  • ......... 3 yıl önce Şikayet Et
    yanlışıkla şikayet ettim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR