AÖL 1. dönem çevrimiçi sınavları ne zaman? MEB online sınav kılavuzunu yayınladı! Soru sayısı..

AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak? Pandemi nedeniyle 5-6 Aralık 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek Açık Öğretim Lisesi sınavları ertelenerek online düzenlenmesine karar verdi. İlk kez internet üzerinden yapılacak sınava kısa bir zaman kala öğrenciler AÖL sınavları nasıl düzenlenecek? sorusunun cevabını araştırıyor. MEB Bakanlığı AÖL çevrimiçi sınav uygulama kılavuzunu yayınladı...

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2021 17:24 GÜNCELLEME 23.02.2021 17:24 EĞİTİM
AÖL 1. dönem çevrimiçi sınavları ne zaman? MEB online sınav kılavuzunu yayınladı! Soru sayısı..
AÖL 1. dönem çevrimiçi sınavları ne zaman? MEB online sınav kılavuzunu yayınladı! Soru sayısı..

Açık Lisede eğitimlerini sürdüren binlerce aday ilk kez gerçekleştirilecek online sınavlara katılacak. Sınavların yapılmasına kısa bir zaman kala öğrenciler sınavların ne şekilde gerçekleştirileceğini araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı sınav uygulamasına yönelik bilgilendirici bir video paylaştı. Online sınavlarda öğrencilere çoktan seçmeli olarak 20 soru yöneltilecek ve soruların cevaplanması için 25 dakika süre tanınacak. Sınav ekranında bilgi paylaşımının engellenmesi amacıyla başka sekme açılmasına izin verilmeyecek. AÖK Bilgi Yönetimleri sistemi üzerinden gerçekleştirilen sınavlara adaylar öğrenci şifresi ile giriş yapabilecek. Şubat ayının son haftasında yapılacak çevrimiçi sınavlarında adaylar yanıtladıkları sorulara geri dönüş yapamayacak. Peki MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınavları ne zaman, nasıl yapılacak? İşte yayınlanan sınav uygulama kılavuzu ve açıklamalar…

AÖL 1. DÖNEM ONLİNE  SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK? 
 
Koronavirüs tedbirleri nedeniyle 5-6 Aralık 2020 tarihinde yapılacak Açık Lise 1. dönem sınavları ertelenmiş ve sınavların online olarak yapılması kararı alınmıştı.  Milli Eğitim Bakanlığı yeni sınav tarihlerini duyurdu. 1. dönem sınavları 25 Şubat tarihinde başlayacak ve ve 1 Mart tarihinde sona erecek. Belirlenen tarihler doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi sınavları saat 09.30’da başlayacak ve 1 Mart’ta saat 23:59’da sona erecek. 

AÖL ONLİNE SINAVLARA GİRİŞ NASIL YAPILACAK?

Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden adaylar sınavlara katılabilecek. T.C kimlik numarası ve öğrenci şifresiyle sınav ekranına giriş yapan adaylar karşılarına gelen Açık Lise sınav ekranından sol bölümde bulunan “ Online sınav giriş” butonunu işaretleyerek sorumlu oldukları derslerin sınavına katılabilecekler. Seçilen derse ait sınav başlatıldıktan sonra aktif sınav sona ermeden öğrenciler başka bir sınava katılamayacak..

AÇIK LİSE ÇEVRİMİÇİ SINAVI SORU SAYILARI BELLİ OLDU!

Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır. Öğrenciler, sınav süresi içinde kendilerine atanan en fazla 24 dersten sınava katılabilecekler ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebileceklerdir.

Seçilen derse ait sınav, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu olacaktır. Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır. Öğrenciler, istedikleri zaman sınavı bitirebileceklerdir. Sınavı süresi içinde bitirmeyen öğrenciler için 25 dk. sonunda sistem tarafından sınav bitirilecek ve değerlendirme buna göre yapılacaktır. Sınavı bitirilen derse ait sorular ve cevaplar öğrencilere gösterilmeyecektir. Bir dersi seçerek sınavı başlatan ve hiçbir soruya cevap vermeden bitiren öğrenci “Sınava Girdi” sayılacak ve derse ait puanı “Sıfır” olacaktır. Öğrencinin tanımlanan tarih ve saatler içinde mevcut derslerinden sınava katılmaması hâlinde katılmadığı ders/derslerden “Sınava Girmedi” olarak işlem yapılacaktır.

AÇIK LİSE SINAVLARINA KATILACAK ÖĞRENCİLER DİKKAT!

Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacaktır. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılacaktır. Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması hâlinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecektir

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

SINAV HANGİ DURUMLARDA GEÇERSİZ SAYILIR?

-Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınava girmek, 

-Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi ya da öğrencinin başkası adına soruları cevaplaması,

-Öğrencinin sınavı teknik hilelerle (ekran karartma, ekran kilitleme, vb.) duraklatması ya da sınavın güvenliğini ve akışını etkileyecek herhangi bir eylemde bulunması veya öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması,

-Sınav kurallarının ihlal edilmesi,

-Öğrencinin, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için daha önce yapılan sınavlara katılmış olması durumlarında geçersiz sayılacaktır.

YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • Nur 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınav 25 şubattan 1 şubata kadar diyor. Ben 27 ya da 28 şubatta sınav olmak istesem olabilecekmiyim yada istediğimiz gün sınava girebilecek miyiz ?
    Cevapla
  • İbrahim kızıltop 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi 25 şubattan 5 marta kadar istediğin gün ve saatte girebilirsin
    Cevapla
  • seher 3 yıl önce Şikayet Et
    yalnıslıkla bastım sıkayet edıldı dedı özur dılerım
    Cevapla
  • Emrah 3 yıl önce Şikayet Et
    Acaba sınav görüntülü mü olacak
    Cevapla
  • Sazim 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayır
    Cevapla
  • Emrah 3 yıl önce Şikayet Et
    Ortaokul da aynı degilmi
    Cevapla
  • Nas karadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem online olacaktı köyleride düşünseler Di çoğu kişinin hakkını yiyorlar
    Cevapla
  • Nas 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu tanıdığımın bırakın İnterneti maddi durumdan dolayı telefonu bile yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR