AÖF bahar dönemi kayıt yenileme! 2021 Anadolu Üniversitesi ders seçimi ve AÖF kayıt ücreti!

AÖF kayıt yenileme tarihleri, Açıköğretim Fakültesi öğrencileri tarafından araştırılıyor. Anadolu Üniversitesi kayıt işlemleri bugün itibariyle başladı. İktisat ve İşletme öğrencileri anadolu.edu.tr adresinden 15-26 Şubat tarihleri arasında ders seçimi yaparak kayıtlarını tamamlayacak. AÖF kayıt yenileme ücretlerini yatırmayan öğrencilerin banka ödeme bilgileri oluşmayacak. Peki AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır?

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2021 09:27 GÜNCELLEME 17.02.2021 09:27 EĞİTİM
AÖF bahar dönemi kayıt yenileme! 2021 Anadolu Üniversitesi ders seçimi ve AÖF kayıt ücreti!
AÖF bahar dönemi kayıt yenileme! 2021 Anadolu Üniversitesi ders seçimi ve AÖF kayıt ücreti!

Anadolu Üniversitesi 2020-2021 AÖF kayıt yenileme 15 Şubat Pazartesi günü başlıyor. AÖF bahar dönemi sınavlarına katılmak isteyen İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri kayıt yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. Önlisans ve lisans eğitimlerini açıktan alan öğrenciler için Fakülteler tarafından otomatik ders seçimi yapılmayacak. Adaylar  aos.kayit.anadolu.edu.tr adresinden öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile kayıt işlemini yapabilir. Kayıt otomasyonu üzerinden ders seçimi yapmayan adayların banka ödeme bilgileri oluşmadığı için kayıt işlemleri geçersiz sayılacak. Kayıtların sona ereceği 26 Şubat tarihinden itibaren mazeret kabul edilmeyecek ve kayıtlar alınmayacak. AÖF kayıt yenileme ücretleri 2021 yılında belli oldu. Anlaşmalı bankaların mobil uygulamasından, internet bankacılığından öğrenciler harç ücretlerini yatırabilir. Peki 2021 AÖF bahar dönemi kayıt yenileme ne zaman sona erecek? İşte AÖF kayıt yenileme ücretleri tablosu!

AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri için kayıtlar bugün itibariyle alınmaya başlanacak. 15-26 Şubat tarihleri arasında kayıt yenileme işlemleri gerçekleştirilecek. Aşağıda bulunan otomasyon üzerinden direkt olarak kayıt sayfasını görüntüleyebilirsiniz.

2021 AÖF KAYIT YENİLEME YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri aof.anadolu.edu.tr adresinden Ders seçimi (Ekle/Sil) otomasyonu üzerinden öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi üzerinden gerçekleştirilecek.

Ders seçimi yapmayan adayların banka ödeme bilgileri oluşmayacak. Toplam 45 AKST’lik ders seçimi yapan adaylar önlisans ve lisans eğitimlerine göre ödeme yapacak.  Kayıt yenileme ücretleri son gün olan 26 Şubat saat 23:59’a kadar yatırılabilecek. Kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon nedeniyle kredi kartıyla ödeme yapılmayacak. İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri Ziraat Bankası ATM’si  veya internet bankacılığından (Ders seçiminizi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası ATM'lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığından gerçekleştirebilir. 

2021 AÖF KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR? 

Kayıt yenileme işlemi yapacak adaylar Cumhurbaşkanlığı kararı gereğince, sınav hizmetleri basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan Anadolu Üniversitesince belirlenen staj/uygulama dersi bulunmayan programlarda (Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Programı Hariç) alt limit ₺285,00, Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Lisans Programında alt limit ₺405,00 ve tekniker unvanı verilen programlarda alt limit ₺305,00 olup alınan dersin kredisine göre değişen Dönem Öğretim Gideri tutarını ödeyeceklerdir.

Yabancı Dil Programlarında [Uluslararası İlişkiler (İngilizce), İşletme (İngilizce), İlahiyat (Arapça)] kayıt yeniletecek öğrencilerden alacağı dersin kredisine bakılmaksızın ₺660,00 dönem öğretim gideri tahsil edilecektir.

Uygulama dersi bulunan programlara kayıt yeniletecek öğrencilerin uygulama dersini aldığı ilgili dönemde dönem öğretim giderine her bir uygulama dersi için ₺80.00 ilave edilecektir.

Laboratuvar dersi bulunan programlara kayıt yeniletecek öğrencilerin laboratuvar dersini aldığı ilgili dönemde dönem öğretim giderine her bir laboratuvar dersi için ₺120.00 ilave edilecektir.

26 ŞUBAT SON TARİH!

26 Şubat 2021 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Bahar Dönemi kayıt yenileme süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler,   2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybeder.

BORCU OLAN ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI YENİLENMEYECEK!

Ödeme bilgileri ders seçimi sayfasında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler 2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığından gerçekleştirebilir. Kayıt yenileme tarihinin son günü olan 26 Şubat 2021 tarihinde İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23:59’a kadar ödeme yapılabilecektir. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamayacaktır.

KAYIT YENİLEME İŞLEMİ YAPAN ÖĞRENCİLER DİKKAT!

Kayıt yenileme tarihleri içinde öğrenciler, kayıt yenileme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini,aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından mutlaka kontrol etmelidir.

Kayıt yenileme işlemini tamamladıktan sonra ekranda halen kayıt yeniletmiş görünmüyorsanız ödeme yaptığınızı gösteren belge ile kayıt yenilemenin son gününden önce AÖF bürosuna başvurunuz.

BORCU OLAN ÖĞRENCİLER KAYIT YENİLEME İŞLEMİ YAPABİLİR Mİ?

Önceki öğretim yıllarından/döneminden Dönem Öğretim Gideri ile Dönem Öğrenim Ücreti/Dönem Öğrenci Katkı Payı borcu olan öğrenciler, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz/Bahar Döneminde kayıt yeniletebilmek için gecikme faizi uygulanmış eski borçları ile 2020-2021 Öğretim Yılı Güz/Bahar Dönemi kayıt yenileme tutarlarını ödemek zorundadır. Sadece eski borcunu ödeyen, ancak 2020-2021 Öğretim Yılı Güz/Bahar Dönemi ders seçimine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez.

AÖF 2020-2021 BAHAR DÖNEMİ SINAV TAKVİMİ!

YORUMLAR 5
  • cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    pandemi devam ederken elbette yüz yüze oldukca riskli
    Cevapla
  • Turkmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Veliler yüzyüze sınav istemiyoruz
    Cevapla
  • Erturk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzyüze sınavda bu kadar ısrar neden
    Cevapla
  • ERDOGAN KORKMAZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Umarım sınavlar online olur . 1 ders değil 2 ders değil 40 dakkadan saatlerce okullarda binlerce kişinin durması sağlıklı gelmiyor.
    Cevapla
  • olcay koç 3 yıl önce Şikayet Et
    408 tl haraç bu nedir soygunculuk bu para nerelere gidiyor yazık tır günahtır
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR