Üniversiteler ne zaman açılacak? Beklenen açıklama! Bahar döneminde yüz yüze..

Üniversiteler bahar döneminde açılacak mı? Bahar yarıyılının başlamasına kısa bir zaman kala önlisans ve lisans öğrencileri araştırma yapmaya başladı. YÖK Sağlık Bakanlığından görüş istemiş ve öğrenci ile akademisyenlere yönelik anket çalışması başlatmıştı. Bakan Koca uygulamalı eğitimler dışında normal eğitimlerin başlamasının risk teşkil edeceğini duyurmuştu. Peki 2021 üniversiteler ne zaman açılacak?

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2021 17:47 GÜNCELLEME 14.02.2021 17:47 EĞİTİM
Üniversiteler ne zaman açılacak? Beklenen açıklama! Bahar döneminde yüz yüze..
Üniversiteler ne zaman açılacak? Beklenen açıklama! Bahar döneminde yüz yüze..

Üniversitelerin açılış tarihi, gündemdeki yerini koruyor. Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalarını yürütürken Bilim Kurulu Toplantısının ardından Bakan Fahrettin Koca değerlendirmelerde bulundu. 2020 yılının Mart ayında yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verilen üniversitelerde eğitim faaliyetleri uzaktan devam etti. Ders, ödev, vize ve final gibi değerlendirme işlemlerini internet üzerinden yapan üniversiteler için bahar döneminde karar noktasına gelindi. Aşılama çalışmalarında üniversitelerde görev alan akademik ve idari personel dahil edilirken YÖK, Sağlık Bakanlığından yüz yüze eğitim için görüş talebinde bulundu. Bu süreçte bazı devlet ve özel üniversiteler bahar dönemi için planlanan eğitim şekillerini öğrencileriyle paylaştı. 10 Şubat tarihinde düzenlenen Bilim Kurulu Toplantısının ardından Bakan Fahrettin Koca açıklama yaptı. Peki üniversiteler bahar döneminde online eğitim mi yapacak? İşte 2 ve 4 yıllık üniversite eğitimi alan milyonlarca öğrenci için ikinci dönem açıklaması!

ÜNİVERSİTELER AÇILIYOR MU? 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca öncülüğünde Bilim Kurulu Toplantısı dün gerçekleştirildi. Bilim Kurulunun gündeminde aşılama çalışmaları,  yasak ve tedbirlerin kaldırılması ve üniversitelerin açılmasıyla ilgili gelişmeler masaya yatırıldı. Fahrettin Koca yaptığı açıklamada üniversitelerin açılmasıyla ilgili Bilim Kurulu’nda görüşmelerin sürdüğü bilgisini paylaştı.

Bu hafta konuyla ilgili olarak net bir cevap vereceklerini belirten Koca “ Salgının geldiği seyir vakalarının artış içinde olduğu şeklinde. Özellikle yüz yüze eğitimin, uygulamalı eğitimler dışında, bu dönemde başlatılmasının risk teşkil ettiğini söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

YÖK’ÜN  ANKET ÇALIŞMASI BUGÜN SONA ERECEK!

Yükseköğretim Kurulu Yekta Saraç, salgın döneminde üniversitelerde uygulanan uzaktan öğretimin değerlendirilmesi amacıyla öğrenci ve akademisyenlere yönelik bir anket düzenlendiğini açıklamıştı. Yapılan anket çalışması ile birlikte uzaktan öğretim analiz edilecek. Yekta Saraç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda anket sonuçlarının başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlık ve kurumlarla paylaşılacağını duyurmuştu. Devamında Prof. Dr. Yekta Saraç “ Bu açıdan anketin kısa süre içinde, 11 Şubat Perşembe günü saat 17.00’ye kadar cevaplandırılması önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELERDEN EĞİTİM MODELİ AÇIKLAMALARI GELİYOR!

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ!

Adıyaman Üniversitesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı planlaması açıklandı. Tıp Fakültesi 1,2 ve 3. sınıfların uzaktan 4,5 ve 6. sınıfların yüz yüze eğitime, Diş Hekimliği Fakültesi 1,2 ve 3. sınıfların uzaktan 4 ve 5. sınıfların yüz yüze eğitime geçmesine karar verildi. İşte Adıyaman Üniversitesinden yapılan açıklama;

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BAHAR YARIYILI AÇIKLAMASI! 

Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesinden yapılan açıklamada “ Pandemi koşulları nedeniyle ne yazık ki sizden ayrı kaldığımız bir süreç yaşıyoruz.  Üniversitemiz senatosu, COVID-19 pandemisinin yaygınlığını devam ettirmesi sebebiyle, sizlerin sağlığını ve geleceğini düşünerek, Bahar Dönemi eğitim öğretim faaliyetlerinin de uzaktan öğretim yönetimi ile devam ettirilmesi yönünde karar almıştır. Sağlıklı bir şekilde kampüsünüze döneceğiniz günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Önlemlere uyarak bu günleri birlikte aşalım.” ifadeleri yer aldı.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’NDEN HİBRİT VE ONLİNE EĞİTİM AÇIKLAMASI! 

YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • sed 3 yıl önce Şikayet Et
    Covid19 vakaları yok olmadan yüz yüze eğitime geçilmemeli.Evimde yaşlı ve bakıma muhtaç babam var.Açılması durumunda eğitimime ara vermek zorunda alacağım.Nüfus yoğunlu az ve virsün olmadığı şehirlerde eğitim başlayabilir.Ama istanbul için alınacak karar Ülkenin yarsını ilgilendiriyor.
    Cevapla
  • veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Açılmamalı online eğitim uygulanmalı
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    bu bahar üniversiteler açıl mamalı. coivd bitmeden.
    Cevapla
  • İlknur 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün eğlence merkezleri açık üniversite kapalı oluncamı virüs kalkıcak
    Cevapla
  • Uuu 3 yıl önce Şikayet Et
    2 yıllık öğrenci çok haklısın tebrik ediyorum. Normal de az buz işin ehli öğretilirken uzaktan eğitimle o da kalmadı artık.. Bu yüzden bu dönem bütün üniversitelerin bütün bölümleri yüz yüze eğitime başlasın artık üniversitemi çok özledim..
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes üniversite ortamını özlüyor ama ailesinde yaşlı ebeveynleri olan insanlar var. Bence tamamen covid geçmeden başlanmaması lazım. Özlemi giderirsiniz bir şekilde ama kaybedilen insan geri dönmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR